• Top Stories

    Νέα Δημοκρατία: Γεν. Διευθυντής ο Νίκος Παπαθανάσης – Ποια πρόσωπα αλλάζουν


    Σηκώνει μανίκια και πιάνει δουλειά ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού κάνει πράξη, από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, την πρόθεση για σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα σε όλα τα επίπεδα.

    Διαβάστε επίσης: Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει υπαρχηγός του Κυριάκου στη ΝΔ

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν απόφασης του κ. Μητσοτάκη, ο πρώην πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ και του ΗΣΑΠ, Νίκος Παπαθανάσης, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του διευθυντή του κόμματος στη θέση του Κώστα Τσιμάρα, που έχει ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί.

    Ποιος είναι ο Νίκος Παπαθανάσης

    Από το 1989 έως το 1991 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), ενώ από το 1991 έως το 1993 ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα. Από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε. και από το 2008 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ). Επίσης, εργάσθηκε σε διοικητικές θέσεις σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.

    Διαβάστε επίσης: Πώς στήθηκε από την Μαρέβα Μητσοτάκη ο “Θρίαμβος της Ελλάδος”

    Οι επόμενες κινήσεις του Κυριάκου

    Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα, θα γίνουν γνωστές οι επόμενες κινήσεις του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο εσωκομματικό επίπεδο, με την ανακοίνωση των ονομάτων που θα στελεχώσουν τις κομβικές θέσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, του εκπροσώπου Τύπου και των τομεαρχών.

    Διαβάστε ακόμα: Το τηλεφώνημα Παυλόπουλου στον Κυριάκο

    Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το πρώτο ταξίδι του θα είναι στην Κύπρο, χωρίς, ωστόσο, να έχει ακόμα τεθεί επί τάπητος συγκεκριμένη ημερομηνία. Στο σημείο που στέκεται ιδιαίτερα το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το γεγονός ότι η δέσμευσή του για το πρόγραμμα των πρώτων 111 ημερών παραμένει σταθερή και αταλάντευτη. Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει πως μέσα στο επόμενο τρίμηνο η Νέα Δημοκρατία θα αποκτήσει νέα οργανογράμματα και νέα φιλοσοφία, μέσα από ένα Συνέδριο, το οποίο θα ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες ο ίδιος ο πρόεδρος. Προς το παρόν, η κατεύθυνση δείχνει πως το πλέον πιθανό σενάριο είναι να έρθει πιο κοντά χρονικά το Τακτικό Συνέδριο της παράταξης, που θα πραγματοποιηθεί εντός της Άνοιξης και αφού έχουν προηγηθεί οι προσυνεδριακές διασκέψεις και το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Κατά άλλες πληροφορίες, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ