• Πολιτική

    Χάος ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Σε όποιον δεν αρέσει να σηκωθεί να φύγει», είπε ο Κασσελάκης – Αποχώρησε η Γεροβασίλη από σύσκεψη

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Σε τροχιά νέα διάσπασης βρίσκεται ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους.

    Η αφορμή δόθηκε από την πλευρά των στελεχών της αποκαλούυμενης «φρουρά Τσίπρα», οι  οποίοι προχώρησαν σε μια σειρά παρατηρήσεων. Μεταξύ άλλων τόνισαν πως δεν υπάρχει κεντρική εισήγηση από την Επιτροπή Καταστατικού, ενώ και η πλευρά Κασσελάκη δεν έχει αποτυπώσει τις ακριβείς θέσεις της για τις αλλαγές που θέλει να προτείνει. Μάλιστα, τόνισαν πως δεν έχει καν αποσαφηνιστεί αν το επικείμενο συνέδριο θα είναι διαρκές ή έκτακτο, ενώ ο προσυνεδριακός διάλογος θα διαρκέσει μόνο 20 ημέρες.

    Τα αίματα άναψαν πάντως κατά την ομιλία της Γιώτας Πούλου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να παρεμβαίνει έξαλλος για την κριτική, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε όποιον διαφωνεί μαζί του, λέγοντας σε όποιον δεν αρέσει να φύγει.

    Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει από τη ψηφιακή συνεδρίαση η Όλγα Γεροβασίλη, ακολουθούμενη και από άλλα μέλη της «φρουράς Τσίπρα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αναφέρθηκε και στην αμφισβήτηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του συνεδρίου από τους Όλγα Γεροβασίλη και Σωκράτη Φάμελλο, οι οποίοι ζήτησαν να μη συμπέσει με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός αυτό εξελήφθη από τον κ. Κασσελάκη ως «γραμμή ήττας», υποστηρίζοντας πως το κόμμα του δρα ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα.

    Με παρέμβασή του ο Νίκος Παππάς ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση και να ανακαλέσει ο Πρόεδρος, ωστόσο τα στελέχη που πρόσκεινται στους «87» είχαν ήδη αποχωρήσει.

    Διαβάστε επίσης

    Μάκης Βορίδης: Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό που έγινε στο Μάτι

    Επιμένει ο Κασσελάκης: «Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα» η Attica Bank – Επίθεση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα

    Αλέξης Τσίπρας- Άρθρο: Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει μετέωρη



    ΣΧΟΛΙΑ