Δυο ημέρες μετά τη διάσωση 141 μεταναστών σε διεθνή ύδατα βόρεια της Λιβύης, για το πλοίο Aquarius, που εκμισθώνουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Γιατροί χωρίς Σύνορα και Μεσόγειος SOS (SOS Mediterranie), δεν έχει ακόμη βρεθεί ασφαλές λιμάνι.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διαθέσουν ένα λιμάνι διότι η κατάσταση της υγείας των διασωθέντων είναι μεν σταθερή αλλά ιδιαίτερα εξασθενημένη λόγω του υποσιτισμού.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε πλοία που συνάντησαν κατά την πορεία πλεύσης τους, αρνήθηκαν να τους προσφέρουν βοήθεια. Κατά την άποψη των υπευθύνων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι οι καπετάνιοι φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν λιμάνι στο οποίο να αποβιβαστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ερντογάν: Οι ΗΠΑ μας είχαν θέσει διορία την περασμένη Τετάρτη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το fund που «φλερτάρει» με την Tesla του Έλον Μασκ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νεκρός εντοπίστηκε ο νεαρός Ιταλός που αγνοείτο στην Αντίπαρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ancient Kallos: Δέκα χρόνια ελληνικής κομψότητας αποτυπώνονται στο πρώτο λεύκωμα του οίκου
- Φάρμακα για την παχυσαρκία: Γιατί δεν αδυνατίζουν όλοι – Τι συμβαίνει, ο Πλούταρχος Τζούλης εξηγεί
- Jackaroo: Επεκτείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και σχεδιάζει διεθνή παρουσία με έμφαση στο νεανικό κοινό
- Οι 2 εκπλήξεις του ΚΜ, το… άλλο ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας και τα τρακτέρ, τι τρέχει με τις φρεγάτες ΜΕΚΟ, η συγκίνηση και ο Δένδιας