Την οριστική θέση της Δικαιοσύνης για το εάν η ΑΔΑΕ ή οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος πολίτης επιτρέπεται ή όχι να ενημερώνεται για ενδεχόμενη παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνομιλιών από την ΕΥΠ θα αποτυπώσει τις επόμενες ημέρες σε γνωμοδότηση της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μετά το ζήτημα που προέκυψε από τα αιτήματα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου και ακολούθως της ΑΔΑΕ προς εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για παροχή στοιχείων, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέθεσε σε εισαγγελέα να μελετήσει το νομικό πλαίσιο και να αποφανθεί με επίσημη γνωμοδότηση του για το ποιος δικαιούται και ποιος όχι πληροφόρηση για παρακολουθήσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας.

1

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομική υπηρεσία της Cosmote, στην οποία είχε απευθυνθεί η ΑΔΑΕ, ζήτησε την άποψη του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ισίδωρου Ντογιάκου για τη νομιμότητα ή όχι της παροχής πληροφοριών. Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, ανατέθηκε σε αντεισαγγελέα η πλήρης διερεύνηση του νομικού πλαισίου και η αποτύπωση του σε μία γνωμοδότηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Πηγές της Εισαγγελίας πάντως, διαψεύδουν δημοσιεύματα περί παρέμβασης του κ.Ντογιάκου ώστε να μην δοθούν στοιχεία προς την ανεξάρτητη αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή πολιτική σύγκρουση για τις παρακολουθήσεις Κύρστου και Τέλλογλου – Οικονόμου: Η Δικαιοσύνη έχει την αμέριστη συνδρομή των Αρχών