ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Πολύ σωστά έγινε η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha, τονίζοντας ότι «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορούν να γυρίσουν στο καλό κλίμα στο οποίο ήταν και πριν. Οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας για τη χώρα μας.
Δεν πρέπει να είμαστε σε πολεμική τροχιά. Ήδη οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Και νομίζω ότι η σημερινή συνάντηση μπορεί να σπάσει τον πάγο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο διάλογος να συνεχιστεί. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος επίλυσης των διμερών διαφόρων», κατέληξε.
Σημείωσε επίσης ότι Ελλάδα και Τουρκία, ως σύμμαχοι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μπορούν πλέον να αρχίσουν να συζητούν, ώστε να βρεθούν κοινά σημεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Ουκρανικής κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο και τη δημιουργία περιβάλλοντος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Αβραμόπουλος για Novartis: H ιστορία έληξε, η Δικαιοσύνη μίλησε
Θεμέλιο για μια νέα εποχή η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεγάλη Παρασκευή τα αποκαλυπτήρια της S&P – Ελπίδες & αγωνία για την αναβάθμιση στη σκιά του Τραμπ
- Helleniq Energy: Επόμενη χώρα ανάπτυξης στις ΑΠΕ η Βουλγαρία- Επενδύσεις 4 δισ. στην πενταετία
- Τι συζητούν στο ΜΜ για εκλογικό νόμο, οι hot μετοχές του Κόκκαλη, οι ψίθυροι για Holterman-Τζίγγερ-Alpha Bank, o νέος παίκτης στις τράπεζες, πόσο πούλησε το σπίτι της η Σοφία (τέως Κούστα) και ένα quiz με εφοπλιστικούς τσακωμούς
- Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Αpple, JPMorgan, χρυσό και πετρέλαιο
