• Πολιτική

    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ανατροπές σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και τα άλλα κοσμοπολίτικα νησιά

    • NewsRoom
    Νέος δήμαρχος ο... παλιός Χρήστος Βερώνης.

    Νέος δήμαρχος ο… παλιός Χρήστος Βερώνης


    Αλλάζουν σελίδα τα… νησιά των σελέμπριτι, καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους νυν δημάρχους.

    Στο δήμο Μυκόνου ο νυν δήμαρχος, Κ. Κουκάς ήρθε δεύτερος με ποσοστό 34,23% ενώ πρώτος αναδείχθηκε ο Χρήστος Βερώνης με 50.86% και θα αναλάβει από την 1/1/2024. Επιστρέφει στο δημαρχείο μετά από 15 χρόνια.

    Στην Τήνο ο Παναγιώτης Κροντηράς είναι ο νέος δήμαρχος (ήταν και παλιότερα) καθώς παίρνει ποσοστό 45,25% ενώ δεύτερος έμεινε ο νυν δήμαρχος, Ι. Σιώτος με 35,23%.

    Ηττα για τον νυν δήμαρχο και στην Πάρο καθώς νέος τοπικός άρχοντας αναδείχθηκε ο Κ. Μπιζάς ο οποίος έλαβε ποσοστό 51,64% αφήνοντας δεύτερο τον Μάρκο Κωβαίο με ποσοστό 26,30%.

    Στον δήμο Θήρας και την Σαντορίνη που βούλιαξε και φέρος από τουρίστες, νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο Νικόλαος Αναστάσιος Ζώρζος ο οποίος πήρε ποσοστό 44,53%. Δεύτερος ο Μ. Ορφανός με 28,83% ενώ ο νυν δήμαρχος, Αντ. Σιγάλας περιορίστηκε στην τρίτη θέση με 21,59%.

    Στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες θα έχουμε επίσης νέο δήμαρχο και συγκεκριμένα την Ευγενία Φραγκιά η οποία πήρε ποσοστό 60,85% με δεύτερο τον ευ. Κονταξάκη με 39,25% ενώ ο νυν δήμαρχος κ. Λυράκης δεν κατέβηκε.

    Νέος δήμαρχος και στον Πόρο ο Γ. Κουτουζής που νίκησε με 55,89% τον νυν δήμαρχο Ι. Δημητριάδη που πήρε 44,11%.

    Αλλά και στην Ανδρο έχουμε αλλαγή στον αφού ο Θ. Σουσούδης με 50,22% κέρδισε οριακά τον δήμαρχο, Δ. Λοτσάρη που πήρε 49,78%.

    Ποιοι άντεξαν

    Στη Σκιάθο παραμένει δήμαρχος ο κ. Τζούμας αφού πήρε ποσοστό 52,52%.

    Στη Σκόπελο επίσης νικητής είναι ο νυν δήμαρχος Στ. Περίσσης με 52, 85%.

    Κοντά στην αυτοδυναμία από τον πρώτο γύρο έφτασε στη Ρόδο ο νυν δήμαρχος Αντ. Καμπουράκης ο οποίος πήρε 42,74% με δεύτερο τον Βασίλειο – Αλέξανδρο Κολιάδη με 29%.

    Διαβάστε επίσης:

    Δήμος Αθηναίων: Ντιμπέιτ ζήτησε ο Μπακογιάννης, αποδέχθηκε ο Δούκας

    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δήμαρχος πανηγύριζε με καπέλο ΣΥΡΙΖΑ, μπλούζα ΝΔ και παπούτσια ΠΑΣΟΚ

    «Μπέο πες αλεύρι, η Ακρίτα σε γυρεύει» – Ξέσπασε νέος πόλεμος



    ΣΧΟΛΙΑ