• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης για Κασσελάκη και Attica Bank: Θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα άλλης τράπεζας

    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Ιδιαίτερα καυστικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του από την αντίδραση του Κασσελάκη για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα.

    «Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει ο κ. Κασσελάκης, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα άλλης τράπεζας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (12/7) στο Action 24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» .

    Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Επειδή υπήρξα τέσσερα χρόνια υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θέλω να πιστεύω επιτυχημένος, αυτό θα το κρίνουν οι άλλοι, έχω ασχοληθεί αρκετά με τα τραπεζικά ζητήματα. Πιο αμαρτωλή ιστορία στην Ελλάδα από την Τράπεζα Αττικής δεν υπάρχει και οι αμαρτίες αυτής της τράπεζας βαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνήσεως του οποίου το κράτος έβαλε ένα σκασμό λεφτά, τα οποία εξαερώθηκαν με αποτέλεσμα η τράπεζα να οδηγηθεί σε εκκαθάριση και κλείσιμο, μηδενίζοντας τις καταθέσεις και τις περιουσίες όσων είχαν επενδύσει σε αυτήν.

    Η κυβέρνηση μας από την πρώτη ημέρα έχει προσπαθήσει να βρει λύση για τη συγκεκριμένη τράπεζα. Εύχομαι πραγματικά για το καλό του τόπου να ολοκληρωθεί η συμφωνία που διαφαίνεται μεταξύ των επενδυτών της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Attica. Είναι η καλύτερη λύση που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία, η τράπεζα έχει σοβαρά προβλήματα ελλείμματος κεφαλαίου στο δυναμικό της».

    Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, «ο κ. Κασσελάκης που διατείνεται ότι γνωρίζει από τραπεζικά, μου κάνει φοβερή εντύπωση πως αντιδρά σε μία συμφωνία τόσο καταφανώς ωφέλιμη για το Δημόσιο αλλά και για την τράπεζα και τους καταθέτες. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας, ανεξαρτήτως κόμματος, που να ξέρει από τραπεζικά και να μην εύχεται να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία».

    «Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για κάποιον που αντιδρά είναι να θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα άλλης τράπεζας», κατέληξε.

    Δείτε το βίντεο:

     Διαβάστε επίσης:

    Ο Κασσελάκης, ο ηλίθιος και η Τράπεζα Αττικής – Άρθρο παρέμβαση

    Γεωργιάδης – ιδιώτες γιατροί: Ένα βήμα πριν από την επίταξη – Φύλλο πορείας σε δυο εβδομάδες;

    Ο Κασσελάκης πρέπει να καταλάβει ότι το 2024 δεν είναι… 2014 – Άρθρο παρέμβαση



    ΣΧΟΛΙΑ