Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης- Θεοχαρόπουλος ζητούν εσωκομματικό δημοψήφισμα-Απάντηση Τεμπονέρα στον Κασσελάκη

Δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζει εσωτερικές έριδες μετά την αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Διεργασίες μετά την εκλογική ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές, είναι σε πλήρη εφαρμογή και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης,σε συνεννόηση και με άλλα στελέχη, ετοιμάζονται να υποβάλλουν αίτημα για τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος με ερώτημα τη δημιουργία ενός μεγάλου, ενιαίου κόμματος στην Κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον τους, την πρότασή τους θα καταθέσουν σε συνεδριάσεις που έπονται στο κόμμα, απέναντι προφανώς στις επιδιώξεις Κασσελάκη για “αυτόνομη πορεία” του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο βήμα είναι η κατάθεση της πρότασής τους, με στήριξη και αποδοχή από στελέχη που συμμερίζονται τον ίδιο προβληματισμό και έπειτα η θέση του ερωτήματος στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Ραγκούσης- Θεοχαρόπουλος, μαζί με τον Κώστα Ζαχαριάδη, είχαν προτείνει σε προγενέστερο χρόνο τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τη μεταπήδηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή από το the Left στο PES (ευρωσοσιαλιστές).

Τεμπονέρας σε Κασσελάκη: Ήμουν πριν από αυτόν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα είμαι και μετά

Προσθέτοντας λάδι στην φωτιά το προβεβλημένο στέλεχος και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε στον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις του “Ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από εκείνον, θα είμαι και μετά”, δια συνέντευξής του στην Ναυτεμπορική TV.

” Ήμουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον, είμαι και θα παραμείνω ενδεχομένως και μετά από αυτόν στο αξιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε με διαδοχικές αποφάσεις συνεδρίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Συνεπώς, δίνουμε τη μάχη και των αξιών και των ιδεών μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του (ρ/σ παραπολιτικά) ερωτηθείς για τον Δ.Τεμπονέρα, είχε απαντήσει πως σε όποιον δεν αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φύγει. “Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάξει πορεία”, είχε τονίσει.

Διαβάστε επίσης:

Rolex: «Pepsi» ή «Batman»; Πανομοιότυπα με τεράστια απόκλιση στις τιμές – Τι κάνει τη διαφορά

ACTION 24: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απόψε στο « EQ»

Bloomberg: Η Ελλάδα σχεδιάζει να αποπληρώσει δάνεια διάσωσης συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ