• Πολιτική

    Άγγελος Τσέκερης (πρώην διευθυντής Αυγής): Με την κατάσταση στην Αυγή ο Κασσελάκης δεν μπορεί να σταθεί στη ΔΕΘ

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει σε νέα του ανάρτηση 0 πρώην διευθυντής της «Αυγής», Άγγελος Τσέκερης, ο οποίος αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των εργαζόμενων της εφημερίδας.

    Ο Άγγελος Τσέκερης αναφέρει ότι «σήμερα η διοίκηση της εφημερίδας και του σταθμού ενημερώνει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και επίδομα άδειας ούτε και ξέρει αν θα βρεθούν και πότε».

    Επίσης, αναφέρει ότι «με την κατάσταση στην Αυγή ο Κασσελάκης ούτε στην ΔΕΘ μπορεί να σταθεί, ό,τι και να πει, γι’ αυτό θα τον ρωτάνε, άντε και για την δεξαμενή νερού».

    Ολόκληρη η ανάρτηση του Άγγελου Τσέκερη:

    Στις 25 Ιουνίου 2024 με αιφινίδια απόφαση της Κουμουνδούρου και χωρίς κανένα κομματικό όργανο να ερωτηθεί, έκλεισε το καθημερινό φύλλο της Αυγής. Το επιχείρημα ήταν ότι χρειαζόταν εξοικονόμηση πόρων.

    Σήμερα η διοίκηση της εφημερίδας και του σταθμού ενημερώνει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και επίδομα άδειας ούτε και ξέρει αν θα βρεθούν και πότε.

    Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το κλείσιμο της καθημερινής Αυγής ούτε προϊόν κάποιας οικονομικής μελέτης ήταν, ούτε ενέργεια βασισμένη σε κάποιο σχέδιο βιωσιμότητας. Έτσι απλά την έκλεισαν. Προφανώς τσαντισμένοι από το άρθρο του Καρτερου την προηγούμενη Κυριακή. (23/6/2025 «ο ΣΥΡΙΖΑ “άντεξε”; Μπράβο, συνεχίστε τα ίδια..».

    Έτσι λοιπόν χωρίς σχέδιο, χωρίς σκοπό, χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει, ο 7ος της Κουμουνδούρου έσφαξε ένα φύλλο που βγαίνει καθημερινά από το 1952, με εξαίρεση τη χούντα. Χωρίς κανένα όφελος – γιατί από τότε οι εργαζόμενοι είχαν επισημάνει ότι δεν είναι το καθημερινό φύλλο που επιβαρύνει οικονομικά την εφημερίδα. Έτσι, γιατί μπορούσε.

    Αλλά προφανώς δεν μπορεί να περιμένει κανείς ιστορικές ευαισθησίες τέτοιου τύπου από ανθρώπους που έπεσαν με αλεξίπτωτο στον ΣΥΡΙΖΑ ένα μήνα πριν τον πάρουν στα χέρια τους. Ή που τους φέραμε από το ΕΠΑΜ χωρίς να έχουν φύγει ποτέ από εκεί.

    Συνεχίζω. Επειδή οι αντιδράσεις για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν έντονες, συστάθηκε μια οικονομική επιτροπή. Η επιτροπή αυτή εισηγήθηκε στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στις 16 Ιουλίου αποφάσισε ομόφωνα: 1) Αναδιοργάνωση των κομματικών ΜΜΕ με προϋπολογισμό το 45% της κομματικής επιχορήγησης. 2) Οι διευθύνσεις Αυγής και Κόκκινου να παρουσιάσουν βιώσιμη λύση μέχρι τέλος του μήνα. Και 3) οι αποφάσεις να ληφθούν με τους εργαζόμενους εξωφλημένους και όχι υπό ομηρία. Την άλλη μέρα, ως εκ θαύματος, εξοφλήθηκε ο Ιούνιος με καθυστέρηση 20 ημερών.

    Έκτοτε δεν έχει ακουστεί τίποτα. Ο Κασσελάκης κινείται μεταξύ Μυκόνου και Σπετσών. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τον Ιούλιο και το επίδομα άδειας και τρέχει και ο Αύγουστος χωρίς καμία δέσμευση. Μαζί τρέχουν και οι υποχρεώσεις τους. Στο Κόκκινο απολύουν κόσμο (ο Λιγνάδης πρεπει να νοιώθει δικαιωμένος με την εκδίωξη της Ναταλί Χατζηαντωνίου) και οργιάζουν οι φήμες για «μουρατιδοποίηση» της απογευματινής ζώνης από Σεπτέμβριο. Προηγουμένως φρόντισαν να δυσφημίσουν την απογευματινή ζώνη με τον πιο απροκάλυπτο και τον πιο επίσημο τροπο.

    Η διοίκηση της Αυγής και του σταθμού δηλώνει απερίφραστα ότι έχει υποβάλλει στην Κουμουνδούρου σχέδιο βιωσιμότητας, στην βάση της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας, από τις 25 Ιουλίου και δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση. Προφανώς γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε. Λογικό, κάνει και ζέστη.(Δεν θα πω για ποδόλουτρα, γιατί δεν θέλω να ρίξω το επίπεδο, θα σημειώσω όμως ότι αυτός που τα εισήγαγε στην δημόσια συζήτηση ήταν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο συγχαίρω.)

    Συμπερασματικά θα πω το εξης: Πρώτον, ο Στ. Κασσελάκης έχει κλείσει την Αυγή και έχει κάνει στάση πληρωμών στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ εργαλειακά. Έχει επιχειρήσει να φορτώσει την κρίση πότε στους εργαζόμενους (πάρτε την και δουλέψτε την), πότε στους βουλευτές του κόμματος (μάζεψαν μόνο 700 ευρώ) και πότε στον Τσίπρα (τα «μαύρα» και όλα αυτά). Θεωρεί ότι έτσι αυξάνει το γόητρό του στην βάση του δίευρου αλλά αυτή δεν πρόκειται να τον πάει πουθενά. Χώρια που πλέον αυτός ο κόσμος θέλει τον Πολάκη.

    Δεύτερον: η γιαγιά μου έλεγε «τα κάνατε σαν τα μούτρα σας». Με αυτή την κατάσταση στην Αυγή και στο Κόκκινο, ο Κασσελάκης ούτε στην ΔΕΘ μπορεί να σταθεί – ό,τι και να πει, για αυτό θα τον ρωτάνε, άντε και για την δεξαμενή νερού – ούτε σε Συνέδριο μπορεί να πάει γιατί η άθλια κατάσταση στα κομματικά ΜΜΕ θα είναι βασικό θέμα, θέλει δεν θέλει.

    (..Αλλά για το Συνέδριο έχω γενικότερες επιφυλάξεις για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να το κάνει, καθώς η Κουμουνδούρου από τον 6ο και κάτω είναι οργανωτικά ρευστοποιημένη, ενώ στο διαδίκτυο οι σαρκοβόρες ορδές του δίευρου περιφέρονται και κανιβαλίζουν πότε την Γεροβασίλη, πότε τον Σπίρτζη, πότε τον Φάμελο, πότε τη Λινού, πότε τον Γιαννούλη και τελευταία, ανοιχτά τον ίδιο τον Τσίπρα. Εξωστρέφεια…)

    Διαβάστε επίσης

    Βασίλης Κικίλιας: Από αύριο μέχρι το Δεκαπενταύγουστο εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών

    Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων – Μεγάλες καθυστερήσεις στα διόδια των Μαλγάρων

    Χαρδαλίας: «Ο πόλεμος κατά του βαθέος κράτους θα είναι αμείλικτος»



    ΣΧΟΛΙΑ