• Πολιτική

    Ανδρέας Πάτσης: Στο μικροσκόπιο του Οικονομικού Εισαγγελέα τραπεζικοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία


    Τραπεζικοί λογαριασμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό του Ανδρέα Πάτση και στενών συγγενών του, φορολογικές δηλώσεις και πόθεν έσχες, ακίνητα και μεγάλης αξίας κινητά περιουσιακά στοιχεία, μετοχολόγια εταιρειών, υπεράκτιες, εισπρακτικές και εταιρείες που αγοράζουν κόκκινα δάνεια, βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα.

    Ο Χρήστος Μπαρδάκης, πριν ακόμα ολοκληρώσει την έρευνα της η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ζητά να ερευνηθεί εάν ο βουλευτής ή μέλη της οικογένειας του έχουμε διαπράξει φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος
    και κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

    Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος με την παραγγελία του ζητά να ελεγχθεί κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει σε συμμετοχή του βουλευτή σε εταιρείες και των στενών συγγενών του σε εταιρείες με συγκεκριμένη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρδάκης ζητά να ερευνηθεί εάν υπάρχει σχέση του βουλευτή με offshore εταιρείες και επίσης εάν ο ίδιος ή μέλη της οικογένειας του έχουν σχέση με εισπρακτικές εταιρίες ή εταιρείες αγοράς κόκκινων δανείων.

    Ή έρευνα θα διενεργηθεί από 2 επίκουρους οικονομικούς εισαγγελείς υπό την εποπτεία εισαγγελέα Εφετών.

    Ήδη η παραγγελία έχει διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Έρευνών Οικονομικού Εγκλήματος για τον πρώτο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων ενώ ο κ.Μπσρδάκης αναμένει να του διαβιβαστεί το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες του βουλευτή.

    Διαβάστε επίσης

    Μάντζος: «Δουλειά της κυβέρνησης είναι να μας πει ποιος είχε το Predator και πώς το λειτούργησε»

    Οικονόμου σε Τσίπρα: «Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ένα νόμο και ένα άρθρο»



    ΣΧΟΛΙΑ