• Πολιτική

    Ανδρουλάκης σε επίδοξους αρχηγούς: Όποιος έχει φιλοδοξίες, ας δηλώσει υποψηφιότητα για την ηγεσία

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης


    Την πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη δίνει στην ΕΡΤnews o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για τις παρεμβάσεις στελεχών του κόμματος, που έθεσαν ζήτημα ηγεσίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς η μικρή αύξηση των ποσοστών του κόμματος δεν συνοδεύτηκε από την δεύτερη θέση.

    Ο κ. Ανδρουλάκης είπε μεν ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πάει καλύτερα στις ευρωεκλογές, αλλά εξαπέλυσε επίθεση σε όσους έθεσαν θέμα ηγεσίας, χωρίς να περιμένουν έστω να τελειώσει η εκλογική διαδικασία, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα σε όλη την Ελλάδα πλην του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

    “Δεν θα δεχθώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Θα γίνουν όλα σύμφωνα με τις διαδικασίες. Θα πάρουμε αποφάσεις στην ΚΕ, όποιος βγει την επόμενη ήμερα και πει κάτι αντίθετο θα βρεθεί εκτός”, είπε χαρακτηριστικά.

    Όπως αναμενόταν, δεν άνοιξε τα χαρτιά του, περιορίστηκε προς ώρας – και έως το πολιτικό συμβούλιο της Τετάρτης και τη συνεδρίαση της ΚΕ στις 30 Ιουνίου, να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως και ο ίδιος θα είναι παρών στην κούρσα της διαδοχής

    “Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα ώρα και στιγμή” είπε.

    Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε μεταξύ άλλων:

    – Σε έναν χρόνο έχω κάνει τέσσερις εκλογές, με λιγοστούς πόρους. Το δικό μου μοντέλο ηγεσίας είναι ένα πολιτικό μοντέλο. Αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό. Δεν είμαι τικ τόκερ.

    – Δεν μπορεί εμείς να έχουμε σταθερά ανοδική πορεία και το ίδιο βράδυ ο χαμένος η ΝΔ να τρίβει τα χέρια του.

    – Ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν πουθενά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι δεύτερη δύναμη παντού σε ολόκληρη την Ελλάδα,

    – Δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό ζήτημα. Περίμενα να δούμε τι δεν πήγε καλά, να διορθώσουμε και όχι να καταστροφολογούμε. Οφείλω να βάζω υψηλούς στόχους. Αλλά το να προσπαθεί κανείς να δημιουργήσει εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος ηττημένος.

    – Ό,τι έχω να πω θα τα πω στα Όργανα.

    – Να πω στον κ. Δούκα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχείς ήττες όπως είπε σε συνέντευξή του.

    Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά δεν καταστροφολογούμε, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε ανά πάσα στιγμή έτοιμος να αξιολογηθεί από τη βάση της παράταξης, χωρίς να επεκταθεί.

    Διαβάστε επίσης:
    Τι πιθανότητες έχεις να νικήσεις την Ελισάβετ Τελτσίδου στο τζούντο;

    ΣΥΡΙΖΑ: Απομακρύνεται ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με εντολή του Στέφανου Κασσελάκη

    Ρωσία: Τα ρωσικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από την Αβάνα



    ΣΧΟΛΙΑ