Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Η επικεφαλής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση ανέφερε ότι “η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά, γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται”.

1

Για την ΝΔ τόνισε ότι δείχνει να βρίσκεται στο τέλος ενός πενταετούς κύκλου, ενώ το αφήγημά της φαίνεται ότι “σε μεγάλο βαθμό έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά”.

Στη συνέχεια, είπε πως “από τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 44% και στους 3,5 εκατ. ψηφοφόρους, τώρα έφτασε σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι “είναι σε βέρτιγκο”, στεκόμενη στην ανάγκη για “ένα ισχυρό και δυνατό κόμμα που θα έχει μια κούρσα στις επόμενες εκλογές, την ίδια στιγμή που κινδυνεύει να ιταλοποιηθεί το πολιτικό σύστημα”.

“Χρειάζεται να κατανοήσουμε και να απαντήσουμε στα προβλήματα μιας πολύ μεγάλης μεσαίας τάξης”, είπε ακόμη η κ. Διαμαντοπούλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, “ήταν σωστό που προκηρύχθηκαν γρήγορα οι εσωκομματικές εκλογές” και ισχυρίστηκε πως “υπάρχει χρόνος να αντιστραφεί το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ”.

“Κάποιος πρέπει να μπει μπροστά και να εμπνεύσει τον κόσμο, να δώσει τα εχέγγυα τι έχει κάνει και τι θα κάνει”, συνέχισε.

Χαρακτήρισε δε ευεργετικό το διάστημα που ήταν εκτός των κομματικών πραγμάτων, σχολιάζοντας πως “όταν είσαι συνέχεια σε ένα κόμμα, ιδρυματοποιείσαι”.

Δήλωσε και πάλι πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια και ότι την ενδιαφέρει και ότι δεν θα είναι “απούσα σε αυτή την ιστορία”.

Διέψευσε ωστόσο ότι μαζεύει υπογραφές για την υποψηφιότητά της, ενώ έστρεψε τα βέλη της στους “κομματικούς μηχανισμούς”, οι οποίοι “μας έφεραν εδώ που μας έφεραν”.

Διαβάστε επίσης:

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ είναι άκρως καλοκαιρινό και απολαυστικό σε κάθε του σελίδα!

Γιάννης Κούστας: Επένδυση άνω των 400 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή 4 containerships

Παύλος Γερουλάνος: Να αντιμετωπίσουμε, συλλογικά, τις τεράστιες ανισότητες σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία