Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Στόχος να διευρύνουμε τα όρια της παράταξης – Τι είπε για το ντιμπέιτ που δεν έγινε

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Εφ΄όλης της εσωκομματικής και πολιτικής ύλης μίλησε νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης,  σε τηλεοπτική  συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή της εκλογές της Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντα στο  MEGA και ερωτηθείς για το ναυάγιο του ντιμπέιτ και τις επικρίσεις που δέχεται από το συνυποψήφιό  του Χάρη Δούκα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε:

«Ο κ. Δούκας μπορεί να είπε για Παρασκευή ντιμπέιτ, όμως σήμερα έχω την μεγάλη ομιλία μου στη Θεσσαλονίκη. Δεν έκανα καμία ομιλία πριν την πρώτη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και είχα χρέος να κάνω.

Το ερώτημα είναι έχετε δει ποτέ ντιμπέιτ Σάββατο; Τα ντιμπέιτ γίνονται ή Τρίτη ή Τετάρτη ή Πέμπτη. Όταν λοιπόν θες να κάνεις ντιμπέιτ, δεν βάζεις δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη και μετά να λες ότι είχα ομιλία στον Πύργο.

Δεν γνώριζε ο κ. Δούκας ότι θα περάσει πιθανώς στον δεύτερο γύρο, για να βάλει δημοτικό συμβούλιο την κατεξοχήν μέρα που γίνονται τα ντιμπέιτ; Δεν έχω αρνηθεί ποτέ τον δημόσιο διάλογο, έχω κάνει έξι ντιμπέιτ στην ζωή μου, τα πέντε εσωτερικών εκλογών».

Κληθείς δε να σχολιάσει την  επόμενη μέρα αν ο ίδιος εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

«Προκήρυξα εκλογές στις 30 Ιουνίου για να μην βυθιστούμε στην εσωστρέφεια και νομίζω ότι έπραξα άριστα, διότι εδώ και δυο μήνες, εξελίσσεται μια διαδικασία με πολιτικό πολιτισμό, με ενότητα.

Κάναμε εκλογές με μια πολύ μεγάλη συμμετοχή, χωρίς να ανοίξει μύτη σε όλη την Ελλάδα, θεσμικά και με διαφάνεια.

Εαν με τιμήσει ξανά ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, αυτή και για αυτό ζητώ μια μεγάλη συμμετοχή, νομίζω ότι ο στόχος είναι ένας, να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τα όρια της παράταξης, ώστε να καλύψουν τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Δεν έχει τις ίδιες προσδοκίες ο κόσμος το 2021 με αυτές που έχει τώρα, οι οποίες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Το μεγάλο στοίχημα του χειμώνα είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι δίπλα στον πολίτη, όχι μόνο οργανωτικά, αλλά και πολιτικά. Η κοινωνία περνάει οργανωτικές περιπέτειες.

Ενεργειακή κρίση, ακρίβεια τροφίμων, λειψυδρία, ανισότητες, κατάρρευση του ΕΣΥ, κρίση στους θεσμούς, ασφάλεια. Ολα αυτά πρέπει εμείς καθημερινά εντός και εκτός Βουλής, να είμαστε πρωτοπόροι και εκεί θα είναι το πεδίο της αντιπαράθεσης με την ΝΔ».

Αναφερόμενος σττις δυσκολίες του ΠΑΣΟΚ στην Αττική  ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Χρειάζεται πιο ριζοσπαστική επικοινωνία, και από πόρτα σε πόρτα δουλειά, ειδικά στα αστικά κέντρα. Στα αστικά κέντρα ο κόσμος δεν έχει το περιθώριο να κάνει δημόσια συζήτηση, όπως γίνεται στην περιφέρεια, οι ρυθμοί ζωής είναι πιο σκληροί.

Πρέπει λοιπόν εμείς να πάμε σε αυτόν τον κόσμο, να του πούμε τις λύσεις μας για τα ενοίκια, για την υγεία, για την κρίση στην ενέργεια, για τα εργασιακά δικαιώματα που είναι ακόμη στην μνημονιακή εποχή.

Πολλοί άνθρωποι που ήρθαν κοντά μου το τελευταίο διάστημα, δεν γνώριζαν την ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για πολύ σημαντικά θέματα και έχω χρέος και ευθύνη αυτό να το ξεπεράσουμε».

Σχετικά με τις κατηγορίες ότι δεν λειτουργούσε ομαδικά, αλλά διοικούσε το κόμμα με μια μικρή ομάδα ατόμων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Εγώ καταλαβαίνω ότι η Κεντρική Επιτροπή θα έπρεπε να συνεδριάζει πιο συχνά. Η κοινοβουλευτική ομάδα σε δυόμιση χρόνια, για να παίρνει θέση στα νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας, συνεδρίασε πάνω από 150 φορές.

Δεν έχω ακούσει από έναν συνυποψήφιο μου, ότι “αυτή την απόφαση την πήρες μόνος σου”. Στα πανεπιστήμια την απόφαση την πήρα μόνος μου; Βρίσκεται από το 2006 στο πρόγραμμά μας.

Το θέμα για τα ομόφυλα ζευγάρια, είχαν ήδη υπογράψει από την προηγούμενη ηγεσία την εκστρατεία αυτή. Ποιό ζήτημα ήταν αυτό που αποφάσισα μόνος μου;

Για την επιστολική ψήφο συνεδριάσαμε, πήραμε θετική απόφαση.

Πήγαμε στην επιτροπή ψηφίσαμε ναι, όχι μόνος εμείς και τα υπόλοιπα κόμματα και ξεχνάνε κάποιοι συνυποψήφιοι μου, ότι η κ. Κεραμέως, μας κορόιδεψε και έφερε μια εκπρόθεσμη τροπολογία, και δεν άλλαξε στάση το ΠΑΣΟΚ, αλλά το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Οταν θέλουμε θεσμική συμπεριφορά, πρέπει όλοι να έχουμε θεσμική συμπεριφορά, και η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση. Είμαστε ένα θεσμικό κόμμα, είμαι υπέρ των συναινέσεων, υπέρ του διαλόγου, υπέρ των αντιπροτάσεων».

Κληθείς να σχολιάσει τις κυβερνητικές επιλογές επιφύλαξε επίθεση στον Πρωθυπουργό:

«Ο κ. Μητσοτάκης κορόιδευε τους πάντες όταν έλεγε ότι θα πέσει “άπλετο φως” στο θέμα τον Τεμπών. Τα ίδια που έκανε στα Τέμπη, έκανε και στις υποκλοπές. Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί με έναν τρόπο που χειρίζεται το κράτος ως λάφυρο.

Εχει αλλοιώσει την διάκριση των εξουσιών. Οταν έχουμε μια χώρα που λέει ο Άρειος Πάγος ότι είναι πλημμέλημα να παρακολουθείται ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, τι μήνυμα είναι αυτό για την Τουρκία;

Όσες ήττες είχε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, είναι μετά από δικές μου πρωτοβουλίες. Και δεν το λέω αυτό για να πω μόνος εμείς, αλλά για να δείξω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια βαθιά θεσμική συμπεριφορά και κατάφερε να αντιμετωπίσει απαράδεκτες συμπεριφορές που πλήττουν το κύρος της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Η ΕΚΤ θα επιταχύνει τις μειώσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες

Τζορτζ Μπάλντοκ: Σπαρακτικό το μήνυμα της συντρόφου του – «Ήσουν ο κόσμος μου»

Γιώργος Πατούλης: Παντρεύεται με την Νάνσυ Κοιλού, λίγο πριν γίνουν γονείς