• Πολιτική

    Αποκάλυψη: Σε ποιες περιφέρειες θα είναι υποψήφιοι οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και στελέχη της ΝΔ

    Παύλος Μαρινάκης - Ειρήνη Αγαπηδάκη - Δημήτρης Παπαστεργίου - Θεόδωρος Λιβάνιος - Νίκος Ρωμανός - Θωμάς Βαρβιτσιώτης

    Παύλος Μαρινάκης – Ειρήνη Αγαπηδάκη – Δημήτρης Παπαστεργίου – Θεόδωρος Λιβάνιος – Νίκος Ρωμανός – Θωμάς Βαρβιτσιώτης


    Μπορεί οι εθνικές εκλογές να αργούν αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις έχει τοποθετήσει στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2027 αλλά σιγά σιγά κλειδώνουν οι εκλογικές περιφέρειες και το πού θα δώσουν την μάχη του σταυρού οι πρώτοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, οι βουλευτές Επικρατείας και κεντρικά στελέχη της Πειραιώς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης θα κατέβει στο Βόρειο Τομέα της Β Αθήνας. Ήδη είναι σε επαφές με αυτοδιοικητικά και γαλάζια στελέχη της περιοχής. Άλλωστε ο Παύλος Μαρινάκης έχει διατελέσει και γραμματέας της ΝΔ και προηγουμένως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και έχει από χρόνια ερείσματα στο Βόρειο Τομέα.

    Ακόμα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου αν και δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του προετοιμάζεται για τη γενέτειρα του το νομό Τρικάλων. Άλλωστε ήταν δήμαρχος στα Τρίκαλα καθώς και πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

    Από την άλλη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και βουλευτής Επικρατείας Ειρήνη Αγαπιδάκη θα είναι υποψήφια στο Δυτικό Τομέα της Β Αθήνας και όχι στην Κρήτη και το Λασίθι όπως αρχικά είχε συζητηθεί. Πάντως η ίδια έχει ξεκινήσει να κινείται στα δυτικά προάστια ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις τόσο για την ίδια όσο και τον Παύλο Μαρινάκη.

    Πάντως κάποιοι βάζουν στο παιχνίδι του σταυρού και τον υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο. Το όνομα του ακούγεται σε κάθε εκλογική διαδικασία αλλά κάθε φορά επιστρατεύεται και συμμετέχει στην κλειστή εκλογική ομάδα αφού αναλύει δημοσκοπικά ευρήματα και τρέχει τα εκλογικά logistics. Αν πάντως αυτή την φορά κατέβει θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, άλλωστε κατάγεται από την περιοχή και μένει μόνιμα στην Ελευσίνα.

    Την ίδια ώρα όμως υποψήφιος μπορεί να είναι και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Θανάσης Κοντογεώργης. Αν και δεν έχουν γίνει ακόμα συζητήσεις οι μυημένοι υποστηρίζουν πως αν κατέβει θα δώσει την μάχη του σταυρού στο Λεκανοπέδιο, για παράδειγμα στην Α Αθηνών ή στο Νότιο Τομέα και όχι στον τόπο καταγωγής του στο νομό Αχαΐας και τα Καλάβρυτα.

    Επικρατείας

    Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ όμως δεν μόνο η Ειρήνη Αγαπηδάκη που θα διεκδικήσει μια έδρα στις επόμενες εκλογές με σταυρό. Ο επίσης βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης ακούγεται έντονα πως θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια  Δυτικής Αττικής αν και κάποιοι τον τοποθετούν και στο Δυτικό Τομέα της Β Αθήνας.

    Από την άλλη η βουλευτής Επικρατείας Νεφέλη Χατζηιωαννίδου θα είναι υποψήφια στην Α Θεσσαλονίκης.

    Πάντως για μια θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης φαίνεται πως έχει κλειδώσει και ο συντονιστής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου.

    Πειραιώς

    Στην μάχη του σταυρού ετοιμάζονται να μπουν όμως και στελέχη της Πειραιώς με πρώτο τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό. Αν και είχε κατέβει στις εκλογές του 2019 στο Βόρειο Τομέα και είχε καλή εκλογική επίδοση, το 2023 δεν ήταν στις λίστες αφού έδωσε την μάχη στα τηλεοπτικά παράθυρα πλέον ο Νίκος Ρωμανός θα διεκδικήσει μια έδρα είτε στο Νότιο Τομέα της Β Αθήνας είτε στην Ανατολική Αττική.

    Ισχυρό είναι το ενδεχόμενο να κατέβει όμως και γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Σμυρνής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Γιάννης Σμυρνής θα είναι υποψήφιος είτε στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής είτε στη γενέτειρα του στην Κόρινθο.

    Από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ έχει συζητηθεί και η περίπτωση του γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη. Εάν τελικά είναι υποψήφιος θα διεκδικήσει μια έδρα στο Δυτικό Τομέα.

    Έκπληξη

    Πάντως στις επόμενες εκλογές δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος και ο επικοινωνιολόγος Θωμάς Βαρβιτσιώτης συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας μετά και την απόσυρση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την πολιτική.

    Μάλιστα οι μυημένοι υποστηρίζουν πως εάν ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης τελικά δώσει την μάχη του σταυρού μπορεί να κατέβει στο νόμο Λακωνίας, τόπος καταγωγής της οικογένειας ή στο Νότιο Τομέα της Β Αθήνας. Άλλωστε η οικογένεια έχει ερείσματα στην περιοχή αφού στην ενιαία Β Αθήνας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην Γλυφάδα και στις γύρω περιοχές έπαιρνε υψηλά ποσοστά.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυλαία στο δανειακό πρόγραμμα του 2024 – Μέχρι τον Νοέμβριο οι αποφάσεις για νέα έκδοση

    Αττική Οδός: Σημαντικές αλλαγές στα διόδια και είσοδος στο Χρηματιστήριο

    Πλειστηριασμός ακινήτου: Τα νομικά όπλα για να μη χάσετε το σπίτι σας



    ΣΧΟΛΙΑ