Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ανοικτή σύγκρουση Μητσοτάκη – Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

Αντώνης Σαμαράς και Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ανοικτή σύγκρουση βρίσκονται πλέον οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς, μετά και τα «καρφιά» του πρωθυπουργού από τη Βουλή για τις… χαιρετούρες του πρώην πρωθυπουργού με τον Νίκο Παππά, αλλά και τις δηλώσεις για τα εθνικά θέματα από τον Μεσσήνιο πολιτικό.

Ο κ. Μητσοτάκης απαξιώνοντας τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά, αποχώρησε από την αίθουσα όταν αυτός μιλούσε και όταν επέστρεψε είπε στην ομιλία του:

«Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 στο ειδικό δικαστήριο. Προστατεύω το πολίτευμα, δεν θα χαιρετηθώ, θα χαριεντιστώ και συνδιαλλαγώ μαζί του».

Η τελευταία αυτή φράση θεωρήθηκε ότι ήταν «καρφί» κατά του Αντώνη Σαμαρά γιατί πριν από μερικές ημέρες χαιρέτησε τον Νίκο Παππά σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Λίγες ώρες μετά την ομιλία Μητσοτάκη, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απάντησαν λέγοντας: «Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρα όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθισει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση…
Άλλωστε η δηλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβαρτις, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους «μέχρι τέλος», ισχύει στο ακέραιο.
Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλεον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Οπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα!
Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις».

Πρόκειται σαφώς για κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ των δύο πολιτικών αφού η δήλωση των συνεργατών του κ. Σαμαρά βάζει στο κάδρο και πάλι τα εθνικά θέματα, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση για χλιαρή στάση απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων. Κι επαναφέρει ο κ. Σαμαράς την αντίθεσή του στην πολιτική των «ήρεμων νερών».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, από την Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει: «Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου  ή “λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές  που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον.  Και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης.  Που θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης.

Τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες.»

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης εναντίον Ανδρουλάκη: Δεν θα γίνουν ανεκτές οι αλαζονικές συμπεριφορές
Κυριάκος Μητσοτάκης για φωτιές: Φέτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων 40 ετών σε επίπεδο συνθηκών
Αιχμές Σαμαρά για την εξωτερική πολιτική, για Κύπρο και Αιγαίο – «Τα ήρεμα νερά οδηγούν σε φουρτούνες»