Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σε ποιες περιοχές θα γίνει β’ γύρος

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Πολίτες περιμένουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τη διάρκεια περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, σε εκλογικό τμήμα της Αθήνας, Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2023. Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023, από τις 07.00 το πρωί έως και τις 19.00 το απόγευμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε δεύτερο γύρο οδηγούνται 85 δήμοι και έξι περιφέρειες της χώρας καθώς σε αυτούς κανένας συνδυασμός δεν κατέλαβε το ποσοστό πάνω από 43% που απαιτούνταν στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, στα ίδια εκλογικά τμήματα.

Μάλιστα, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου, σε 6 περιφέρειες οι ψηφοφόροι θα κληθούν να πάνε ξανά στις κάλπες. Πρόκειται για τις περιφέρειες: Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου.

Οι δήμοι στους οποίους θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές είναι οι εξής:

Κεντρική Μακεδονία

Πελοπόννησος – Δυτική Ελλάδα

Κρήτη

Θεσσαλία

Δυτική Μακεδονία

Στερεά Ελλάδα

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Βόρειο Αιγαίο & Νότιο Αιγαίο

Ιόνια Νησιά

Χωρίς σταυρούς ο β’ γύρος

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται για τις επαναληπτικές κάλπες, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και, ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους.

Ωστόσο, ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρώνται ως άκυρα.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή (8/10).

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Τρίπολη: «Να εκλέξουμε τον Πτωχό με μεγάλη διαφορά»

Νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2024 για τους μη μισθωτούς – Από 10 έως 26 ευρώ επιπλέον το μήνα

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – 16 εκατ. ευρώ σε 105.000 δικαιούχους