• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Με 246 εκ ευρώ (από τις άδειες) πάει στην ΔΕΘ να πανηγυρίσει

    Αλέξης Τσἰπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Νικητής και τροπαιοφόρος, ως άλλος Μέγας Αλέξανδρος, θα ανέβει ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαινιάσει τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 10/9, ως είθιστε, έχοντας στην “τσέπη” του το ιλιγγιώδες ποσό των 246 εκατ.ευρω που εισέπραξε απο τον μαραθώνιο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που έλαβε τέλος. Όμως, ουσιαστικά η συγκεκριμένη διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε με την “ηρωϊκή” έξοδο απο το κτήριο της Γενικής Γραμματείας των καναλαρχών αλλά με το έλεγχο των “πόθεν έσχες” των επιχειρηματιών, ο οποίος και θα δείξει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την προέλευση των χρημάτων των νέων μιντιαρχών!

    PAPPAS_KRETSOS

    Πάντως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τόσο ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς όσο και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος, έφεραν εις πέρας μια, παγκοσμίως μεν ανύπαρκτη διαδικασία, απλώς και μόνο για να ενισχύσουν όχι μόνο τα επιχειρήματα του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και την εικόνα του, η οποία έχει πληγεί, λόγω περικοπών συντάξεων, capital controls, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών κ.α.

    adeies

    Βέβαια, οι απόψεις για το κατα πόσον είναι νόμιμη η όλη διαδικασία, διϋστανται! Η πλειοψηφία των συμμετοχόντων/επιχειρηματιών “βομβαρδισε” το κτήριο με καταθέσεις και θυροκολλήσεις ασφαλιστικών μέτρων τόσο εναντίον της διαδικασίας όσο και εναντίον των “αντιπάλων” τους. Την ίδια στιγμή, κανείς απο τους μετέχοντες δεν αρνήθηκε λάβει μέρος σε αυτον τον διαγωνισμό “παρωδία” όπως τον αποκαλούσαν! Κανείς δεν στάθηκε μπροστά στα “πρωτοπαλλίκαρα” του Τσίπρα και να αρνηθεί να συμμετάσχει σε αυτη την διαδικασία, η οποία προσβάλλει αν μη τι άλλο, τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού! “Γροθιά στη διαπλοκή” διατυμπάνιζαν τα “παπαγαλακια” του Μαξίμου ότι θα είναι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, όμως, να συμμετέχουν στη διαδικασία! Κανείς δεν όρθωσε το αναστήμά του εναντίον της διαδικασίας, ως αξιοπρεπής επιχειρηματίας και να αφήσουν να περάσουν την πόρτα της ΓΓΕ μόνο εκείνοι που διατηρούν φιλικές σχέσεις με την Κυβέρνηση! Αλλά η εξουσία είναι γλυκιά…έστω κι αν είναι η 4η!

    image

    Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι “Τι ξημερώνει για τους εργαζόμενους στα τηλεοπτικά κανάλια;” Μετά και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού κάποια κανάλια θα κλείσουν, σύμφωνα και με την κυβερνητική εκπρόσωπο κα.Ολγα Γεροβασίλη, κάποια νέα θα ανοίξουν! Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το πολιτικό στοιχημα του Πρωθυπουργού, όπως ακριβώς συνέβη πριν απο δυο, περίπου, χρόνια με το “μαύρο” που έπεσε στην ΕΡΤ και τους 2.500 υπαλλήλους που βρέθηκαν στο δρόμο και προστέθηκαν στους αρκετούς χιλιάδες δημοσιογράφους και εργαζομένους στα κανάλια και τα ραδιόφωνα που ήδη είναι στο ταμείο ανεργίας. Οταν άνοιξε δεν άλλαξαν πολλά, οι άνεργοι παρέμειναν και τώρα θα προστεθούν κι άλλοι απο τα ιδιωτικά κανάλια.

    Βέβαια γιατί ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα να ενδιαφερθεί για τους δημοσιογράφους; Οι δημοσιογράφοι νοιάζονται για τους χιλιάδες που απολύει ο ιδιωτικός τομέας; Η ενημέρωση όμως είναι δικαίωμα του λαού και κανείς δεν μπορεί να την ελέγξει ή να την χειραγωγήσει. Πως αισθάνεται άραγε ο λαός εαν γνωρίζει οτι όλοι οι σταθμοί θα εκφράζουν τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω της Κυβέρνησης, χωρίς να έχει το δικαίωμα της επιλογής;

    Όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν τις επόμενες ημέρες, εάν απαντηθούν βέβαια, στο αναμορφωμένο τηλεοπτικό περιβάλλον που επέλεξε η Κυβέρνηση.

    Καλή σας τηλεθέαση/ακροάση!



    ΣΧΟΛΙΑ