• Πολιτική

    Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή: «Είστε η χειρότερη συμμορία που πέρασε ποτέ από την διακυβέρνηση του κράτους» (video)

    • NewsRoom
    ΔΙ.Μ.Ε.Α.: Αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης


    Ακόμα περισσότερο ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή, στη συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, μετά την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, η οποία μάλιστα ήρθε μετά το εξώδικο που απέστειλε εναντίον του η Όλγα Γεροβασίλη.

    Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως την «χειρότερη συμμορία που πέρασε ποτέ από την διακυβέρνηση του κράτους». «Στήσατε ορισμένοι τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία. Μία σκευωρία με στόχο να καταστρέψει την ελληνική Δημοκρατία. Συμφωνώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την τεκμηρίωση αδικήματος εσχάτης προδοσίας. Είμαι τρία χρόνια εγκλωβισμένος σε μια προανακριτική έρευνα. Δεν έχει βρει καν αποχρώσεις ενδείξεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

    Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε πως ένα τηλεφώνημα του προς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο  όταν πρωτοδιάβασε πως υπάρχει δικογραφία που θα φτάσει στη Βουλή και θα εμπλέκει 10 πολιτικά πρόσωπα βασισμένη σε προστατευόμενους μάρτυρες. Ανέφερε πως πήρε τηλέφωνο τον τότε αναπληρωτή υπουργό, καθώς όπως του υπέδειξε ο δικηγόρος του «ο Παπαγγελόπουλος κάνει κουμάντο».

    «Πήρα τότε τηλέφωνο τον Παπαγγελόπουλο. Του είπα λένε οι δημοσιογράφοι κάτι περίεργα για καταγγελίες κατά πολιτικών. Αν μου έχετε βρει κάτι, να με σκίσετε. Αλλά μην αρχίσουμε τώρα να κάνουμε με προστατευόμενους τέτοια πράγματα», είπε προς τον κ. Παπαγγελόπουλος για να λάβει την εξής απάντηση: «Εν τιμή σας λέω την αντίδρασή του. “Τι είναι αυτά που λες παιδί μου, είναι δυνατόν να γίνουν αυτά στην Ελλάδα, αποκλείεται». Δύο εβδομάδες μετά λέει έξω από το Μαξίμου για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα. Μου ήρθε να σπάσω την τηλεόραση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

    Ο Α. Γεωργιάδης σε υψηλούς τόνους απάντησε στις κατηγορίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ηχογραφήσεις. Υπενθύμισε ότι με τροπολογία τις νομιμοποίησε ο πρώην Υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Όπως μάλιστα υπενθύμισε, κασέτες χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του κατά τη διάρκεια της εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ενώ το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Καλογρίτσα είχε ως πρωτοσέλιδο δημοσίευμα «δήθεν αποκάλυψη από κασέτα για τον κ. Γεωργιάδη,  η οποία μάλιστα στην πορεία αποδείχτηκε πλαστή», όπως ανέφερε! «Τώρα σας πειράζουν οι κασέτες; Λίγο αργά δεν το θυμηθήκατε;» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    Απαντώντας στο εξώδικό της Όλγας Γεροβασίλη ανέφερε πως ουδέποτε στον ίδιο αναγνωρίστηκε στο δικαίωμα της αμφιβολίας και της αθωότητας. Σε εκείνο το σημείο διάβασε παλαιότερες δηλώσεις των Μανώλη Γλέζου, των Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Αλέκου Αλαβάνου, του Περικλή Κοροβέση και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στις οποίες καταφέρονταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας κάνει η κυρία Γεροβασίλη αν μηνύσεις στους πρώην συντρόφους σας που εγώ δεν έχω τολμήσει να πω ούτε το ένα δέκατο από όσα σας έχουν σούρει ως τη χειρότερη συμμορία που πέρασε ποτέ από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

    Τον κ. Γεωργιάδη διαδέχθηκε στο βήμα ο κ. Παύλος Πολάκης, ο οποίος στην ομιλία του δεν δίστασε να επιτεθεί στον υπουργό Ανάπτυξης.

    «Την επόμενη φορά θα είμαστε αλλιώς. Χωρίς αυταπάτες. Πιο ώριμοι και αποφασιστικοί και προπαντός πιο αποτελεσματικοί. Εμείς δεν είμαστε με τον Πατακό είμαστε με τον Βελουχιώτη. Αυτή η κοινωνία σαφώς και θέλει να τιμωρηθούν αυτοί που την χρεοκόπησαν και αυτό θα γίνει. Όσο και αν είναι σκοτεινιά και καταχνιά μεγάλη θα την έβρει ο Ηλιος την πατησιά για να προβάλει πάλι», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι πολιτικοί τη «γλίτωσαν» λόγω παραγραφής , προκαλώντας την αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για απιστία με τη μη έκδοση δελτίου τιμών για τα φάρμακα.

    «Η τιμή του Λουσέντις επι 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε μειώθηκε και άλλαξε τρόπο τιμολόγησης. Αν είναι απιστία η δική μου ενέργεια είναι απιστία και τα δικά σου 4 χρόνια. Αν εγώ δεν το έκανα για την τιμή της μάνα μου. Το ίδιο έκανες και εσύ κλέφτη και ψεύτη Πολάκη. ίστε ψεύτες και υποκριτές. Είστε ανθρωπάκια», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

    «Εμείς κ. Πολάκη δεν θαυμάζουμε ούτε τον Παττακό ούτε τον Βελουχιώτη. Είμαστε με την κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Δεν είμαστε με τους κατσαπλιάδες», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, με τον κ. Πολάκη να ανταπαντά σε προσωπικό τόνο «χεις το θράσος και λες ότι δεν αποδείχθηκε τίποτα. Υπάρχουν πορίσματα. Δεν ντρέπεστε;»



    ΣΧΟΛΙΑ