Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Τσιάρας: Όλα τα μέτρα για τους αγρότες σε Έβρο και Ροδόπη – Τα 2 νέα προγράμματα

Κώστας Τσιάρας

Κώστας Τσιάρας

«Έβρος δεν είναι η άκρη της Ελλάδας. Είναι η αρχή της Ελλάδας και της Ευρώπης», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, στην Ημερίδα με τίτλο «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη», που έγινε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ορεστιάδα.

Ο κ. Τσιάρας παρουσίασε τα έργα, τις πολικές και τις δράσεις που αναπτύσσει το ΥΠΑΑΤ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Ειδικά για την περιοχή του Βορείου Έβρου, ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε δύο επί πλέον προγράμματα, το e-farming και το agro-innovation, όπου μέσω voucher οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορούν να επιδοτηθούν με 1.000 ευρώ έκαστος.

Στόχος είναι η εξοικείωση των κατ’ επάγγελμα αγροτών των ωφελούμενων πυρόπληκτων περιοχών Κεντρικού και του Βόρειου Έβρου με την πληροφορική, την ψηφιακή οικονομία και τις καινοτόμες αγροτικές πρακτικές.

Ανταποκρινόμενος σε αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της Περιφέρειας, ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για την πρόσληψη τριών επί πλέον κτηνιάτρων στην περιοχή.

Δείτε εδώ τις δράσεις που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Διαβάστε επίσης: 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμη 19 νέων μέτρων για τη στήριξη του Έβρου

Αγορά ακινήτων: Η πρόκληση της στεγαστικής κρίσης και οι υπάρχουσες ευκαιρίες στο επίκεντρο του Property Show Athens

Τάκης Θεοδωρικάκος: Χρηματοδοτούμε με 34 εκατ. ευρώ όλα τα επενδυτικά σχέδια του Νομού Έβρου