Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

200 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Ένας μεγάλος αριθμός περί των 200 οχημάτων τα οποία ανήκουν στον τουρκικό στρατό εισήλθαν στη Συρία, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Arabiya την Κυριακή.

Λίγες ημέρες πρίν, ο Τουρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Δαμασκό ότι δεν τήρησε την εκεχειρία στην περιοχή και προειδοποιώντας ότι μπορεί να ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση, αν δεν σταματήσει γρήγορα η επιχείρηση.

Η Συρία ξεκίνησε μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή στις 19 Δεκεμβρίου και κατάφερε να καταλάβει αρκετές πόλεις της επαρχίας πριν πετύχει μια κατάπαυση του πυρός που ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου. Οι τρομοκράτες, ωστόσο, συνέχισαν τις επιθέσεις τους, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 συριους στρατιώτες και τραυματίζοντας 80 άλλους την περασμένη εβδομάδα.

Ένα μεγάλο μέρος της ζώνης απαγόρευσης κλιμάκωσης Ιντλίμπ, η οποία ήταν μία από τις τέσσερις ασφαλείς ζώνες που δημιουργήθηκαν βάσει συμφωνίας που επετεύχθη στις συνομιλίες της Αστάνα του Μαΐου του 2017, εξακολουθεί να ελέγχεται από την τρομοκρατική οργάνωση Hayat Tahrir al-Sham.