Δεύτερη επιστολή στην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα με την οποία ζητά να επισπευστούν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του έστειλε, σύμφωνα με το Mega, την προηγούμενη Τρίτη ο Αλέξης Γεωργούλης.
Ο ευρωβουλευτής εμφανίζεται πρόθυμος να διευκολύνει τη διαδικασία για την άρση της ασυλίας του, κάτι που είναι απαραίτητο για ναα μπορέσει να κληθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών του Βελγίου. Άλλωστε, όπως έχουν κάνει γνωστό οι δικηγόροι του, μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στη δικογραφία, κάτι που είναι λογικό όσο παραμένει σε ισχύ η ασυλία του.
Με τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής για την υπόθεσή του στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο, το πότε θα συζητηθεί στην επιτροπή το αίτημα των Βελγικών Αρχών παραμένει άγνωστο.
Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Γεωργούλης έχει καταγγελθεί για βιασμό και ξυλοδαρμό το 2020, με τις Βελγικές Αρχές να καθυστερούν για τρία χρόνια την έρευνα. Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής έσπευσε να συνδέσει το αίτημα των Βελγικών Αρχών στο Ευρωκοινοβούλιο και την αποκάλυψη της καταγγελίας με τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης
Τσίπρας από Νέα Μουδανιά: Ήρθε η ώρα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή
Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να αναγεννήσουμε τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και στρατηγική, η αντιπολίτευση δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας
- Γιώργος Μαργώνης: Η Παπαστράτος στοχεύει στη δημιουργία του «εργοστασίου του μέλλοντος»
- Χρήστος Μεγάλου: Η Ελλάδα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική τώρα – Υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν
- Παπαθανάσης: Πώς θα γίνει η Ευρώπη πιο ανθεκτική και πιο κοινωνικά δίκαιη
