Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Αυτή είναι η μεταμνημονιακή εποχή: Γεμίζουν την ΕΡΤ με κομματικά στελέχη – Κάνουν 206 νέες προσλήψεις

Χρηματιστής που πίνει σαμπάνια

Προφανώς στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να κάνουν τεκτονικές αλλαγές στην ΕΡΤ. Να φτιάξουν δηλαδή το νέο BBC. Με  αναμόρφωση προγράμματος , νέες εκπομπές κα. Και βέβαια στην μεταμνημονιακή εποχή πρέπει να γίνουν προσλήψεις στο όνομα της ανανέωσης. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προσλάβει επιπλέον κομματικό στρατό αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 206 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου . Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της 22ας Αυγούστου, απόφαση η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στις 3 Σεπτεμβρίου. Η δημόσια τηλεόραση έχει ήδη 2.251 εργαζομένους, ενώ η διοίκηση ζητά από τον Νίκο Παπά να εγκρίνει άλλες 206 προσλήψεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ οι προσλήψεις θα γίνουν για την «κάλυψη αναγκών της ΕΡΤ ΑΕ στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προγράμματός της για την περίοδο 2018 -2019».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσλήψεις αφορούν σε δημοσιογράφους, τεχνικούς αλλά και διοικητικό προσωπικό.

Σημειώνεται οτι ακόμα και στον νόμο Παπά για τα ιδιωτικά κανάλια, ο απαραίτητος αριθμός των εργαζομένων είχε οριστεί στους 400 ανά ιδιωτικό κανάλι, με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών να διαμαρτύρονται ότι ο αριθμός είναι υπερβολικός.

Η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ με την οποία ζητάει και νέες προσλήψεις: