Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Alco: Αυτοί είναι οι πέντε πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα έχει την ίδια μορφή την Παρασκευή

Τους πέντε πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης επιχείρησε να αναδείξει η τελευταία δημοσκόπηση της Alco, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ειδικότερα, στην «top πεντάδα»  της κυβέρνησης πρώτος με διαφορά είναι ο  Νίκος Δένδιας ενώ ακολουθούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα, οι πέντε συγκεκριμένοι αποτελούν όχι μόνο τις κορυφαίες επιλογές  μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και στο σύνολο του εκλογικού σώματος. Στο τελευταίο πάντως η πρώτη επιλογή είναι ο «Κανένας», ενώ και στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος τον ξεπερνά μόνον ο Νίκος Δένδιας.

Στα υπόλοιπα ευρήματα, το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές παραμένει στο 58%, όπως ήταν και στη μέτρηση του Απριλίου, παρά το γεγονός ότι σε ποσοστό 80% οι ψηφοφόροι λένε ότι οι αποφάσεις στην Ε.Ε επηρεάζουν «πολύ ή αρκετά» τη ζωή μας.

Οι μεγαλύτερες διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ είναι προς τους αναποφάσιστους και την αποχή, ενώ κέρδη από το κυβερνών κόμμα έχει τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου .

Οι μεγαλύτερες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τους αναποφάσιστους και τη Νέα Αριστερά.

Τέλος το ΠΑΣΟΚ, που έχει και την μεγαλύτερη συσπείρωση από τα τρία κόμματα, χάνει 7% προς τους «Δημοκράτες» του Λοβέρδου.

Σχεδόν ένας στους δύο σημερινούς αναποφάσιστους ψήφισε ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο – κάτι που δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα δυνητικά θα μπορούσε να κινηθεί σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από αυτά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, εφόσον κατορθώσει να τους «επαναπατρίσει» ως τις 9 Ιουνίου.

Τέλος, το 77% δηλώνει ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για την τραγωδία στο Μάτι, στη δίκη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα σε πρώτο βαθμό.

Διαβάστε επίσης

Alco: Ενισχυμένη η ΝΔ, μικρή άνοδος και για ΣΥΡΙΖΑ , οριακές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση

Forbes Global Properties: Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον για την αγορά premium ακινήτων στην Ελλάδα

Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα σε αρνητικό έδαφος – Άλμα 5% για Ubisoft και Richemont, κατέρρευσε η μετοχή της Azelis