Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ανδρέας Νικολακόπουλος (υφ. Πολιτικής Προστασίας): Συνάντηση με τον Κ. Καραγκούνη για εργασιακά ζητήματα των σωφρονιστικών

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Ανδρέας Νικολακόπουλος, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, όπου σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Καραγκούνη, έθεσε σημαντικά εργασιακά ζητήματα που απασχολούν διαχρονικά τους συνδικαλιστικούς φορείς των κλάδων ΔΕ Φρούρησης και Φύλαξης των σωφρονιστικών καταστημάτων, καθώς και κάποια άλλα θέματα που άπτονται της γενικότερης λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «Πρόκειται και για μία άκρως εποικοδομητική συνεργασία του Ανδρέα Νικολακόπουλου με την Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για πάγια και διαχρονικά ζητήματα, κορυφώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα και εντατικοποιείται διαρκώς».

Εξαγορά «μάχιμης τριετίας»

Ο κ. Νικολακόπουλος, αναφέρθηκε αρχικά στο κομβικό ζήτημα της αναγνώρισης της «μάχιμης τριετίας», με εξαγορά για τους υπαλλήλους των κλάδων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων. Ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων, καθώς είχαν εξαιρεθεί αρχικά από το ν. 4997/2022, που αφορούσε το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Στήριξη και υλοποίηση νέων προγραμμάτων με τη ΔΥΠΑ

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στην ανάγκη επέκτασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για κρατούμενους από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α) στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, αλλά και την υπογραφή νέων μνημονίων συνεργασίας, για την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, σε συνέχεια του ήδη υφιστάμενου, για νεαρούς κρατουμένους μέχρι 21 ετών, αλλά και για γυναίκες κρατούμενες. Όπως επανέλαβε ο κ. Υφυπουργός, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, συνεχίζουν την διαχρονική και αγαστή συνεργασία με τη Δ.ΥΠ.Α και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στηρίζοντας την εκπαίδευση, τη δημιουργική απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων, ως απαράβατο όρο για την άρση κάθε στιγματισμού και την κοινωνική επανένταξη. Τέλος, οι δύο Υφυπουργοί συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους το επόμενο διάστημα, πάνω στη βάση κοινών επισκέψεων σε σωφρονιστικά καταστήματα, με στόχο την καταγραφή αναγκών για την αναβάθμιση των υφισταμένων σωφρονιστικών υποδομών, καθώς και την κατασκευή νέων, σύγχρονων σωφρονιστικών καταστημάτων.

Διαβάστε επίσης

Μαρινάκης σε Κασσελάκη: Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μαθητευόμενοι μάγοι

Νίκος Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα στην κοινωνία – Συνδρομή των ΕΔ στην Πολιτική Προστασία

Λειψυδρία: Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων επτά νησιά της χώρας για εύρεση λύσεων