Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

BREXIT: Αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα με πάνω από 750.000 υπογραφές!

Brexit

Επειδή ένα δημοψήφισμα δεν είναι ποτέ αρκετό, τη στιγμή που μιλάμε, πάνω από 700.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ζητώντας ένα δεύτερο Brexit!  Οι αιτούντες ζητούν να εφαρμοστεί  ένας  νέος κανονισμός που να ορίζει ότι τα δημοψηφίσματα  που αφορούν χώρες της Ε.Ε. και που συγκεντρώνουν  πλειοψηφίες κάτω του 60% και  αποτελέσματα κάτω του 75%, πρέπει να ξαναγίνονται.

Η αναφορά αυτή ξεκίνησε από τον William Oliver Healey, ο οποίος επισημαίνει:

” Όλοι εμείς που έχουμε υπογράψει, ζητάμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει έναν νέο νόμο, κατά τον οποίο αν το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα στο Remain και το  Leave, είναι λιγότερο από 60% και αν το ποσοστό συμμετοχής μικρότερο του 75%, τότε το δημοψήφισμα θα πρέπει να επαναλαμβάνεται”.

Αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί γύρω στις 750.000 υπογραφές από τις πιο σημαντικές πόλεις ψηφοφορίας, όπως είναι το Λονδίνο, το  Brighton, η Οξφόρδη, το Cambridge και το Manchester.

Το δημοψήφισμα της Πέμπτης έληξε με το αποτέλεσμα 48% υπέρ του Remain και 52% υπέρ του Leave.Το ποσοστό συμμετοχής και προσέλευσης ανήλθε στο 72%.

Ωστόσο, τέθηκε το ζήτημα πως με αυτό το ποσοστό δημοτικότητας, πρέπει να επαναληφθεί Κοινοβουλευτική Συζήτηση και να προταθεί η ιδέα επαναληπτικής διαδικασίας,  σύμφωνα με τα λεγόμενα των αιτούντων καινούριο δημοψήφισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/k-vergos-o-megalos-chamenos-den-ine-m-vretania/56196

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/anexartito-kratos-to-londino-meta-to-brexit/56174