Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Χαλκιδική: Στη δημοσιότητα το έγγραφο της ΕΛΑΣ που ειδοποιούσε τον Δήμο Κασσάνδρας για το μοιραίο λούνα παρκ

Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Στη δημοσιότητα ήρθε το έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με το οποίο ειδοποιούσε από τις 9 Ιουλίου τον Δήμο Κασσάνδρας σχετικά με το μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος, όταν αποκολλήθηκε παιχνίδι στο οποίο επέβαινε μαζί με τον αδελφό του.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας, με ημερομηνία 9 Ιουλίου, απευθύνεται προς τον τοπικό Δήμο, ενημερώνοντας τον πως το λούνα παρκ δεν έχει γνωστοποιήσει τη λειτουργία του, όπως απαιτείται.

Με βάση το έγγραφο, ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, όταν και διαπιστώθηκε πως στερείται σχετικής γνωμοδότησης. Μάλιστα, το έγγραφο είχε επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο Δήμος θα έπρεπε να κινηθεί νομικά και να σφραγίσει το συγκεκριμένο λούνα παρκ.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, είχε υποστηρίξει πως ο δήμος ήταν ενήμερος από «τα μέσα Ιούλιου» για τη μη γνωστοποίηση της λειτουργίας του λούνα παρκ, ως όφειλε, και πως το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων και Αδειών Καταστημάτων του Δήμου εκκίνησε τις διοικητικές κυρώσεις  «εντός των νόμιμων προθεσμιών», οι οποίες οδήγησαν τελικά στη σφράγιση της επιχείρησης, στις 20 Αυγούστου, μετά την τραγωδία.

Νωρίτερα σήμερα, κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης ο 19χρονος. Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με εγγύηση, μέχρι τη δίκη τους.

Διαβάστε επίσης

Δήμαρχος Κασσάνδρας: Οι υπεύθυνοι του Λούνα Παρκ ουδέποτε γνωστοποίησαν την λειτουργία τους, όπως βεβαιώθηκε από τα μέσα Ιουλίου

Ρωσία: Iερείς προσπαθούν με εικόνα να δαμάσουν την φωτιά σε αποθήκη καυσίμων που προκλήθηκε από επίθεση

Ιράν: Στις άσχημες καιρικές συνθήκες αποδίδεται η συντριβή του ελικοπτέρου που σκότωσε τον πρόεδρο Ραϊσί