• Πολιτική

    Το ΑΠΕ αποκαλύπτει τι είπε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: «Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα»

    • NewsRoom

    Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας- Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Λεπτομέρειες του διαλόγου της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει με τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο της Αθήνας. Το Πρακτορείο επικαλείται για τη διαρροή της συζήτησης «κατά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή» με την οποία επικοινώνησε το ίδιο.

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το μήνυμα που διατύπωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προς τον κ. Μητσοτάκη ήταν ο ίδιος έχει την ευθύνη απέναντι στη χώρα να λύσει το θέμα.

    Στην ένσταση που, κατά πληροφορίες του ΑΠΕ, έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κυβέρνηση ανέσυρε το ονοματολογικό με μικροπολιτικούς σκοπούς αποσκοπώντας στη διάσπαση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας αντέτεινε πως δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος, ούτε για να διχάσει ούτε για να ενώσει κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό. Επιπλέον αντέτεινε ότι, όσο κάθεται εκείνος στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού), έχει ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της.

    Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Τσίπρας κατέδειξε τη στόχευση, τη δική του και της κυβέρνησης, αναφορικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι όσο περνάει από το χέρι του, θα το λύσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη! Τι δηλώνει ο μουσικοσυνθέτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Παπαδημούλης: Το συλλαλητήριο το σπονσοράρουν σοβινιστικές και ακροδεξιές φωνές
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλα έτοιμα: Όλοι θα είναι στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία



    ΣΧΟΛΙΑ