• Πολιτική

    Αυγενάκης: Έχω ασυλία, είμαι βουλευτής είπε στους αστυνομικούς στο αεροδρόμιο

    • NewsRoom
    Λευτέρης Αυγενάκης

    Λευτέρης Αυγενάκης


    Την βουλευτική του ασυλία επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώπιον του αστυνομικού που κλήθηκε από τον 22χρονο υπάλλληλο του αεροδρομίου , λίγο μετά το τραγικό περιστατικό που έφερε τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ελληνικής αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, η οποία μίλησε σχετικά  στη ΕΡΤ, «η αστυνομία ενημερώθηκε και έφθασε άμεσα στο σημείο για το επεισόδιο μεταξύ του συγκεκριμένου βουλευτή και ενός υπαλλήλου. Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον υπάλληλο να τους πει τι ακριβώς συνέβη».

    Ερωτηθείσα  πώς αντέδρασε ο κ. Αυγενάκης αντικρίζοντας τους αστυνομικούς η κα Δημογλίδου απάντησε ότι «ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία». Και όπως τόνισε δεν έχει καταγγελθεί για σωματική βλάβη

    Όπως είπε ο νεαρός άνδρας «δεν περιέγραψε κάποια σωματική βλάβη αλλά εξύβριση και απειλή. Του ανακοίνωσαν το δικαίωμά του να υποβάλει μήνυση είτε εκείνη την στιγμή είτε στους επόμενους τρεις μήνες όμως επειδή κατανοούσαν τον πανικό στον οποίο μπορεί να βρισκόταν ο υπάλληλος τον ενημερώσαμε ότι θα γίνει κανονικά καταγραφή του περιστατικού».

    Όπως ανέφερε η κα Δημογλίδου, ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προσήλθε χθες στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση.

    Εξήγησε δε ότι, εάν το θύμα της επίθεσης ήθελε εκείνη την στιγμή να υποβάλει μήνυση τότε, παρά τη βουλευτική ασυλία, θα προσάγονταν και οι δύο και στη συνέχεια ο Εισαγγελέας θα διέταζε ποιος θα αφεθεί και ποιος όχι».

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ «το βιντεοληπτικό υλικό θα συμπεριληφθεί κανονικά στην προκαταρτική εξέταση».

    Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει και άλλο βίντεο που να καταγράφει το περιστατικό που οδήγησε στη διαγραφή του κ. Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ απάντησε:

    «Το υλικό που έχει η ΕΛΑΣ προέρχεται από τις σταθερές κάμερες. Όμως επειδή θα κληθούν όλοι οι παρόντες για να καταθέσουν μπορεί να λάβουμε και άλλα βίντεο που μπορεί να μας καταθέσει κάποιος πολίτης».

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: «Η δήλωση του πόθεν έσχες μου έχει υποβληθεί στις 30/6, ως όφειλα»

    Βασίλης Κορκίδης: Με καλούς οιωνούς ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

    Εκλογές στη Βρετανία: Επιστροφή των Εργατικών στην εξουσία μετά από 14 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ