ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και φόρτου εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρδαλιάς στην επιστολή του επικαλείται ανειλημμένες υποχρεώσεις και φόρτο εργασίας, ενώ πλέον αναμένεται να κινηθεί και η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου της ΕΝΠΕ μετά και την αποχώρηση του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Μεταφορών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς παραμένει μέλος της ΕΝΠΕ, ενώ η κίνησή του να αποχωρήσει από τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου, ρίχνει το «βάρος» της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στον Β’ Αντιπρόεδρο, Γιώργο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.
Ο κ. Χατζημάρκος φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την ηγεσία της ΕΝΠΕ και αναμένεται να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την εκλογή του νέου Προέδρου.
Ωστόσο για να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει πρώτα να εκλεγεί νέος ή νέα Περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία.
Διαβάστε επίσης
Νίκος Χαρδαλιάς: Στην Περιφέρεια Αττικής για 40 χρόνια το Tae Kwon Do και η πλατεία Νερού
Χαρδαλιάς: 280+1 έργα θα μεταμορφώσουν την Αττική ως το 2028
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νεάπολη Θεσσαλονίκης: 16χρονος μαχαίρωσε τον 23χρονο αδελφό του
- Στο στόχαστρο του Τραμπ η Νότια Αφρική: Έκοψε κάθε οικονομική βοήθεια στη χώρα
- Κυβερνητικές πηγές: Μόλις 9 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πιλοτικό γερμανικό πρόγραμμα επιστροφής μεταναστών
- Συρία: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε «αποθήκη όπλων» της Χαμάς
![](https://www.mononews.gr/wp-content/themes/mononews2025/assets/icons/google-news-icon.png)