• Πολιτική

    Ανάρτηση Μητσοτάκη στα τούρκικα: “Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα παλεύουν μαζί να σώσουν ζωές”

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ανάρτηση για τις προσπάθειες Ελλήνων και Τούρκων διασωστών μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την γείτονα χώρα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας μάλιστα την τουρκική γλώσσα.

    Ειδικότερα, στην ανάρτησή του, την οποία συνοδεύει με σχετική φωτογραφία, ο πρωθυπουργός αναφέρει στα τούρκικα:

    “Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν”.

    Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα, μιλώντας στο CNN, ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι “βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας με Τουρκία”, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Τουρκίας για κινητοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού αρωγής”.

    Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι “δεν μπορώ να φανταστώ μία πιο ισχυρή εικόνα από αυτή – ίσως την έχετε δείξει – ενός Έλληνα διασώστη και ενός Τούρκου διασώστη να σώζουν ένα επτάχρονο κορίτσι. Αυτές είναι πολύ δυνατές εικόνες που, στο τέλος της ημέρας, χτίζουν γέφυρες μεταξύ των λαών μας”.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης στο CNN: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε γείτονες και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο»

     



    ΣΧΟΛΙΑ