Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Γαλάζιος ο χάρτης των περιφερειών – Τουλάχιστον 7 υποψήφιοι της ΝΔ εκλέγονται από τον α’ γύρο

Νίκος Χαρδαλιάς, Απόστολος Τζιτζικώστας, Σταύρος Αρναουτάκης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Φάνης Σπανός, Απόστολος Καχριμάνης, Δημήτρης Πτωχός, Γιώργος Χατζημάρκος

Νίκος Χαρδαλιάς, Απόστολος Τζιτζικώστας, Σταύρος Αρναουτάκης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Φάνης Σπανός, Απόστολος Καχριμάνης, Δημήτρης Πτωχός, Γιώργος Χατζημάρκος

Γαλάζιος φαίνεται να βάφεται για μια ακόμη φορά ο χάρτης των περιφερειών της Ελλάδας, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, τα οποία δείχνουν μάλιστα μια καθαρή νίκη των υποψηφίων της ΝΔ στις 7 από τις 13 περιφέρειες της χώρας ακόμα και από την πρώτη Κυριακή.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες οι υποψήφιοι της ΝΔ φαίνεται να περνούν στον δεύτερο γύρο. Μάλιστα,  με εξαίρεση αυτή της Θεσσαλίας όπου στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος που στηρίζουν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, στις υπόλοιπες τρεις αμφίρροπές περιφέρειες η μάχη γίνεται μεταξύ του υποψήφιου της ΝΔ και «γαλάζιων ανταρτών».

Ειδικότερα, η ΝΔ φαίνεται ικανή να κερδίσει από τον πρώτο γύρο τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και την περιφέρεια Κρήτης, όπου ο Σταύρος Αρναουτάκης στηρίζεται τόσο από τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες

Ειδικότερα:

Στην Περιφέρεια Αττικής, με ενσωμάτωση 43,84%, ο Νίκος Χαρδαλιάς προηγείται με 46,38%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ενσωμάτωση 38,87%, ο Απόστολος  Τζιτζικώστας προηγείται με 60,36%.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με ενσωμάτωση 39,64%, ο Φάνης Σπανός προηγείται με 48,12%.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, με ενσωμάτωση 42,07%, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης προηγείται με 55,05% .

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ενσωμάτωση 36,56%, ο Νεκτάριος Φαρμάκης προηγείται με 59,81%.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με ενσωμάτωση 40,63%, ο Γιώργος Χατζημάρκος προηγείται με 66,26%.

Τέλος στην Περιφέρεια Κρήτης, με ενσωμάτωση 36,28%, ο Σταύρος Αρναουτάκης  προηγείται με 78,27%.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες:

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ενσωμάτωση 44,52%, ο Δημήτρης Πτωχός προηγείται με 42,66% έναντι 31,96% του ανεξάρτητου Πέτρου Τατούλη.

Στη Περιφέρεια Θεσσαλία, με ενσωμάτωση 41,61%, ο Κώστας Αγοραστός της ΝΔ προηγείται με 41,53% έναντι 34,21% του Δημήτρη Κουρέτα που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ενσωμάτωση 42,79%, ο Χρήστος Μέτιος της ΝΔ προηγείται με 41,94% του ανεξάρτητου Χριστόδουλου Τοψίδη που συγκεντρώνει 34,89%.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ενσωμάτωση 47,54%, ο Αλκιβιάδης Στεφανής της ΝΔ προηγείται με 40,41% του «γαλάζιου αντάρτη» Κωνσταντίνου Μουτζούρη που συγκεντρώνει 33,68%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με ενσωμάτωση 46,3%, ο «γαλάζιος αντάρτης» Γιώργος Αμανατίδης προηγείται με 35,53%, έναντι 34,91 του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ, Γιώργου Κασαπίδη της ΝΔ προηγείται με 34,91%.

Τέλος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με ενσωμάτωση 41,88%,  ο «γαλάζιος αντάρτης» Ιωάννης Τρεπεκλής προηγείται της επίσημης υποψήφιας της ΝΔ Ρόδης Κράτσα με 31,03% έναντι 27,91%.

Διαβάστε επίσης

Θριαμβευτική επανεκλογή Μπέου στον Βόλο

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Αισιοδοξία για νίκη από την πρώτη Κυριακή στο «στρατόπεδο» Τζιτζικώστα

Περιφέρεια Αττικής: Καθαρή νίκη Χαρδαλιά σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα – Έκπληξη στην τρίτη θέση ο Γιάννης Πρωτούλης