• Το πιστόλι του Τόλη της JUMBO, οι αποκαλύψεις Χατζηδάκη για Αττικής, το νέο «Βατερλώ» του Μανουσάκη, νέο big deal για Κούστα, το «θαύμα» του Σάμι Φάις και ποιοι πήγαν στη βάπτιση του Μαρτίνου

    Αγαπητοί αναγνώστες βλέπω καθημερινά την τιμή της μετοχής της JUMBO, και ομολογώ ότι ευτυχώς που δεν είμαι ξένος θεσμικός. Και αυτό γιατί η μετοχή του Τόλη καθημερινά βλέπει και νέα χαμηλά

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Το πιστόλι του Τόλη της JUMBO

    Αγαπητοί αναγνώστες βλέπω καθημερινά την τιμή της μετοχής της JUMBO, και ομολογώ ότι ευτυχώς που δεν είμαι ξένος θεσμικός.

    Και αυτό γιατί η μετοχή του Τόλη καθημερινά βλέπει και νέα χαμηλά.

    Άλλωστε πλέον ο ίδιος κατέχει μόλις το 16,42% της εταιρείας του, άρα το ενδιαφέρον είναι πλέον μειωμένο…

    Χθες έκλεισε στα 24,72 ευρώ.

    Εδώ θέλω να σας θυμίζω ότι στις 9 Μαΐου ο Βακάκης, πραγματοποιεί placement για το 3% των μετοχών που είχε στο χαρτοφυλάκιο του στην τιμή των 27,20 ευρώ.

    Τα χαρτιά τα «φορτώθηκαν» ξένοι θεσμικοί.

    Και σχεδόν 75 ημέρες μετά την 9η Μαΐου, οι θεσμικοί χάνουν σχεδόν 5,5% της αξίας των μετοχών που αγόρασαν καθώς πρέπει να υπολογίζουμε ότι ήδη έχουν λάβει 1 ευρώ μέρισμα.

    Πάντως δεν μπορώ να πω.

    Μέγας «πιστολέρο» ο Τόλης. “Τους πιστόλιασε κανονικά τους ξένους”, λένε οι ειδικοί. 

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη ο Τόλης έβαλε στην τσέπη του 109 πολύ ωραία εκατ. ευρώ, από την πώληση του 3% των μετοχών του.

    Και τα ωραία αυτά λεφτά τα χαίρονται οι γαμπροί του…

    SUPERBE!

    Οι αποκαλύψεις Χατζηδάκη για Attica…

    Σε ήρεμους τόνους διεξήχθη χθες στη Βουλή η πρώτη συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής που εξετάζει το κείμενο της σύμβασης για τη συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας.

    Δεν ξέρω, μπορεί να περίμενα… μάχες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον «σούπα» ήταν το έργο, ειδικά από τη στιγμή που ούτε και ο σοβαρός Παύλος Γερουλάνος από το ΠΑΣΟΚ είχε τη διάθεση να γίνει συνεργός στην ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Και ο Κωστής Χατζηδάκης που μίλησε είπε τα αυτονόητα, αλλά αποκάλυψε και τι ανέφερε η επιστολή του Γιάννη Στουρνάρα προς τον ίδιο.

    «Πήρα επιστολή από τον διοικητή της ΤτΕ, που έλεγε ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας δεν επαρκούν για να λυθεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων στις δυο τράπεζες. Η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών θα είναι αδύνατη», σημείωσε.

    Επίσης, στην επιστολή της ΤτΕ αναφερόταν ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό το σενάριο σημαντικής εκροής καταθέσεων και η κατάρρευση των δυο τραπεζών, με σημαντικές επιπτώσεις στις τράπεζες συνολικά.

    Ακόμη καμία από τις δυο τράπεζες δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις του νόμου περί μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων της εκκαθάρισης.

    Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να περάσουν οι μη εγγυημένες καταθέσεις σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα και θα χάνονταν.

    Οι μη εγγυημένες καταθέσεις ανέρχονταν στα 909 εκατ. ευρώ για την Attica και στα 726 εκατ. ευρώ για την Παγκρήτια.

    Άρα θα είχαμε απώλεια καταθέσεων πάνω από 1,6 δισ. ευρώ», όπως ανέφερε η επιστολή του Γιάννη Στουρνάρα.

    Είπε επίσης και κάτι σημαντικό, που στον ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν να αναφέρουν. Ότι η JPMorgan έκανε έλεγχο για να δει αν υπάρχει επενδυτής που έδινε το ίδιο ή καλύτερο τίμημα. Ολοκλήρωσε τον έλεγχο, δεν βρέθηκε κανένας, άρα δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή.

    Δεν υπήρχε κανείς ενδιαφερόμενος δηλαδή πλην της Thrivest.

    Και θέλουμε πλέον να μιλήσουμε για τα «επιχειρήματα» του ΣΥΡΙΖΑ;

    …Η κοντή μνήμη του Καραμέρου και του ΣΥΡΙΖΑ…

    Τώρα εγώ τι να σας πω.

    Ακούγοντας τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για την Attica Bank, Γιώργο Καραμέρο, ένα πράγμα κατάλαβα: Ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν έχουν σοβαρά επιχειρήματα, αλλά κατάλαβαν κι ότι έχουν γίνει «υποκινούμενοι» και προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους.

    Καλό παιδί και άξιος ο κ. Καραμέρος, αλλά από οικονομικά προφανώς δεν γνωρίζει, εξ’ ου και η επανάληψη των όσων μας είπε επί 10 ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης με τις αναρτήσεις του.

    Δηλαδή ότι το κράτος έχασε 40 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις των τραπεζών κι ότι δεν καταλαβαίνει πώς το νέο σχήμα των 7 δισ. θα ανταγωνιστεί τις άλλες συστημικές τράπεζες που έχουν ενεργητικό 100 δισ.

    Μα και ποιος είπε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Καραμέρο ότι η νέα τράπεζα μετά τη συγχώνευση Attica – Παγκρήτιας θέλει να γίνει μια ακόμη συστημική;

    Ο στόχος είναι να κάνει πελάτες όσο το δυνατόν περισσότερους μικρομεσαίους που είναι «αόρατοι» για τις μεγάλες τράπεζες και σιγά – σιγά να αυξήσει το ενεργητικό της από 7 δισ. σε 10 και 15 δισ. Τι δεν καταλαβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ;

    Και ο βασικός στόχος είναι να σωθούν δύο τράπεζες και οι καταθέσεις των πελατών τους, μαζί φυσικά με την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος γενικότερα.

    Ο κ. Καραμέρος είπε και το εξής καινοφανές επιχείρημα. Ότι δηλαδή, η κυβέρνηση δημιούργησε τεχνητή κρίση και αδιέξοδο στην Αττικής κι ότι έφερε τη σύμβαση μέσα στο κατακαλόκαιρο επίτηδες.

    Απλά να θυμίσω στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μάλλον έχει κοντή μνήμη, ότι το 2019 άφησαν μια Αττικής κανονικό «ρημάδι», μιας και το 2015-2019 προσπαθούσαν να την μετατρέψουν σε «Syriza Bank».

    Και κάτι τελευταίο.

    Γιατί ο κ. Κασσελάκης επέλεξε τον κ. Καραμέρο ως εισηγητή; Διαθέτει οικονομικές και τραπεζικές γνώσεις; Δε νομίζω.

    Απλά. Κανείς άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε να ακολουθήσει τις «παλαβομάρες» του προέδρου που θέλει να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία.

    …και το τετ α τετ Στουρνάρα – Κασσελάκη

    Αν, πάντως, κάποιος προσγειωνόταν στην Ελλάδα και δεν ήξερε τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Attica Bank θα έλεγε ότι ο Κασσελάκης είναι… διχασμένη προσωπικότητα.

    Την ώρα που ακόμη και χθες με ανάρτησή του έλεγε ότι η συγχώνευση Attica – Παγκρήτιας θα δημιουργήσει ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα, από την Κουμουνδούρου ανακοίνωναν τη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο της ΤτΕ.

    Και η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου, βεβαίως.

    Είναι η πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κεντρικό τραπεζίτη και είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί το θέμα της Αττικής.

    Για να δούμε. Θα του βάλει μυαλό ο κεντρικός τραπεζίτης για να σταματήσει τα… Kasselomics ή ο Κασσελάκης θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και μετά τη συνάντηση;

    Κάτι μου λέει ότι από σήμερα θα πέσουν οι τόνοι.

    Εκτός κι αν ο υπερφίαλος Στέφανος θελήσει να κάνει «μαθήματα» στον Στουρνάρα, ο οποίος, βέβαια, δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

    Εδώ άντεξε στις τρέλες του Τσίπρα, του Βαρουφάκη, του Ευκλείδη και του Δραγασάκη, δεν θα αντέξει τον Κασσελάκη;

    Μάνος Μανουσάκης: Ο,τι αγγίζει… καταστρέφεται

    Από… επιτυχία σε επιτυχία το πηγαίνει ο γίγαντας της ενέργειας, ο «δεν φοβάμαι κανένα, τους έχω όλους», Μάνος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ.

    Αποτέλεσμα, το  έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης του ΑΔΜΗΕ βαδίζει στα χνάρια της διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου – Ισραήλ, δηλαδή ολοταχώς προς την καταστροφή.

    Το έργο συνεχίζεται μόνο με τον κινέζο συνεταίρο που είναι ήδη μέτοχος στον ΑΔΜΗΕ, εν ολίγοις χωρίς καθόλου ανταγωνισμό.

    Η αιτία της καταστροφής έχει ονοματεπώνυμο και στις δύο περιπτώσεις: Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ!

    Προχθές αποχώρησε και η Γαλλική Meridiam από το διαγωνισμό για το 20% της Αριάδνη Interconnection και μένουν μόνο οι Κινέζοι στο «παιχνίδι», οι οποίοι όμως ήδη είναι μέτοχοι στον ΑΔΜΗΕ.

    Η γαλλική Meridiam Europe, συμμετείχε στο σχήμα από κοινού με την ελληνική Φαέθων του ομίλου Κοπελούζου και επομένως μοναδικός διεκδικητής του 20% παραμένει η κινεζική State Grid International Development Belgium Limited.

    Είναι όμως δυνατόν (και νόμιμο…) ένα τόσο σημαντικό έργο να γίνεται  παιχνίδι για ένα παίκτη έτσι όπως εξελίσσεται ο «διαγωνισμός Μανουσάκη» για την απόκτηση του 20% στην «Αριάδνη Interconnection»;

    Έτσι όπως κανόνισε την προκήρυξη ο κος Μανουσάκης, ναι είναι!

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αιτία για την αποχώρηση της κοινοπραξίας (Meridiam – Φαέθων, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου), συνδέεται με το γεγονός ότι το γαλλικό fund ζήτησε  αλλαγές, όπως το να είναι ενεργός μέτοχος στο έργο, και όχι παθητικός, όπως προβλέπουν οι ρυθμιστικές αποφάσεις που -σύμφωνα με πληροφορίες- υπαγορεύτηκαν από τον κο Μανουσάκη.

    Η συνέχεια μάλλον θα δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας…

    Morgan Stanley: Νέα τιμή στόχος για την AlphaBank στα 2,50 ευρώ

    Μία μέρα γεμάτη από ειδήσεις ήταν η χθεσινή για την Alpha Bank καθώς την αναβάθμιση του Λάζαρου Παπαγαρυφάλλου σε Deputy CEO και τον διορισμό του Βασίλη Κοσμά στη θέση του CFO ακολούθησε η νέα τιμή στόχος για την Τράπεζα από τη MorganStanley στα €2,50, δίνοντας περιθώριο ανόδου +45% από τα σημερινά επίπεδα της μετοχής.

    Σύμφωνα με τον οίκο, το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο της Τράπεζας παρουσιάζει μικρότερη ευαισθησία στο νέο περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων που διαμορφώνεται, όπως επανειλημμένως έχουν δηλώσει στελέχη της Τράπεζας, φέρνοντας την Alpha Bank σε συγκριτικά καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

    Παράλληλα, η Morgan Stanley χαρακτηρίζει «ισχυρό» τον ισολογισμό της τράπεζας, με την ισχυρή κεφαλαιακή βάση της Alpha Bank να υποστηρίζει την παραγωγή νέων δανείων τα επόμενα χρόνια.

     

    ΟΠΑΠ: Μια ανάσα από τα 16 ευρώ

    Από τα τέλη Απριλίου είχε να δει η μετοχή του ΟΠΑΠ τα 16 ευρώ, όμως, αργά αλλά σταθερά τις τελευταίες ημέρες κατακτά το χαμένο έδαφος.

    Χθες η μετοχή έκλεισε στα 15,99 ευρώ με υποχώρηση 0,12% αν και ήταν σταθερά πάνω από τα 16 ευρώ.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση της 2ας Ιουλίου η μετοχή είχε κλείσει στα 14,67 ευρώ.

    Επομένως μέσα σε 20 ημέρες κατάφερε να κερδίσει πάνω από 1,5 ευρώ.

    Το Euro και η αύξηση των στοιχημάτων αλλά και γενικότερα οι πυκνές αθλητικές διοργανώσεις, ευνοούν τον όμιλο και δίνουν ώθηση και στο ταμπλό του χρηματιστηρίου.

    Το «θαύμα» του Σάμι Φάις με την «Καλογήρου»

    Φορτσάρει ο Σάμι Φάις με την Καλογήρου, μια εταιρεία που την πήρε στο χείλος της καταστροφής και κατάφερε να την επαναφέρει στις δόξες της.

    Η εταιρεία υπερπολυτελών υποδημάτων και αξεσουάρ με ιστορία 130 και πλέον χρόνων, θυγατρική του ομίλου Φάις από το 2017, έχει επιστρέψει στη χρυσή της εποχή και με ανανεωμένη ταυτότητα μετράει σήμερα 10 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο με ένα ισχυρό brand portfolio με περισσότερους από 50 ξένους οίκους μόδας και σχεδιαστές του εξωτερικού.

    Η εταιρεία μάλιστα ενισχύεται και κεφαλαιακά με 4 εκατ. ευρώ όπως αποφάσισε πρόσφατα η γενική συνέλευση των μετόχων.

    Μάλιστα  όπως έχει αποκαλύψει ο WISEMAN σύντομα η εταιρεία θα εισαχθεί στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

    Ο Κρητικός και οι μικρομέτοχοι της αλυσίδας «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες»

    Ενάμιση χρόνο μετά την εξαγορά της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες από την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, η εταιρεία κατάφερε να πάρει στην κατοχή της το 100%.

    Και μάλιστα με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

    Το ποσοστό μειοψηφίας που εξαγοράζει είναι στο 0,2628% ήτοι 8.479 μετοχές, συμπληρώνοντας έτσι το 100% της εξαγορασθείσας εταιρείας.

    Μην πάει ο νους σας σε κόντρες και έριδες, δεν υπάρχει κάποιος μικρομέτοχος που εναντιώθηκε στην πώληση όταν ο μέτοχος πλειοψηφίας της «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες», Γιάννης Πηλίδης έκανε το deal με τον Αγγελο Κρητικό.

    Αυτό που έμαθε ο Wiseman είναι ότι πρόκειται για κάποιους μικρούς μετόχους, φαίνεται άλλωστε από το ποσοστό για το οποίο η ΑΝΕΔΗΚ στράφηκε δικαστικά προχωρώντας σε διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας, τους οποίους αναζήτησαν αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν.

    Και είναι πολύ πιθανό να αφορά και κάποιους κληρονόμους.

    Αυτοί, λοιπόν, για κάθε μετοχή που κατέχουν θα πάρουν 1,706 ευρώ, όπως προκύπτει από την αποτίμηση που έκαναν οι ορκωτοί λογιστές.

    Το συνολικό ποσό που ήδη έχει καταθέσει η Κρητικός στην Alpha Bank είναι 14.465 ευρώ, ποσό που μπορούν να πάρουν οι μέτοχοι μειοψηφίας σε διάστημα έξι μηνών.

    Οι αγοραστές είναι Έλληνες εφοπλιστές…

    Οι  Financial Times προ ημερών έγραφαν ότι «εμφανίζονται μυστηριώδεις αγοραστές παλιών πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου με ύποπτους δεσμούς με τη Ρωσία».

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι «μια ομάδα άγνωστων μέχρι πρότινος εταιρειών, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό εγγεγραμμένες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απέκτησαν πλοία υγροποιημένου φυσικού αερίου τον τελευταίο χρόνο, ιδίως παλιά  πλοία και εξυπηρετούν τη Μόσχα με αυτά».

    Η εφημερίδα ακόμη αναρωτιέται ποιοι είναι οι «άφαντοι» (unlisted-μη καταχωρημένοι) αγοραστές.

    Όπως έχει γράψει ο wiseman πρόκειται για Έλληνες εφοπλιστές που κάνουν συστηματικά αυτή τη δουλειά μέσω off shore εταιρειών με έδρα τα Εμιράτα.

    Αν ψάξει κανείς αυτές τις εταιρείες, οδηγείται σε άλλες εταιρίες-μετόχους με έδρα τα νησιά Κέυμαν, τα νησιά του Σολομώντα (σ.σ. που πήγαν και τα ανακάλυψαν; Και στο χάρτη δύσκολα τα βρίσκεις…) και τα Virgin Islands.

    Ας μην έχουν αγωνία λοιπόν οι συνάδελφοι των Financial Times: οι αγοραστές των 60 (ολογράφως εξήντα) πλοίων με ιδιοκτήτες φαντάσματα το τελευταίο 12μηνο, που εξυπηρετούν τη διακίνηση ρωσικού αερίου, είναι Έλληνες.

    Και είναι τουλάχιστον τρεις τον αριθμό.

    Ο ένας  δηλώνει πως «δεν φοβάται κανένα», είναι πολυπράγμων, λάτρης του ευ ζην, της τέχνης και του ωραίου φύλου, κάτι που αποδεικνύει και εμπράκτως. Τον αποκαλούν και «κακό παιδί της ποντοπόρου» αλλά ο ίδιος ουδόλως ενδιαφέρεται για τα σχόλια.

    Ο δεύτερος είναι μέλος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας που διαχωρίστηκε (κοινώς, χώρισαν τα τσανάκια τους που ήταν γεμάτα με πολλά εκατομμύρια δολάρια).

    Ο  τρίτος προέρχεται από παλαιά εφοπλιστική ρίζα και δεν ακούγεται πάρα πολύ γιατί κρατά χαμηλούς τόνους, αλλά στα επαγγελματικά  του χαρακτηρίζεται killer και -όπως λένε- έχει απευθείας σύνδεση με το Κρεμλίνο.

    Με την καλή έννοια πάντοτε το killer έτσι; Μην παρεξηγηθούμε κιόλας ,μιας και έχει σχέσεις με το Κρεμλίνο ο συμπατριώτης μας.

    Ηπειρώτικες γκρίνιες προς τις Ιταλίδες κυρίες…

    Οι φίλοι μας οι Ηπειρώτες φημίζονται για το πείσμα τους και για το λόγο αυτό προκόβουν στις δουλειές τους, στις τέχνες, στα γράμματα.

    Το τελευταίο διάστημα έχουν βγάλει μεγάλα παράπονα για την μη έλευση του φυσικού αερίου στα Γιάννενα και στην Ήπειρο γενικότερα.

    Πρόκειται για το δίκτυο του φυσικού αερίου στην περιοχή, έργο που υποτίθεται η Enaon EDA θα ολοκλήρωνε στο τέλος του 2023.

    «Έχουμε καλοκαίρι του 2024 και από τους Ιταλούς και τις Ιταλίδες, ούτε φωνή ούτε ακρόαση…» μας λένε οι φίλοι μας οι Γιαννιώτες.

    Ερωτούν λοιπόν την κα Francesca Zanninotti, Διευθύνουσα  Σύμβουλο της εταιρίας που είναι και λάτρεις της dolce vita της Αθήνας, τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις περί έλευσης του αερίου στην πόλη και την περιοχή.

    Σήμερα, Ιούλιος του 2024, το έργο σίγουρα δεν έχει φτάσει τα 119 χλμ δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων, καθώς έχει σταματήσει.

    Ωστόσο, πριν κάποιους μήνες, ένας κύριος ονόματι Αυλωνίτης που δήλωνε εμπορικός διευθυντής, είχε διαβεβαιώσει ότι «στόχος είναι η πόλη των Ιωαννίνων εντός του 2023 να τροφοδοτείται».

    Από τότε φυσικά έχει πέσει πολύ νερό μέσα στην ιστορική λίμνη της κυρα Φροσύνης, αλλά μέλι – μέλι και… αέριο τίποτε.

    Το έργο αφορά 3.000 μόνο, οικιακές και βιομηχανικές συνδέσεις και η επέκταση του δικτύου θα γινόταν ανάλογα με τη ζήτηση.

    Τελευταίο αλλά όχι έσχατο:  οι φίλοι επαγγελματίες από τα Γιάννενα που κάθε πρωί διαβάζουν mononews.gr επισημαίνουν ότι ο διαρκώς εκλεγόμενος και επανεκλεγόμενος πανηγυρικά Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Καχριμάνης, με το συγκεκριμένο θέμα δεν ασχολείται.

    Μάλλον έχει άλλα σοβαρότερα ή πιο πιασάρικα….

    Η νέα εταιρεία των Καραμούζη – Αντωνόπουλου για το λάδι

    Στις 22 Ιουλίου αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ η νέα εταιρεία των Νίκου Καραμούζη και Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, η οποία θα δραστηριοποιηθεί κυρίως στο χώρο του ελαιολάδου.

    Το όνομα της εταιρείας Holding είναι «The Olive Legend Group» και καθορίζει σαφώς τη συμμαχία των δύο επιχειρηματιών προκειμένου να κάνουν το ελληνικό λάδι… μύθο σε όλο τον κόσμο.

    Πρόεδρος της νέας εταιρείας ορίστηκε ο Νίκος Καραμούζης, διευθύνων σύμβουλος ο Κ. Αντωνόπουλος, αναπληρωτής πρόεδρος ο Θ. Μόσχος και μέλη οι Γ. Κονδύλης και Κ. Δημητρόπουλος.

    Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 7.123.600 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε ότι η κοινή εταιρεία SMERemediumCap και Inspiring Earth θα εξαγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των Εταιρειών «Λατζιμάς Α.Ε.», «Έλαια Σητείας-LASITIA Α.Ε.» και «Olympian Green International Α.Ε.», δημιουργώντας έτσι ένα νέο ισχυρό όμιλο στα προϊόντα ελαιολάδου.

    Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ.

    Οι 8 εταιρείες του Λουκά Βασιληά και τα ακίνητα 70 εκατ. ευρώ

    Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ συνολικά εταιρείες συστάθηκαν και αναρτήθηκαν στο ΓΕΜΗ από τον γνωστό επιχειρηματία στο χώρο του αυτοκινήτου και πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου, Λουκά Βασιληά.

    Κάθε μία από τις εταιρείες αφορά στην αξιοποίηση ακινήτου, ενώ πρόεδρος είναι η Φανή Βασιληά, με τον Λουκά Βασιληά να εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος.

    Οι εταιρείες, σύμφωνα με την καταχώριση στο ΓΕΜΗ, προήλθαν από μερική διάσπαση της εταιρείας «Κατοικία Ανώνυμη Κτηματική και Οικοδομική Εταιρεία».

    Από το μετοχικό κεφάλαιο, πάντως, φαίνεται ότι η ακίνητη περιουσία έχει αξιοσημείωτη αξία, πάνω από 70 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία για την εκμετάλλευση ακινήτου στην οδό Ψαρρών στον Πειραιά έχει κεφάλαιο 2 εκατ. ευρώ, αυτή για τη διαχείριση του ακινήτου ΒΕΛΛΑΣ, 1,9 εκατ. ευρώ.

    Στα 2.750.000 ευρώ ανέρχεται το κεφάλαιο για την εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτου Τατοϊου και Δρύμωνος, στα 59 εκατ. ευρώ είναι το κεφάλαιο της εταιρείας για εκμετάλλευση ακινήτου στον Αλιμο, στις 300.000 ευρώ το κεφάλαιο της εταιρείας για την εκμετάλλευση ακινήτου στην οδό Κυδαθηναίων, στα 320 χιλιάδες ευρώ για την εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτου στο Κερατσίνι.

    Στα 2,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κεφάλαιο για την εταιρεία που διαχειρίζεται ακίνητο στην οδό Πανδρόσου στο Παλαιό Φάληρο και στο 1 εκατ. ευρώ το κεφάλαιο εταιρείας εκμετάλλευσης ακινήτου στην Κυπαρισσία.

    Big deal για τον Γιάννη Κούστα

    Νέες συμφωνίες για τη μίσθωση πλοίων του, κλείνει ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας, αυξάνοντας σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας του, Danaos Corp.

    Συγκεκριμένα, ο Κούστας υπέγραψε με τον κινεζικό κολοσσό Cosco τη ναύλωση τριών πλοίων του από τις αρχές του 2025, δείχνοντας τη μεγάλη δυναμική που έχουν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Σύμφωνα με τη συμφωνία που είναι για 24 μήνες, η ενοικίαση φτάνει τα 29 χιλιάδες δολάρια την ημέρα για κάθε πλοίο.

    Not Bad για τον Κούστα που εξασφαλίζει έτσι πάνω από 10 εκατ. δολάρια ετησίως από κάθε πλοίο.

    Και εξασφαλισμένα για δύο χρόνια, άρα θα εισπράξει πάνω από 60 εκατ. δολάρια.

    Κανελλόπουλος – Ζέρβα: Ποιοι «τρέχουν» την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

    Η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης αποτελεί ένα τιτάνιο έργο που ολοκληρώνεται σε… συνέχειες. Όσον αφορά τη διοικητική δικαιοσύνη, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων της Διοικητικής Δικαιοσύνης (γνωστό στους νομικούς κύκλους ως ΟΣΔΔΥ ΔΔ) βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης στα διοικητικά πρωτοδικεία και εφετεία καθώς και στο ΣτΕ.

    Είναι ένα πολύπλοκο εγχείρημα με διάφορες προκλήσεις, μία εκ των οποίων είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

    Αυτό το πρόβλημα φαίνεται, πάντως, να έχει λυθεί, καθώς τη μελέτη συμμόρφωσης του συστήματος με τον GDPR, συμπεριλαμβανομένης της Μελέτης Αντικτύπου, έχει αναλάβει η πολύπειρη δικηγορική εταιρεία “Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα και Συνεργάτες” που θα αναλάβει και την εκπαίδευση των δικαστικών λειτουργών και όλων των χρηστών στο σύστημα.

    Μάλιστα, ο εταίρος της εταιρείας, Νικόλας Κανελλόπουλος, και ο senior counsel Philippos Mitletton συνάντησαν πρόσφατα τον πρόεδρο του ΣτΕ Μιχάλη Πικραμένο, συζητώντας για τις προοπτικές του έργου.

     

    Ποιοι πήγαν στη βάφτιση του εγγονού του εφοπλιστή Ντίνου Μαρτίνου…

    H γραφική Αντίπαρο, από εκεί που ήταν ένα μικρό νησάκι απέναντι από την Πάρο, με έναν μοναδικό δρόμο με μερικές ταβερνούλες, έχει εξελιχθεί εδώ και μερικά χρόνια σε hot spot των καλοκαιρινών εξορμήσεων για τους rich and famous, έχει γεμίσει με βίλες και mansions και βέβαια ξενοδοχεία, και έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο το σημείο συναντήσεως δεκάδων επωνύμων.

    Ο λόγος ήταν η βάφτιση του γιου του Γιάννη και της Μάγιας Μαρτίνου που πήρε μάλιστα το όνομα του παππού του, Ντίνου Μαρτίνου.

    Μετά τον γάμο τους, που έγινε στην αγαπημένη τους Σχοινούσα το 2013, όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο Γιάννης Μαρτίνος, η βάφτιση του γιού τους έγινε στην Αντίπαρο όπου διαθέτουν ένα εξοχικό, κοντά στο σπίτι του Τομ Χανκς που ήταν βέβαια μεταξύ των καλεσμένων στη βάφτιση μαζί με την σύζυγό του, την Ρίτα Γουίλσον, τον Έλληνα τέως Πρόεδρο της 20th Century Fox και Paramount Pictures, Jim Giannopoulos με την σύζυγό του Ann και τον  βραβευμένο με Όσκαρ Αμερικανό ηθοποιός Matthew Mc Conaughey και τη σύζυγό του.

    Ήταν όμως εκεί και ο Σταύρος Νιάρχος που σπάνια τον βλέπουμε σε κοσμικά events μαζί με την σύζυγό του, την ρωσίδα Dasha Zukova, και πρώην κυρία Abramovic, που περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

    Πήγαν επίσης η αδελφή του Ευγενία Νιάρχου και βέβαια σχεδόν πολλοί Έλληνες εφοπλιστές, όπως ο Γιώργος και Δημήτρης Προκοπίου, όλη η οικογένεια Μαρτίνου,  φυσικά ο Ανδρέας και ο Θανάσης Μαρτίνος, ο Πέτρος Παππάς με την Εμυ Λιβανίου, η Ελένη Κόκκαλη, η Δούκισσα με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη και πολλοί άλλοι.

    …Με νονό τον Ντίνο Κόκκαλη

    Στο εκκλησάκι του κτήματος που φέρει το όνομα του νεοφώτιστου, έγινε η βάφτιση με νονό τον Ντίνο Κόκκαλη που είναι και θείος του μωρού αφού είναι παντρεμένος με την Αταλάντη Μαρτίνου, εξαδέλφη του ευτυχισμένου πατέρα Γιάννη Μαρτίνου και κόρη του Ανδρέα και της Αλεξάνδρας Μαρτίνου.

    Πανέμορφη η μαμά Μάγια Ζαφειροπούλου-Μαρτίνου των καταστημάτων ΟΙΚΟΣ με μια πανέμορφη μακριά τουαλέτα με αστέρια και την σελήνη, φρόντισε κάθε λεπτομέρεια και για τις δυο βραδιές  που έζησαν οι καλεσμένοι.

    Ένα μεγάλο μπράβο στην event planner Ελίνα Σμπώκου – Χανδακά που έκανε την εξαιρετική οργάνωση και κατάφερε να δημιουργήσει μια πλωτή εξέδρα πάνω από την θάλασσα για ένα καθιστό δείπνο για τους 750 καλεσμένους. 

    Η βραδιά συνεχίσθηκε με χορό μέχρι πρωίας με εξαιρετική μουσική από δύο djs

    Παππούς και γιαγιά, Ντίνος και Λία Μαρτίνου πανευτυχείς για το νεοφώτιστο της οικογένειας δέχονταν ευχές από τους καλεσμένους συγγενείς και φίλους που πήραν σαν δώρο φεύγοντας ένα καραβάκι με το όνομα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

    Να τους ζήσει ο νεοφώτιστος!!!

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.