Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΤτΕ: Χωρίς μεταβολές αναμένεται η ζήτηση για δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο τρίτο τρίμηνο

Γιάννης Στουρνάρας

Γιάννης Στουρνάρας

Αμετάβλητη αναμένουν οι τράπεζες ότι θα παραμείνει η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Όπως διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος στην έρευνα των τραπεζικών χορηγήσεων για το τρίτο τρίμηνο του 2024, η ζήτηση για τα στεγαστικά δάνεια μειώθηκε, λόγω του επιπέδου των επιτοκίων και της στάσης αναμονής που τηρούν τα νοικοκυριά ενόψει της αναγγελίας του επιδοτούμενου στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου II».

Η ζήτηση για τα καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη.

Για το δ’ τρίμηνο του 2024, η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη αλλά και για καταναλωτικά δάνεια αναμένεται να παραμείνει ίδια χωρίς μεταβολές.

Κατά το γ΄ τρίμηνο του 2024, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τα νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2024 . Οι συνολικοί όροι χορήγησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων παρέμειναν επίσης αμετάβλητοι.

Τα κριτήρια χορήγησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2024.

Όσον αφορά στα δάνεια προς τις επιχειρήσεις κατά το γ΄ τρίμηνο του 2024, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς αυτές παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2024 , εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2024.

Οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ παρέμειναν επίσης αμετάβλητοι σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2024.

Κατά το γ΄ τρίμηνο του 2024, η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη, ενώ αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη κατά το επόμενο τρίμηνο.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

 

Διαβάστε επίσης:
ΕΥΔΑΠ: «Δεν θα μείνουμε από πόσιμο νερό», λέει ο Χάρης Σαχίνης – Οι εναλλακτικές που εξετάζει η εταιρεία

Κρεμλίνο: Η συνθήκη με τη Βόρεια Κορέα είναι «σαφής», προβλέπει «στρατηγική συνεργασία» σε όλους τους τομείς

ΗΠΑ: Σχεδόν $2 δισ. τα πονταρίσματα για τον νικητή των εκλογών