ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Παύλος Γερουλάνος στην ομιλία του υπογράμμισε:
«Βρισκόμαστε στο δρόμο, σε κάθε γειτονιά, από την πρώτη μέρα. Έτσι θα πάμε, συνέχεια! Η γειτονιά είναι το γραφείο μου! Και τώρα και μετά τις εκλογές!
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας σε αυτή την υπέροχη προσπάθεια. Μία υπόθεση Αθηναίων, για μας και την πόλη μας
Όλοι κατεβαίνουμε για την Αθήνα! Όλοι κατεβαίνουμε γιατί αυτή η πόλη είναι η ζωή μας.
Για αυτό και όλο και περισσότεροι Αθηναίοι αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας. Είμαστε η έκπληξη των εκλογών.
Και τώρα πάμε για την ανατροπή!
Είχα πει ότι 3 είναι τα κριτήρια για τη δική μας ομάδα:
• Να αγαπάνε την Αθήνα
• Να φέρνουν γνώση, εμπειρία, δεξιότητα στην προσπάθειά μας
• Και τρίτο, να είναι έτοιμοι να οργώσουν την πόλη και κάθε γειτονιά.
Γι αυτό θέλουμε να γνωρίσουμε κάθε υποψήφιο. Να του δώσουμε το λόγο».
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε κάθε έναν και κάθε μία από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, συνεχίζοντας την καινοφανή διαδικασία για τα πολιτικά
μας πράγματα που εγκαινιάστηκε στην προηγούμενη Συνάντηση Αθηναίων στο
Τριανόν.
Ακολουθούν οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν καθώς και συνοπτικά στοιχεία από αυτά που ανέφεραν κατά την παρέμβασή τους στο The Hub Events:
O Παναγιώτης Κορδονούρης, ο οποίος είναι περήφανος που ως πρόεδρος της Ένωσης Κωφών Ελλάδος συνέβαλε, στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, στην υποστήριξη πολλών οικογενειών στην εκπαίδευση και στην ενισχυτική διδασκαλία μαθητών καθώς και στην ψυχολογική στήριξη γονέων – και μάλιστα δωρεάν μέσα από τον εθελοντισμό των επαγγελματιών λειτουργών. Θέλει μία Αθήνα καθολικά προσβάσιμη σε όλους τους τομείς ως προς την ποιότητα ζωής.
Η Χριστίνα Μανωλοπούλου, δικηγόρος, η οποία είναι υπερήφανη που έχει λάβει μέρος σε δράσεις για τη συμμετοχή των πολιτών, όπως των Φίλων του Εμπορικού Τριγώνου. Ονειρεύεται μια Αθήνα που ο καθένας από εμάς θα βρίσκει τρόπο να ενεργοποιείται, με μια Δημοτική Αρχή που θα ξέρει να ακούει.
Ο Έμιας Τζάνι ή αλλιώς Zeraw, ο οποίος νιώθει περήφανος που μέσω της επαγγελματικής του ιδιότητας έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοηθάει συμπολίτες του που έχουν ανάγκη στήριξης. Ονειρεύεται και επιζητά μια Αθήνα που θα έχει σωστές υποδομές, οργάνωση, περισσότερες παροχές και ευκαιρίες για όλους τους πολίτες της.
Η Ζαχαρούλα Αγρογιάννη-Μουκριώτου, οικονομολόγος-τραπεζικός, δουλεύει 30 χρόνια στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της Αθήνας σε θέσεις ευθύνης στον τραπεζικό χώρο και γνωρίζει τα προβλήματα των εμπόρων, των επαγγελματιών και των ανθρώπων. Θέλει να συνεισφέρει με τη γνώση και την εμπειρία της στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του Ιστορικού κέντρου.
Ο Πιτσίνιαγκας Παναγιώτης, ο οποίος εργάζεται στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους και κύριο μέρος της δουλειάς του είναι να επισκέπτεται σχολεία και να βοηθάει τους μαθητές να δεχτούν πιο εύκολα τη διαφορετικότητα. Αρχικά των άλλων και μετά τη δικιά τους. Κάπως έτσι είναι και η Αθήνα για την οποία θέλει να δουλέψει: μία πόλη που θα έχει χώρο για τον καθένα, χωρίς διακρίσεις.
Η Ίρις Ζαχμανίδη, η οποία είναι περήφανη για την Αθήνα και για την Πλάκα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Στόχος της είναι η έννοια του πολιτισμού, που είναι ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται, να εξαπλωθεί σε όλη την πόλη σαν συμμετοχή, ευθύνη δημιουργία του κάθε δημότη, μέσω των Συμβουλίων Γειτονιάς, και τα ανοιχτά σχολεία, τα πολιτιστικά κέντρα, οι λέσχες φιλίας, να ανθίσουν ως νέοι τόποι αρχαίας αγοράς.
Η Χριστίνα Πολίτη, υπερήφανη Αθηναία, μητέρα δύο αγοριών, η οποία εργάζεται χρόνια στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και είχε πάντα την τάση να απαθανατίζει είτε με φωτογραφίες είτε με γραπτά τα καλύτερα σημεία της πόλης μας. Ονειρεύεται μία Αθήνα καθαρή, φωτεινή, ασφαλή και λειτουργική. Με αισθητική, πεζοδρόμια, πάρκα, διαβάσεις και γειτονιές όπως σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές πόλεις. Μία Αθήνα ανθρώπινη, αντάξια της ιστορίας της και της παράδοσής της.
Ο Ηρακλής Αργυρόπουλος, 27 ετών, περιβαλλοντολόγος-ωκεανογράφος, που έχει διατελέσει γραμματέας της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αμπελοκήπων και θα ήθελε να δει την Αθήνα μια έξυπνη πόλη, που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και σέβεται το περιβάλλον, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.
Η Άρτεμις Σκουμπουρδή, ξεναγός, Αθηναιογράφος, με καρπό πολυετούς έρευνας ως τώρα 10 ιστορικά βιβλία για την Αθήνα, η οποία το 1982 ίδρυσε το θεσμό των δωρεάν ξεναγήσεων του δήμου Αθηναίων. Φιλοδοξία της είναι να συνταχθεί η χάρτα «Αθήνα, μια πόλη μαγική» που θα γεννήσει και υλοποιήσει μια στρατηγική Αθηνολατρικών δράσεων με στόχο να ανακτηθεί η χαμένη αίγλη της πόλης μας.
Ο Φίλιππος Δραγούμης, που μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας, τώρα ανάμεσα σε Κυψέλη & Ομόνοια. Ήταν πάντα και θέλει να παραμείνει δραστήριος σε περιβαλλοντικά θέματα, εργάστηκε στο παρελθόν για την προστασία του Εθνικού Κήπου, του Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, του Ιλισού, του λόφου Φιλοπάππου, του Ποδονίφτη, αλλά και στο θέμα της Πρόληψης των Εξαρτήσεων για το οποίο πιστεύει πως η Αθήνα πρέπει να ξεφύγει από τις παλιές αγκυλώσεις, όλων των ειδών.
Η Καρολίνα Παπαδημητρίου-Μαύρου, είναι απόφοιτη Πολιτικών Επιστημών, Γεμολόγος, επιχειρηματίας και πάνω απ’ όλα μητέρα 5 παιδιών. Είναι υπερήφανη που μέσω της δουλειάς της πρόβαλε πάντα την Αθήνα και γενικά τον πολιτισμό μας. Έχοντας επιστρέψει στην πόλη, μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό, θέλει μαζί να αποκτήσουμε μια ασφαλή και προσβάσιμη Αθήνα για τα παιδιά μας για τα ΑΜΕΑ και για τους ηλικιωμένους.
Η Σοφία Καγεώργη, η οποία μένει στη Λαμπρινή και πάντα θεωρούσε υποχρέωση και καθήκον όλων την συμμετοχή στα κοινά και είναι περήφανη γιατί στην περιοχή της το έχουν κατακτήσει σε ένα βαθμό, επιτυγχάνοντας αρκετά και σημαντικά πράγματα για τους κατοίκους της. Πιστεύει ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η συμμετοχή μας στην εδραίωση του Δήμου σε τροχιά προόδου και ελπίδας.
Η Κατερίνα Παπαδόπουλου, η οποία ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας και θέλει να δουλέψει για μια Αθήνα καθαρή, ασφαλή και φιλική για όλους τους Αθηναίους. Μια Αθήνα κέντρο και οδηγό των εξελίξεων της χώρας μας.
Ο Παναγής Κύρτσης, αρχιτέκτονας, ο οποίος πέραν των σύγχρονων κτηριακών έργων και την αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων, έχει ασχοληθεί με διαμορφώσεις ελεύθερων χώρων, την αρχιτεκτονική τοπίου, την οργάνωση και λειτουργία μέσων συγκοινωνίας στην πρωτεύουσα καθώς και με θέματα βιώσιμης Κινητικότητας. Πιστεύει ότι στην Αθήνα πρέπει να προταχθεί η ελευθερία των πολιτών στην κινητικότητα στον αστικό χώρο, με ασφάλεια, χωρίς εμπόδια στα πεζοδρόμια και στις προσβάσεις πεζών.
Η Δήμητρα Πιάγκου, η οποία θέλει η πόλη της να σταματήσει να έχει ανθρώπους που έχουν κάνει το πεζοδρόμιο σπίτι τους και τα χαρτόκουτα κρεβάτι τους. Ο Δήμος να μεριμνά ουσιαστικά, καλύπτοντας τις ζωτικές τους ανάγκες αλλά και να τους στηρίξει με επιστημονικό προσωπικό για να βγουν από το ψυχικό τους τέλμα. Θέλει επίσης ο νόμος για ανοιχτή ιατρική παρακολούθηση των χρηστών να μη μείνει στα χαρτιά.
Η Ρωξάνη Μπέη, η οποία γεννήθηκε σε ένα σπίτι όπου η λέξη Αθήνα, τα προβλήματά της, η γοητεία της και το μέλλον της ήταν στην καθημερινή agenda. Έχει σπουδάσει Νομικά, δούλεψε σε start-up εταιρεία και θέλει να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της πόλης και την εκπροσώπηση όλων των νέων που κινούνται στην πόλη, μέσα από μία μορφή εθελοντισμού και ακτιβισμού που την πρωτοείδε την εποχή του πατέρα της, Δημήτρη Μπέη, και σήμερα είναι πιο σύγχρονη και επίκαιρη από ποτέ.
Ο Ερωτόκριτος Παυλάτος, ο οποίος είναι υπερήφανος που έδωσε όλη του την ενέργεια τα τελευταία δύσκολα χρόνια στην λειτουργία και βελτίωση σχολείων της Αθήνας. Και θέλει να εξακολουθήσει να το κάνει για όλα τα σχολεία της πόλης, για τα παιδιά μας και την Αθήνα μας.
Η Ρεβέκκα Μπατμάνογλου, Χημικός που εργάζεται ως Διευθύντρια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και με τις γνώσεις και την εμπειρία της θέλει να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της πόλης μας. Θέλει μία Αθήνα καθαρή, μία πόλη που παράγει “πλούτο” προς όφελος των δημοτών της από τη διαχείριση των απορριμμάτων της και ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή.
Ο Νίκος Ψαρόπουλος είναι υπερήφανος που τα τελευταία χρόνια, ως σύμβουλος καθημερινότητας στο Δήμο Αθηναίων, βοήθησε πολλούς συνδημότες του αποτελεσματικά για τα προβλήματα στις γειτονιές τους. Θέλει η Αθήνα να είναι μια πόλη ασφαλής, καθαρή και λειτουργική για τους δημότες της.
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο οποίος μεγάλωσε στα Εξάρχεια και ως αντινομάρχης Αθηνών από το 2007 έως το 2010 και εντεταλμένος αντιπεριφερειάρχης Αττικής από το 2011 έως το 2014 συνέβαλε στο να γίνουν έργα υποδομής στον Δήμο. Στόχος του είναι να δουλέψει για την ριζική αναμόρφωση της Αθήνας.
Ο Κωνσταντίνος Κουρέτας, συγκοινωνιολόγος μηχανικός, ο οποίος σε όλα τα έργα υποδομών στα οποία συμμετείχε σε Ελλάδα και εξωτερικό, φρόντιζε πάντα πρώτα απ’ όλα να ακούει και να κατανοεί πραγματικά τις ανάγκες των πολιτών. Θέλει να του δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτές τις εμπειρίες για την Αθήνα μας, ώστε να είναι σύγχρονη, λειτουργική και ανθρώπινη.
Η Κωνσταντίνα Στάρφα, η οποία έχει συμμετάσχει σε δράσεις που αφορούν στη διατήρηση των χώρων πρασίνου στην περιοχή μου. Θα ήθελε να γίνει η Αθήνα, μια πόλη πιο ανθρώπινη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της.
Ο Γιάννης Βήκας, 28 χρονών, σύμβουλος επικοινωνίας και εκπρόσωπος του ΛΟΑΤΚΙ δικτύου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να δει την Αθήνα ανοιχτή, πολυσυλλεκτική, ασφαλή και λειτουργική για τον καθένα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Γερουλάνος: Αυτοί είναι οι 30 πρώτοι υποψήφιοι της «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε πελάγη ευτυχίας η Δόμνα Μιχαηλίδου: Ετοιμάζεται να γίνει μητέρα
- Χάρης Βαφειάς: Αύξηση κερδών και μείωση εσόδων στο τρίτο τρίμηνο του 2024 για την C3is
- Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε εκτός Ελλάδας – Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερες τράπεζες
- Kristina Blahnik: Από την αρχιτεκτονική στην κυριαρχία του Manolo Blahnik και η μυστική συνταγή της επιτυχίας