• Πολιτική

    Αλέξης Γεωργούλης: Ποινική δίωξη για βιασμό και επικίνδυνη σωματική βλάβη από την Εισαγγελία Βρυξελλών

    • NewsRoom
    Αλέξης Γεωργούλης

    Αλέξης Γεωργούλης


    Κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό αντιμετωπίζει ο ηθοποιός και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία των Βρυξελλών.

    Η δίκη του είχε αρχικά οριστεί για τις 27 Ιουνίου, ωστόσο η πλευρά του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αναβολή. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως θα πραγματοποιηθεί εντός του τελευταίου διμήνου του 2024.

    Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, τόσο η ποινική δίωξη  όσο και ο καθορισμός της δίκης είχαν γίνει πριν την προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιουνίου. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης δήλωνε ότι δεν είχε κληθεί από τη βελγική δικαιοσύνη και πως από τη στιγμή που «δεν υπήρχε κάποια ποινική δίωξη», ήταν «ελεύθερος ηθικά και νομικά» να συμμετάσχει στις εκλογές, με το κίνημα των Πρασίνων.

    Ο κ. Γεωργούλης είχε απωλέσει από τον Ιούνιο του 2023 τη βουλευτική του ασυλία ύστερα από την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών η οποία διεξήγαγε και την προανάκριση για καταγγελίες υπαλλήλου των ευρωπαϊκών θεσμών.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση, κάτω από τα 77 δολάρια το WTI

    Μελανσόν κατά Μακρόν: Αρνείται να δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

    Παλαιστίνη: Συμφωνία Χαμάς και αντιπάλων της για κοινή διακυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ