Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Α. Τσίπρας: Ενοχλημένος και φανερά εκνευρισμένος γιατί του είπαν ότι κλείνει τον Alpha TV ! (video)

Αρκετά εκνευρισμένος και φανερά ενοχλημένος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απο ερώτηση που δέχθηκε, στην καθιερωμενη συνέντευξη τυπου που παραχωρεί αυτη την ώρα στο πλαισιο της 81ης Διεθνούς Εκθεσεως Θεσσαλονίκης, όσον αφορά στο μέλλον των τηλεοπτικών σταθμών που δεν έλαβαν άδεια λειτουργίας στον πρόσφατο διαγωνισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενοχλήθηκε αρκετά απο ερώτηση της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Τσικρίκα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA σχετικά με το μέλλον των θεσεων εργασίας τους και το επικείμενο λουκέτο στο οποίο οδηγουνται οι σταθμοί που θα λειτουργούν χωρίς άδεια και δεν έδωσε τη δυνατοτήτα στη δημοσιογράφο να κάνει και δευτέρη ερώτηση “τείνοντας” το χέρι του και ζητώντας απο εκείνη με αυστηρό και εκνευρισμένο ύφος “να μην τον διακόψει”!

“Θα σταθούμε διπλα και στον τελευταίο εργαζόμενο!” δήλωσε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε, όπως άλλωστε όλοι οι υπουργοί τον τελευταίο καιρό ότι “ταυτιζόμαστε με το Συνταγμα και δεν θέλουμε ασυδοτο τηλεοπτικο τοπιο! Εφαρμόζουμε τον νόμο! Το ελληνικό δημοσιο εχει χασει ενα τεραστιο ποσο απο τις διαφημισεις οπως οφειλαν να κανουν οι εργοδοτες των καναλιων οπως άλλωστε όριζε και το μνημονιο.

Μεγιστοποιησαμε τα πιθανα κερδη του ελληνικου δημοσιου με τον διαγωνισμο” διευκρίνησε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι “εαν δεν υπηρχε ανταγωνισμος θα εβαζαν ολοι απο 3 εκατ., θα μαζευμαμε 30 εκατ. και ολοι θα ειμασταν ευχαριστημένοι αλλά βάλαμε υψηλότερους στόχους και το πετύχαμε. Θα κανουμε ο,τι περναει απο το χερι μας να μην κλεισει κανενα καναλι και να προστατευθουν οι εργαζομενοι” δήλωσε εκνευρισμένος.

“Δυο φευγουν καναλια δυο ερχονται. Εμεις θα δωσουμε κινητρα που μπορούμε εαν υπαρξουν απολυσεις για προσληφθουν στα νεα καναλια. Θα επιδοτησουμε τους νεους καναλαρχες με  360 ευρω ανα άτομο και θα συζητήσουμε και για τις ασφαλιστικες εισφορες για να μην μεινει κανεις ανεργος!”

Οσον αφορά στα έσοδα απο τις αποκρατικοποίησεις αυτά διευκρίνησε ο κ.Τσίπρας “μπαίνουν στο κορβανά του χρέους και οχι δυστυχώς στην ανάπτυξη της οικονομίας…έτσι άλλωστε το βρήκαμε! Πετύχαμε υψηλό τίμημα στις μέχρι στιγμής αποκρατικοποιήσεις! Οπως της Cosco και αυτο μας δίνει την δυνατοτήτα να προχωρήσουμε και στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για παράδειγμα!”

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός διευκρίνηςε ότι γαι τις ληξιπρόθεσμες οφειλες, “3,5 δις ευρω θα πεσουν στην αγορα προκειμενου να εξοφληθούν εντος του δευτερου εξαμηνου του 2016 και μεσα στο 2017 θα δαπανηθούν 2,5 δις ευρω. Τρεχουμε να τελειωσουμε τη διαδικασια υλοποιησης των συμφωνηθεντων αλλα υπαρχουν τεχνικου χαρακτηρα εκκεμοτητες για να υλοποιηθει η διαδικασια της αξιολογησης. Καθε διαδικασια θα ειναι πιο ευκολη απο την προηγουμενη” δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος για τον ακατάσχετο λογαριασμο ο Πρωθυπουργός είπε ότι “ο λογος που υπηρχε καθυστερηση στο νομοσχεδιο για τις ηλεκτρονικες συναλλαγες ηταν απο την πλευρα των θεσμων. Τωρα εμεις πιεζουμε, και ειμαστε σε ενα προχωρημενο σταδιο και ετσι εξηγγειλα, χθές, την αμεση προσφυγη στη Βουλη του σ/ν για τις ηλεκτρονικες συναλλαγες Ετσι θα εισπρατουν ότι θα ειςπράτουν με το το πλαστικο χρημα θα ειναι σιγουροι οι επιχειρηματιες οτι δεν θα δεσμευονται σε παλαιοτερες οφειλες και ετσι θα κινουνται οι επιχειρησεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/imera-mnimis-stis-ipa-15-chronia-apo-tin-epithesi-stous-didimous-pirgous/73202