• Top Stories

    Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Παυλόπουλος είναι ανδρείκελο, εκπροσωπεί τους δανειστές

    • NewsRoom


    Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνστατοπούλου, είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει απασχολήσει πολλάκις τα ΜΜΕ,τόσο με την δράση της όσο και με τις δηλώσεις της. Και παρόλο που δεν είναι πλέον στο κοινοβούλιο, πετυχαίνει ακριβώς το ίδιο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε συνέντευξη, που έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις «Ιστορίες» στο ΣΚΑΪ,  έκανε δηλώσεις που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.

    Στο στόχαστρο έβαλε για μια ακόμη φορά τον κ. Τσίπρα. 

    Συγκεκριμένα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και την ίδια. Δεν θέτει όμως προ των ευθυνών της, όπως λέει, την ίδια καθότι θεωρεί ευθύνη της το γεγονός ότι έπρεπε να είχε καταλάβει τι έκανε ο κ. Τσίπρας.

    Ζωή Κωνσταντοπούλου-Αλέξης Τσίπρας
    Ζωή Κωνσταντοπούλου-Αλέξης Τσίπρας

    Αναφερόμενη στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, είπε ότι είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό με το Αλέξη Τσίπρα ήδη πολύ νωρίτερα όταν εκείνος είπε «ότι αν φτάσω σε αδιέξοδο τότε κάνω ή εκλογές ή δημοψήφισμα». Είναι απολύτως πεπεισμένη, βέβαια, ότι ο Πρωθυπουργός είχε ήδη υπογράψει μνημόνιο πριν τις εκλογές. Η κα. Κωνστατοπούλου εκτιμά ότι το δημοψήφισμα ήταν μία απόφαση μεθοδευμένη καθότι ως μοναδικό σκοπό είχε να δείξει ότι κάνει τα πάντα ώστε να καταφέρει αυτό το οποίο ήταν βασική του προεκλογική υπόσχεση. Να σκίσει δηλαδή το μνημόνιο.

    Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε «πένθιμο» κλίμα στο Μαξίμου κατά την αναγγελία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Τόσο «πένθιμο» που έκανε τον Τσίπρα να φοβάται και να ψάχνει συμβουλές αντιμετώπισης του φόβου στον κ. Μαντά (τότε γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ).

    «Ανδρείκελο και εκπρόσωπο τω δανειστών», χαρακτήρισε η τέως Πρόεδρος τον Προκόπη Παυλόπουλο.

    Από την σκληρή της κριτική δεν έλειπε και ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος. Τον χαρακτήρισε «ανδρείκελο» και εκπρόσωπο των δανειστών στη χώρα.

    Φυσικά η ίδια παραδέχθηκε το γεγονός ότι όταν είχε ερωτηθεί η γνώμη της για την επιλογή του κ. Αβραμόπουλου ή του κ. Παυλόπουλου, εκείνη υποστήριξε τον δεύτερο. Τον υποστήριξε όπως λέει επειδή «τουλάχιστον η συγκρότηση του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου αλλά και η δυνατότητα η θεσμική που του δινόταν θα του επέτρεπε να αρθεί στο ύψος της ευθύνης του και να μη γίνει ένα ανδρείκελο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα, αλλά ένας πραγματικός εκπρόσωπος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

    Πρόταση Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα.

    Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στο θέμα του παράλληλου νομίσματος. Αποκάλυψε ότι ήδη από τις 16 Μαΐου 2015 ο  κ. Βαρουφάκης ενημέρωνε τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών και την έκδοση IOUs.

    Χαρακτηριστικά είπε ότι «σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία».

    Ζωή Κωνσταντοπούλου
    Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Μελλοντικά σχέδια Ζωής Κωνσταντοπούλου: δημιουργία πολιτικού οργανισμού.

    Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνοντας τον κ. Τσίπρα ως αντίπαλο της, ανήγγειλε τη δημιουργία ενός πολιτικού οργανισμού που θα παλέψει για την ανατροπή του καθεστώτος, όπως το ονόμασε, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.



    ΣΧΟΛΙΑ