Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ανδρουλάκης για Κυπριακό: «Πρέπει όλοι να συμβάλουμε για την επανέναρξη του διαλόγου βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ»

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση του υηπουργού Εξωτερικών, Γ. Γεραπερίτη με τον Πρέοδρο του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Γεραπερίτη με τον Πρέοδρο του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη

Στην επανέναρξη των συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, εστίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος σήμερα έχει σειρά επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων με επίκεντρο τα εθνικά θέματα.

Στις δηλώσεις του,  ο κ. Ανδρουλάκης,  μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Είμαστε πενήντα χρόνια μετά από την κυπριακή τραγωδία και πρέπει όλοι να συμβάλουμε για την επανέναρξη του διαλόγου βάσει των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αυτή είναι η θέση της παράταξής μας και θεωρούμε πως στο τραπέζι του διαλόγου πρέπει να έχει ενεργή συμμετοχή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πρέπει να προσπαθήσουμε να ξανασυζητήσουμε. Δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να επιτρέψουμε να επιβληθεί η ατζέντα Ερντογάν για τη διχοτόμηση του νησιού».

Εξάλλου, δεν παρέλειψε να σημειώσει τη συγκυρία στην οποία γίνονται οι διπλωματικές επαφές της Ελλάδας:

«Σε μια κρίσιμη στιγμή με τις απρόβλεπτες εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μεγάλες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συνεχιζόμενη σφαγή κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών για τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης σε Γεραπετρίτη: Ανησυχία για τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες

Επίθεση κατά Τραμπ: Το προφίλ του δράστη – Οι μέχρι τώρα πληροφορίες για τον 20χρονο

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο 20χρονος είχε εμφανιστεί σε διαφήμιση της BlackRock