Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Απότομo φρένο από Daiselbloom για την συμφωνία με την Ελλάδα στις 24 Μαΐου

Με έντονες αμφιβολίες σχετικά με την επίτευξη της συμφωνίας με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Gerun Daiselbloom, μιλώντας σε ολλανδικό ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα ο Ολλανδός αξιωματούχος αναφερόμενος στο επερχόμενο Eurogroup της 24ης Μαΐου υποστήριξε ότι το ελληνικό χρέος είναι μακροπρόθεσμο και με πολύ χαμηλά επιτόκια, υποδηλώνοντας ότι τα περιθώρια ελάφρυνσής του είναι οριακά.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το ΔΝΤ φαίνεται πως προτείνει το «πάγωμα» της καταβολής δόσεων ή κεφαλαίου έως το 2040 με επιτόκιο 1,5%. Αναφέρει μάλιστα ότι ήδη η πρόταση του Ταμείου βρίσκεται στα χέρια των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο ονομαστικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Ο Gerun Daiselbloom φέρεται να έχει τονίσει ότι η Ελλάδα έχει κάνει κάποια βασικά βήματα προόδου, κάνοντας ίσως αναφορά στο πολυνομοσχέδιο που η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει αύριο, Τετάρτη, με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή 22 Μαΐου, δύο ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/andreas-martinis-o-anthropos-sinonimo-tou-erithrou-stavrou-ke-ton-skandalon-tou/45907