Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Τζερόμ Πάουελ: Δεν θα περιμένουμε να φτάσει το 2% ο πληθωρισμός για να μειώσουμε τα επιτόκια

Jerome Powell, επικεφαλής FED

Jerome Powell, επικεφαλής FED

H FED δεν θα περιμένει να φτάσει ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ στο 2% προκειμένου να μειώσει τα επιτόκιά της, επανέλαβε ο πρόεδρός της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στην Οικονομική Λέσχη της Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας πως δεν είναι πιθανό ένα σενάριο «σκληρής προσγείωσης» για την αμερικανική οικονομία.

Ο Πάουελ τόνισε πως η πολιτική της FED λειτουργεί με μεγάλες και μεταβλητές καθυστερήσεις. «Το συμπέρασμα αυτού είναι ότι αν περιμένετε έως ότου ο πληθωρισμός πέσει στο 2%, πιθανότατα περιμένατε πάρα πολύ, επειδή η σύσφιξη μπορεί να έχει επιπτώσεις που πιθανότατα θα οδηγήσουν τον πληθωρισμό κάτω από το 2%», ανέφερε.

«Αυτό που αυξάνει αυτή την εμπιστοσύνη σε αυτό είναι περισσότερα καλά στοιχεία για τον πληθωρισμό, και πρόσφατα εδώ λαμβάνουμε μερικά από αυτά», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στέλνει ένα “μήνυμα” στον κόσμο, ότι δεν υπάρχει χώρος για βία στη δημοκρατία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα του ποδηλατόδρομου της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Δένδιας από τη Λευκωσία: Η Ελλάδα ουδόλως αδιαφορεί για απειλές κατά της Κύπρου απ’ οπουδήποτε προέρχονται αυτές