• Πολιτική

    Χάρης Δούκας: Συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο

    Κώστας Μπακογιάννης - Χάρης Δούκας

    Κώστας Μπακογιάννης – Χάρης Δούκας


    Άμεσα απάντησε ο Χάρης Δούκας στην πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, για μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του ως δήμαρχος για όσο διάστημα θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

    «Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Έχετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον κ. Μπακογιάννη που αρθρογραφείτε. Λέω λοιπόν ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να αρθρογραφήσετε για την Αθήνα», είπε αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων και στη συνέχεια τόνισε:

    «Εμείς δεν κάνουμε ‘’περιπάτους” με τα γνωστά αποτελέσματα κ. Μπακογιάννη, είμαστε καθημερινά έξω και λύνουμε τα προβλήματα. Στα σχολεία που τα είχατε αφήσει στη μοίρα τους κι εμείς τα ανακαινίζουμε, στις παιδικές χαρές που εγκαινιάζατε χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας, στους δρόμους για την καθαριότητα, μην μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο.

    Εγώ συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες όπως οφείλω και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω. Είμαι εδώ κάθε μέρα, παλεύω για τον δήμο και όλες τις προσπάθειες τις κάνουμε με πάθος. Και οφείλουμε όλοι να αναμετριόμαστε με την ευθύνη για όσα λέμε».

    Σχετικά με το θέμα των τριών δημοτικών υπαλλήλων, που φέρονται να εμπλέκονται σε σπείρα εκβιαστών, ο κ. Δούκας προχώρησε σε εκτενή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του δήμου, όπως το ότι τέθηκαν αμέσως σε αναστολή άσκησης καθηκόντων και παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, αλλά και στις ενέργειες που θα γίνουν στη συνέχεια.

    «Δηλώνουμε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι η δημοτική μας Αρχή δεν θα ανεχθεί εγκληματικές και παραβατικές πρακτικές, που αμαυρώνουν την τιτάνια προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του δήμου να ανταποκριθούν με πληρότητα στα καθήκοντά τους. Καμία ανοχή σε συμπεριφορές που υπονομεύουν το έργο της δημοτικής Αρχής για να βελτιώσουμε τη ζωή των Αθηναίων. Μηδενική ανοχή στα κρούσματα διαφθοράς. Δηλώνουμε ότι θα λάβουμε κάθε μέτρο που απαιτείται για να τα αποτρέψουμε και να τα εξαλείψουμε, όπου και εάν υπάρχουν.

    Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό, και γι’ αυτό, θέλω, σε αυτή την προσπάθεια, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας, ενώ ως προς τα επόμενα βήματα της δημοτικής Αρχής, είπε:

    «Προχωράμε σε νέα Κανονιστική, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ολοκληρωμένη, που αφορά στη λειτουργία και τους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, περίπτερα και ξενοδοχεία. Θα ξεκινήσει διάλογος με σκοπό να την έχουμε έτοιμη το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Έχουμε καταθέσει εγγράφως πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών για τροποποίηση στον Νόμο, για τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων και κυρώσεις παραβατών.

    Αναπτύσσουμε αυτή τη στιγμή, ένα πληροφοριακό σύστημα που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος -κατά 75-80% είναι έτοιμο- και μία ειδική πλατφόρμα σε άμεση συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Προσόδων, για να βελτιώσουμε όλες τις διαδικασίες ελέγχου, και βεβαίως, να μπορέσουμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και ταχύτητα σε όλες τις διαδικασίες».

    Και κατέληξε: «Μαζί, θα προχωρήσουμε για να καθαρίσει η πόλη από παράνομες, εγκληματικές συμπεριφορές και ενέργειες. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, θα είμαστε μαζί με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς και τους εργαζομένους, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας».

    «Ξεβρωμίσαμε» ήταν το σχόλιο του κ. Μπακογιάννη πάνω σε αυτό, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και τόνισε πως είναι κοινός ο αγώνας όλων μέσα στον δήμο, για μηδενική ανοχή στη διαφθορά.

    Από τη δική του μεριά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα έλεγα ότι δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι ξεμπερδέψαμε και ξεκαθαρίσαμε. Δεν ξέρω αν δεν υπάρχουν “άκρες” και “πλάτες”. Και δεν αφορά τον δήμο της Αθήνας μόνο, αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, αφορά την Περιφέρεια. Ένα δίκτυο δηλαδή, το οποίο σε ένα κράτος ταξικό, τοξικό και αδιάφορο για την καθημερινότητα των πολλών, ισχυρό όμως για να υλοποιεί και να περνάει και να τρέχει τα επιχειρηματικά συμφέροντα, υπάρχει κι ένα πολιτικό κλίμα στο οποίο ανθίζει η διαφθορά. Και όχι μόνο όταν έρχεται στην επιφάνεια, αλλά και τότε που υπονοείται, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία».

    Στο τέλος, πρότεινε να παρθούν κάποια άμεσα μέτρα και να υπάρξει πίεση ενάντια στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, αλλά και να διερευνηθεί ενδελεχώς σε όλες τις προεκτάσεις αυτή η ιστορία.

    Διαβάστε επίσης:

    Τ. Θεοδωρικάκος: Είμαστε το υπουργείο Ανάπτυξης, όχι το υπουργείο Ακρίβειας

    ΗΠΑ: Πληθαίνουν οι φωνές των Δημοκρατικών που καλούν δημόσια τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα

    Ρωσία: Η Ουάσιγκτον ηγείται μιας «πολεμικής συμμορίας»



    ΣΧΟΛΙΑ