• Πολιτική

    Μπλίνκεν: Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη κατάληψη των ελληνικών τάνκερ

    • NewsRoom
    O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μιλά μπροστά από τον Τζο Μπάιντεν που παρακολουθεί στο βάθος φορώντας μάσκα

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν


    Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν τη βίαιη «αδικαιολόγητη κατάσχεση» των δύο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιων στον Περσικό Κόλπο από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» του Ιράν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

    «Η συνεχιζόμενη παρενόχληση πλοίων από το Ιράν και η παρέμβαση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της θάλασσας και την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε ο Μπλίνκεν στον Νίκο Δένδια σύμφωνα με το State Department.

    Αμερικανοί και Έλληνες διπλωμάτες κάλεσαν το Ιράν να απελευθερώσει τα δύο πλοία, τα φορτία τους και τα πληρώματά τους, αναφέρει το Reuters. Ο Μπλίνκεν ανέφερε μάλιστα ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ «μπροστά σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση».

    Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή Κόλπου, η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, και οι επισκέψεις του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στα Δυτικά Βαλκάνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Μπλίνκεν για τουρκική προκλητικότητα και Ιράν

    Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Κασουλίδη για συντονισμό Ελλάδας-Κύπρου

    Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα



    ΣΧΟΛΙΑ