Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Τράπεζα του Ισραήλ: Αύξησε κατά 50 μ.β. το βασικό επιτόκιο

Amir Yaron, Διοικητής της Τράπεζας του Ισραήλ

Amir Yaron, Διοικητής της Τράπεζας του Ισραήλ

Μια νέα αύξηση του βασικού της επιτοκίου, κατά 50 μονάδες βάσης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Τράπεζα του Ισραήλ, καθώς συνεχίζει τις προσπάθειες για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

 Πρόκειται για την έβδομη διαδοχική αύξηση επιτοκίων, η οποία έστειλε σε νέο υψηλό 14 ετών το βασικό επιτόκιο, στο 3,75%. Ωστόσο, ο πληθωρισμός του Ισραήλ συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα υψηλός.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο πληθωρισμός, σε ετήσια βάση, ανήλθε στο 5,3%, σε νέο υψηλό 14 ετών, από  5,1% τον Οκτώβριο. Η Τράπεζα του Ισραήλ έχει θέσει ως στόχο για τον πληθωρισμό το εύρος 1% με 3%.

«Η οικονομία καταγράφει ισχυρή οικονομική δραστηριότητα η οποία συνοδεύεται από σφικτές συνθήκες στην αγορά εργασίας και ενίσχυση του πληθωριστικού περιβάλλοντος», αναφέρει η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, προσθέτοντας πως ο ρυθμός πιθανών επόμενων αυξήσεων θα καθοριστεί από τα εισερχόμενα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα και την εξέλιξη του πληθωρισμού.

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Από 5.000 έως 250.000 δολάρια οι προβλέψεις για το 2023

Qatargate: Κατεπείγουσα διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας δύο βουλευτών