«Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ ενωτική πορεία την επόμενη ημέρα με την προϋπόθεση ότι θα συζητάμε πολιτικά, εγώ επιμένω στο πολιτικό περιεχόμενο» τόνισε η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως «από την πλευρά μου έχω σαφείς θέσεις, κυβερνητικό έργο και κοινοβουλευτική παρουσία».

 Η ίδια χαρακτήρισε «αναμφίβολο» το επικοινωνιακό χάρισμα του κ. Κασσελάκη, όπως και το ότι «η δικιά του συμμετοχή βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος είναι δεδομένο», όπως είπε. Αλλά, εδώ πηγαίνουμε την Κυριακή να εκλέξουμε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επόμενο Πρωθυπουργό, παρατήρησε η κ. Αχτσιόγλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας πως «πρέπει να κοιτάμε το περιεχόμενο, τις πολιτικές θέσεις, τις οργανωτικές θέσεις και να μιλάμε επ’ αυτών».

 «Υπάρχουν κενά» στον πολιτικό λόγο του κ. Κασσελάκη αντέτεινε, προσθέτοντας ότι στην περίπτωσή του δεν έχουμε ακούσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. «Εγώ κατεβαίνω ως υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και εγώ να είμαι η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας» περιέγραψε και συμπλήρωσε, λέγοντας πως «δεν αρκούν κάποιες ατάκες ή κάποιες δηλώσεις, αλλά «χρειάζεται ένα πολιτικό σχέδιο».

Για τον συνυποψήφιό της είπε πως «πιστεύω ότι δεν μιλάει για το περιεχόμενο της πολιτικής», ενώ ως προς την ερμηνεία που δίνει στο εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, υποστήριξε πως είναι προφανές πως τα μέλη μας, οι ψηφοφόροι μας είχαν έντονη την ανάγκη για αλλαγή, σημείωσε.

 Παράλληλα, ερωτηθείσα για την επόμενη ημέρα του κόμματος, η κ. Αχτσιόγλου εξήγησε πως «η ενότητα είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα. Το βάρος της απόδειξης δεν είναι στην από την εδώ πλευρά» περιέγραψε, «δείχνοντας» προς τον Παύλο Πολάκη και τις επιθέσεις του επί προσωπικού, όπως είπε, σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας το «αντάρτικό» του για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, αλλά και το ζήτημα της διαγραφής του, που επεξεργαζόταν τότε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως ήταν μια «σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και αμοιβαίας συνεργασίας», θυμίζοντας ότι παραμονές των εθνικών εκλογών τον πλαισίωνε στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος με τους Αλέξη Χαρίτση, Διονύση Τεμπονέρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μάλιστα, για τα σενάρια περί «υπονόμευσης» σχολίασε ότι «στο τέλος τέλος προσβάλλουν και τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό» αυτοί που τα διακινούν.

«Έχω συνέχεια μέσα μου μια αίσθηση ευθύνης»

 Για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ως αναγκαίο το να απευθυνθεί στο μέγιστο δυνατό ακροατήριο, από την Αριστερά μέχρι το Προοδευτικό Κέντρο, ενώ απάντησε και σε όσους την περιγράφουν ως «ξύλινη», λέγοντας πως «βλέπω την ανάγκη οι πολίτες να γνωρίζουν τους πολιτικούς λίγο περισσότερο», αλλά «έχω συνέχεια μέσα μου μια αίσθηση ευθύνης. Αυτήν την αίσθηση ευθύνης ίσως να εκπέμπει αυτή η αίσθηση σοβαρότητας»

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι θα αξιοποιήσει τον Στέφανο Κασσελάκη σε περίπτωση εκλογής της στην Προεδρία του κόμματος, σημειώνοντας ακόμη πως θα έπρεπε να καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις που δέχτηκε, καθώς «το θεωρώ υποχρέωσή του», όπως είπε.

Στο ερώτημα γιατί οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να την επιλέξουν για Πρόεδρο την Κυριακή, «έχω το πολιτικό σχέδιο, την εμπειρία, τον τρόπο δουλειάς» τόνισε, καταλήγοντας πως «η πολιτική μετράει, η ουσία της πολιτικής μετράει» και «όχι να εμπιστευόμαστε στα τυφλά ότι μπορούν να τα καταφέρουν».

Στην ερώτηση αν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «φυσικά και μπορώ για αυτό είμαι υποψήφια», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Αχτσιόγλου: Οι εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική και ένα ερώτημα για τον Κασσελάκη

Μάντζος: Απαιτούνται εθνικές γραμμές με σαφήνεια και καθαρότητα. Το ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να ενημερώσει την Επιτροπή για την τραγωδία στη Λιβύη

Παππάς: Οι διαφωνίες στο συνέδριο για τον μετασχηματισμό αποτυπώνονται και στις δύο υποψηφιότητες