• Πολιτική

    Μπόρις Τζόνσον: Η προτεραιότητά μου είναι να βγούμε όσο γίνεται πιο αλώβητοι από την πανδημία

    Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτος νεκρός στη Βρετανία

    Μπόρις Τζόνσον


    Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όσο νοσηλευόταν με συμπτώματα του  κορονοϊού μίλησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην εφημερίδα «The Sun».

    «Είχα μόνο 50% πιθανότητες να ζήσω και χρειάστηκαν εκατοντάδες λίτρα οξυγόνου για να μπορώ να αναπνεύσω. Ήταν στιγμές αυτοσυγκέντρωσης για το τι θα επακολουθούσε σε περίπτωση θανάτου μου, με σχέδια διαδοχής όπως στον θάνατο του Στάλιν», εξομολογείται με το μαύρο χιούμορ που τον χαρακτηρίζει ο κ Τζόνσον. Ο ίδιος συνεχίζει τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «σκεφτόμουν τι προέχει σε περίπτωση που επιβίωνα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να στηρίξω τους συμπατριώτες και τη χώρα μου, ώστε να βγούμε όσο γίνεται πιο αλώβητοι από την πανδημία. Αυτή είναι η προτεραιότητά μου».

    Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε την μείωση κατά 13% των νοσούντων από COVID-19, ενώ υπογράμμισε πως η επιδημία ξεπέρασε την κορύφωσή της και, πλέον, βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Παρ’ όλα τα ελπιδοφόρα μηνύματα της, η χώρα έχει καταγράψει έως την Παρασκευή συνολικά πάνω από 28.000 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων στους ιδιωτικούς οίκους ευγηρίας. Από πλευρά της η κυβέρνηση βαδίζει πολύ προσεκτικά προς την επόμενη ημέρα, με το επόμενο της σχέδιο να είναι η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου.



    ΣΧΟΛΙΑ