• Πολιτική

    Ανδρουλάκης για Βάσω Παπανδρέου: Υπήρξε εμβληματική πολιτική προσωπικότητα

    • NewsRoom
    Νίκος Ανδρουλάκης - ΠΑΣΟΚ

    Νίκος Ανδρουλάκης


    «Αποχαιρετώ με απεριόριστο σεβασμό και συγκίνηση τη Βάσω Παπανδρέου. Μια εμβληματική πολιτική προσωπικότητα και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε στη δήλωσή του για την απώλεια της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

    Αναφερόμενος στο έργο της σημείωσε πως «ως υπουργός ταυτίστηκε με σημαντικές μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού του κράτους και ανασυγκρότησης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας.»

    Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

    «Αποχαιρετώ με απεριόριστο σεβασμό και συγκίνηση τη Βάσω Παπανδρέου. Μια εμβληματική πολιτική προσωπικότητα και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    Ως η πρώτη Ελληνίδα Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε πρωτοπόρους προοδευτικούς δρόμους με την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα, την κατοχύρωση του κοινωνικού διαλόγου, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και της μητρότητας καθώς και την εμπέδωση της ισότητας των φύλων.

    Υπηρέτησε με σθένος και δυναμισμό χωρίς συμβιβασμούς τις πολιτικές θέσεις της. Ως Υπουργός ταυτίστηκε με σημαντικές μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού του κράτους και ανασυγκρότησης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, ενώ έθετε στην προτεραιότητά της τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και την υπεράσπιση των οικονομικά ασθενέστερων.

    Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της.»

    Διαβάστε επίσης:

    Σημίτης για Βάσω Παπανδρέου: Τίμησε τις θέσεις που ανέλαβε

    Υπογραφή συμφωνίας Μητσοτάκη – Ζελένσκι για συνεργασία σε θέματα ασφαλείας

    Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Λείπει μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών



    ΣΧΟΛΙΑ