ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Δεν αγιοποιώ, ούτε δαιμονοποιώ τις δημοσκοπήσεις, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να βγάζουμε συμπεράσματα», σχολίασε για τη δημοσκόπηση της GPO και τα ευρήματα που αφορούν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Είπε ότι «είναι προφανές ότι μέσα σε μια περίοδο κρίσης, οι πολίτες και κυρίως ο κόσμος που σκέφτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή συμμετείχε στη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου, εμπιστεύεται τον Στέφανο Κασσελάκη» και πως «σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περίπου το 80% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, λένε ότι η νέα ηγεσία του κόμματος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».
Πρόσθεσε ότι «την ίδια στιγμή, ο κόσμος τηρεί μια στάση αναμονής γιατί ακριβώς περιμένει να ξεδιπλωθεί η αλλαγή στο κόμμα, η οποία αναβάλλεται εξαιτίας όλου αυτού του κύκλου εσωστρέφειας που έχει ανοίξει από την πρώτη στιγμή εκλογής του νέου προέδρου αλλά και πολύ πιο πριν».
Η κ. Αυγέρη υποστήριξε ότι εξαιτίας αυτή της κατάστασης, «δεν μένει χώρος στη δημόσια σφαίρα για να αναδειχθούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, για την ακρίβεια, το πρόβλημα της στέγης, το ιδιωτικό χρέος, τα ζητήματα της δημόσιας υγείας…».
Σε ερώτηση για την προβολή της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκη από τα Μέσα ενημέρωσης, σχολίασε πως δεν νομίζει ότι αυτό γίνεται με επισπεύδοντα τον κ. Κασσελάκη και πως «ο νέος πρόεδρος ξεκίνησε με μια διάθεση να είναι όλα στο φως, ακριβώς για να μην υπάρχουν σκιές σε σχέση με ζητήματα που έχουν να κάνουν με πολύ προσωπικές επιλογές και με μία στάση ζωής». «Και είναι μεγάλη κατάκτηση, κατά τη γνώμη μου, να λέμε ότι τα ζητήματα αυτά δεν μας αφορούν και ότι μένουμε στο πολιτικό πρόσωπο».
Η κ. Αυγέρη ανέφερε ότι «όλοι είναι προς κρίση και προς αξιολόγηση, ο κ. Κασσελάκης όμως αντιμετωπίστηκε, τον ένα μήνα που είναι στη θέση του προέδρου, λες και είναι σε αυτή τη θέση τα τελευταία 8 χρόνια».
«Στην αρχή υπήρξε μια αμφισβήτηση προς το ίδιο το πρόσωπο του προέδρου, από πού έρχεται, αν έχει ή δεν έχει χρήματα. Στη συνέχεια έγινε αμφισβήτηση της ίδιας της επιλογής των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέλεξαν τον κ. Κασσελάκη. Και τώρα αποδεικνύεται τελικά ότι υπάρχει αμφισβήτηση της ίδιας της διαδικασίας εκλογής προέδρου από τη βάση», τόνισε.
Επισήμανε ότι η εκλογή προέδρου από τα μέλη είναι καταστατική πρόβλεψη που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από ένα χρόνο τώρα, για να σχολιάσει ότι «αν υπάρχει μία υποχρέωση των μελών και των στελεχών είναι να σέβονται τις καταστατικές διατάξεις».
Όσον αφορά τα περί διαγραφών είπε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν προχώρησε σε διαγραφές», αλλά ότι «προχώρησε σε μια δήλωση για να εκφράσει την πολιτική του απαρέσκεια και καταδίκη για συγκεκριμένη συμπεριφορά, που υπερέβη κατά πολύ τις κόκκινες γραμμές και της καλοπροαίρετης και της κακοπροαίρετης κριτικής. Και παρέπεμψε -έχει το δικαίωμα να το κάνει- στα αρμόδια καταστατικά όργανα του κόμματος για να επιληφθούν επί του θέματος».
Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει. Σεβόμαστε απόλυτα τα όργανα του κόμματος και τις αποφάσεις τους». Σχετικά με τη συζήτηση περί ενδεχόμενης παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε: «ας αφήσουμε έξω από όλο αυτό τον πρώην πρόεδρο, εάν θέλει να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρειάζεται ούτε παραινέσεις ούτε υποδείξεις».
Ερωτηθείσα για την ιδεολογική ταυτότητα του νέου προέδρου, σε σχέση και με τα δημοσκοπικά ευρήματα, ανέφερε ότι: «Αριστερά σημαίνει να πασχίζεις για τη δικαιοσύνη, για την αξιοκρατία, για την αλλαγή και τη συνεχή ανανέωση, εάν δεν πασχίζεις για αυτά είσαι ένα άκρως συντηρητικό άτομο» και πως «με βάση αυτές τις παραμέτρους, ο κ. Κασσελάκης είναι αριστερός».
Είπε ότι «δεν υπάρχει Αριστερά, και μάλιστα ανανεωτική, χωρίς την ανανέωση και βέβαια χωρίς τη σχέση με τη βάση και την κοινωνία», ότι «το ζήτημα δεν είναι τι λες αλλά τι κάνεις στην πράξη» και πως «το ζήτημα δεν είναι τι ήσουν στο παρελθόν, αλλά πώς είσαι σήμερα.
Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν, βελτιώνονται». Ανέφερε ακόμη ότι «για να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται να αλλάξεις πρώτα εσύ, χρειάζεται να ακούς την κοινωνία και κυρίως, να κάνεις όσες περισσότερες διευρύνσεις μπορείς. Γιατί αυτό είναι το επίδικο. Η αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να έρθει η αλλαγή στην κοινωνία και η πολιτική αλλαγή».
Διαβάστε επίσης:
Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά και με πολλούς τρόπους να στηρίξει τους πολίτες
Πούτιν: Η σύγκρουση Ισραήλ -Χαμάς ενδέχεται να επεκταθεί πολύ μακρύτερα από τη Μέση Ανατολή
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έντιμος και αξιόπιστος συνομιλητής για το Μεσανατολικό