Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη

σεισμος

Νέος σεισμός, μεγέθους 4,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 1:22 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κιλκίς. Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά σεισμό που τρακουνά την περιοχή.

Η δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθος – 4χλμ. – και έγινε αισθητός και στη Θεσσαλονίκη καθώς είχε και διάρκεια.

Είχε προηγηθεί μια δόνηση 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στις 10 Νοεμβρίου και μια δόνηση 4 βαθμών στις 16 Νοεμβρίου. Οι σεισμολόγοι μιλούν για μια σεισμική ακολουθία με σεισμούς που γίνονται αισθητοί για γεωλογικούς λόγους.

Η περιοχή, όπως εξήγησε ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα, ενώ εκτίμησε πως η κατάσταση θα εκτονωθεί σύντομα: «Μιλάμε για μια περιοχή, όπου από τις 10 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία. Εδώ και 8 ημέρες άλλοι σεισμοί γίνονται αισθητοί και άλλοι όχι στην συγκεκριμένη περιοχή. Θα ήταν έκπληξη να μην υπάρχουν μετασεισμοί. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να κρατήσει μέρες, αλλά και εβδομάδες. Μπορεί να γίνει και άλλος αντίστοιχος σεισμός 3, 4 ή και 4,5 Ρίχτερ. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις. Οι θεσμοί είπαν στις τράπεζες: διώξτε τα Δ.Σ. από τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Ζολώτας: Κατασχέθηκαν δυο πλοία της NewLead

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκλειστικό: Έρχεται νέα χαλάρωση στα capital controls. Στα 2.000 ευρώ η μηνιαία ανάληψη