Τον Ιανουάριο οι διαδικασίες για την πώληση πακέτων της Πειραιώς και της Εθνικής
Έτοιμο φαίνεται να είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να ξεκινήσει τις διαδικασίες αποκρατικοποίησης των τραπεζών που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του.
Ανώτατη πηγή της κυβέρνησης ξεκαθάρισε χθες το απόγευμα στον WISEMAN, ότι ο σύμβουλος του ΤΧΣ η τράπεζα Rothschild ήδη εχει ολοκληρώσει τις προτάσεις της, σχετικά με τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν κυρίως για την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα.
Οι προτάσεις έχουν σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχει συντάξει εάν φυσικά υπάρχουν τις παρατηρήσεις του.
Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρχουν παρατηρήσεις.
Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και οι επιλογές είναι μετρημένες στα δάχτυλα.
Στην συνέχεια θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΧΣ για να τις εγκρίνει και ακολούθως θα πρέπει να εγκριθούν και από τον SSM δηλαδή από τον Ευρωπαίο επόπτη των τραπεζών.
Βέβαια για να μην μπερδευόμαστε μην νομίζετε ότι η οι προτάσεις της Rothschild εμπεριέχουν κάποιες ιδιαίτερες πρακτικές.
Άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.
Αρά επι της ουσίας η Rothschild πληρώθηκε για να πει τα αυτονόητα.
Πληρώθηκε δηλαδή για την εγκυρότητα της σφραγίδας της.
Σε κάθε περίπτωση εάν εντός του Δεκεμβρίου συμφωνήσει και ο SSM, οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν αρχές Ιανουάριου με δεδομένο ότι και το πολιτικό κλίμα θα είναι καλό.
Το θέμα είναι με ποια τράπεζα θα αρχίσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης.
Μόνο μια προσφορά
Ως τώρα η μοναδική προσφορά που υπάρχει στο ΤΧΣ είναι του ION GROUP για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 .
Η πρόσφορα είναι συγκεκριμένη και αποτιμά την Πειραιώς στα 1,34 ευρώ ανά μετοχή.
Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη η μετοχή της Πειραιώς ήδη έχει υπερβεί τα επίπεδα του 1,45 ευρώ.
Αρά προφανώς το IONGROUP θα πρέπει να δώσει νέα προσφορά.
Και πολύ περισσότερο εάν υπάρξουν και προτάσεις από άλλους παίκτες που επιθυμούν να εντάξουν την Πειραιώς στο χαρτοφυλάκιο τους.
Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει με το αραβικό κρατικό Fund PUBLIC Investment Fund.
Η πρόταση τους για το 20% της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ 0% 7,87 είναι τελείως αόριστη και δεν περιλαμβάνει τιμή.
Επιπρόσθετα υπάρχει και θέμα με το εάν ο SSM δώσει το fit & proper σε αραβικό fund για να εξαγοράσει τράπεζα σε χώρα του ευρώ.
Ο Πόλσον πουλάει Alpha Bank στο ταμπλό;
Χθες στο χρηματιστήριο “κυκλοφόρησε” η φήμη ότι η Reggeborgh (μητρική της Ελλάκτωρ) ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το ποσοστό των μετοχών που έχει στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 o μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον.
Το τίμημα σύμφωνα με τις φήμες ανέρχεται στο 1,20 ευρώ.
Για αυτόν τον λόγο η μετοχή της Alpha έκλεισε με κέρδη άνω του 5% πέριξ του 1 ευρώ.
Το ποσοστό, όπως πληροφορείται ο WISEMAN, είναι πέριξ του 5,5%, γεγονός όμως που o Πόλσον δεν το έχει ανακοινώσει, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου ανέρχεται στο 7,2%.
Πάντως πηγές πολύ κοντά στην διοίκηση της Reggeborgh επισημαίνουν ότι δεν έχουν καταθέσει προσφορά για την εξαγορά των μετοχών του Πόλσον.
Ταυτόχρονα άλλες πηγές που γνωρίζουν με ακρίβεια τις απόψεις του αμερικανού μεγαλοεπενδυτή, θεωρούν ότι δεν πουλάει τις συμμετοχές του (σε τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank) έως ότου η Ελλάδα κερδίσει την επενδυτική βαθμίδα κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του 2023.
Βέβαια να σημειωθεί ότι η Reggeborgh έχει υποβάλλει αίτημα ενδιαφέροντος στο ΤΧΣ, για το 9,5% των μετοχών της Alpha Bank που έχει στο χαρτοφυλάκιο του το Ταμείο.
Παπαλεξόπουλος «πρεσσάρει» Σκρέκα
Μέρες Μουντιάλ στο Κατάρ που είναι και είπα να χρησιμοποιήσω και εγώ ποδοσφαιρικούς όρους που περιλαμβάνουν το «φουλ πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο» στα πρότυπα της Εθνικής Ολλανδίας.
Τον τελευταίο καιρό λοιπόν όπως μαθαίνω, ο πρόεδρος του ΣΕΒ και του ομίλου ΤΙΤΑΝ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος έχει αναλάβει ρόλο «αμυντικού χαφ-κόφτη» που πιέζει σε όλο το γήπεδο.
Ποιος είναι ο …πιεζόμενος; Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.
Αντικείμενο της πίεσης είναι οι μεγάλες γκρίνιες που υπάρχουν στο ΣΕΒ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της βιομηχανίας που συνεπάγονται αυτομάτως μείωση ενεργειακού κόστους και οι οποίες δεν προχωρούν παρά τις εξαγγελίες.
Επειδή έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος των οικοδομικών υλικών, αυτήν την εποχή ειδικά δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο κύμα για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.
Γι’ αυτό και στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» οι ρυθμοί υλοποίησης είναι μάλλον αργοί.
Εντελώς όμως διαφορετική είναι η κατάσταση στην βιομηχανία. Εκεί η μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 20% είναι αδήριτη ανάγκη επιβίωσης.
Γι’ αυτό στον ΣΕΒ είναι σίγουροι ότι το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για βιομηχανία – επιχειρήσεις» το οποίο έχει εξαγγελθεί εδώ και πολύ καιρό από τον ΥΠΕΝ θα μπορούσε να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα και να απορροφήσει όλους τους πόρους θωρακίζοντας και τη μεταποίηση.
Προς το παρόν αυτό που έχει προχωρήσει και πολύ σωστά είναι το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του δημοσίου ώστε να είμαστε εναρμονισμένοι με τις Κοινοτικές Οδηγίες.
Η βιομηχανία όμως παραμένει …διψασμένη για εξοικονόμηση και γι’ αυτό ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος πιέζει.
Τώρα μην φανταστείτε πως κάθε πρωί ξυπνάει και καλεί στο κινητό τον ΥΠΕΝ.
Ο ΣΕΒ με τις υπηρεσίες του είναι αυτός που κάνει τη δύσκολη δουλειά.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ απλώς προέβλεψε ότι το πρόβλημα της ενέργειας θα διαρκέσει 5 χρόνια, “ίσως και παραπάνω” οπότε ο Κώστας Σκρέκας καλείται να δώσει επειγόντως λύσεις.
Η πίεση πάντως (και η γκρίνια επίσης) σε λίγο καιρό θα γίνει ανυπόφορη και θα κατευθυνθεί και προς τα πάνω όπως προβλέπω…
Η δικαίωση της Eurobank
Το 2018 η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 είχε κυκλοφορήσει μία μελέτη η οποία προέβλεπε ότι οι τρείς τομείς της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι θα προσελκύσουν τα περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια τα προσεχή χρόνια θα είναι η ενέργεια, ο τουρισμός και τα logistics.
Oι εξελίξεις όπως δείχνουν και οι αριθμοί δικαιώνουν την Τράπεζα, γεγονός υπενθυμίζει με αρκετή σεμνότητα ο επικεφαλής της Φωκίων Καραβίας.
Ο ίδιος μιλώντας χθες έσπευσε να υπενθυμίσει τα μεγάλα ενεργειακά projects στα οποία συμμετέχει η Eurobank (του ΑΔΜΗΕ ΑΔΜΗΕ -0,43% 2,30, ΔΕΔΔΗΕ καθώς και την κατασκευή 3-4 εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο).
Ο τομέας όμως που απ΄ότι φαίνεται θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τις επενδύσεις στην ενέργεια τα επόμενα χρόνια είναι αυτός των ΑΠΕ.
Προκειμένου η παραγωγή από τα 10 – 11 GW που είναι σήμερα να διπλασιαστεί στα 25 KW έως το 2030, θα απαιτηθούν επενδύσεις 15 δισ. ευρώ.
Οπότε όπως καταλαβαίνετε ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τις Τράπεζες.
Νίκος Καραμούζης, ο συνεπής
Στην Ελλάδα σπανίζουν οι άνθρωποι των οποίων ο βίος είναι συνεπής με τον δημόσιο λόγο τους, και πιο συγκεκριμένα με θέσεις και ιδέες που υποστηρίζουν.
Διαφορετικά αυτές αποτελούν κούφιες νουθεσίες.
Ο φίλος της στήλης Νίκος Καραμούζης είναι αναμφίβολα ένας από αυτούς.
Μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας τον χθες να αναφέρει ότι «το πιο μεγάλο πρόβλημα στο οποίο δεν αναφέρεται κανείς είναι το δημογραφικό: δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη 3% – 4%, είναι όνειρο θερινής νυκτός, αν δε λύσουμε το δημογραφικό.
Πρέπει να πάρουμε ρηξικέλευθα μέτρα, φορολογική ελάφρυνση για όσους έχουν τρία παιδιά, ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα, απορρόφηση δυναμικού από το δημόσιο τομέα στον ιδιωτικό.»
Θυμήθηκα λοιπόν ότι ό ίδιος έχοντας αποκτήσει τέσσερα παιδιά έχει συμβάλλει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
ΟΝΕΧ: «ΙΕΚ Ναυπηγείων» στην Ελευσίνα
Μετά τη διάσωση των Ναυπηγείων της Σύρου, η ΟΝΕΧ βάζει μπροστά την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
«Εκεί έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, από τα οποία τα μισά είναι εμπροσθοβαρή την επόμενη πενταετία και κατευθύνονται σε capex, νέες αγορές και βελτιώσεις.
Φιλοδοξούμε να εξυπηρετούμε πάνω από 200 πλοία το χρόνο και θα αναπτύξουμε τα επόμενα τρία χρόνια πάνω από 2.000 νέες θέσεις εργασίας, για αυτό και ανακοινώνουμε τέλος του μήνα μαζί με τον ΟΑΕΔ τη δημιουργία σχολής για νέους εργατοτεχνίτες», είπε στο πλαίσιο του 5ου Athens Investment Forum o Πάνος Ξενοκώστας και στάθηκε στο «νέο στοίχημα» για την Ελευσίνα, τη δημιουργία ενός βιομηχανικού οικοσυστήματος.
«Ήδη μιλάμε με αρκετές βιομηχανίες, οι οποίες θα έρθουν, ούτως ώστε οι εφοπλιστές να βρίσκουν στην πλατφόρμα ολοκληρωμένες λύσεις για τα προβλήματά τους».
Ο φαν των μεγάλων ομίλων Βασίλης Κάτσος
Νέες εξαγορές εξήγγειλε χθες ο Βασίλης Κάτσος, διαθέτοντας κεφάλαια 70 εκατομμυρίων.
Η τελευταία του προσωπική επένδυση ήταν η αγορά της βίλας του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα, αλλά λίγο πριν κλείσει τα 50 του χρόνια έχει δώσει τα χέρια με μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς κι έχει επενδύσει σε νευραλγικούς κλάδους, όπως το real estate και τα τρόφιμα.
Ο τελευταίος είναι μάλλον ο τομέας στον οποίο θα κινηθεί δυναμικότερα, αφού έχει ήδη επενδύσει στην εταιρεία καφέ του Γιάννου Μπενόπουλου, Cafetex και στην Παλίρροια, παραγωγό ντολμά που έφτασε μέχρι την Ιορδανία.
«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε επενδύσει περίπου 150 εκατ. ευρώ σε οργανισμούς που πιστεύουμε. Αντίστοιχα, εταιρείες του χαρτοφυλακίου της VNK βρίσκονται σε φάση επαναληπτικών εξαγορών, θα επενδύσουμε περίπου 70 εκατ. ευρώ επιπλέον σε αυτούς τους κλάδους», είπε ο επικεφαλής της VNK Capital, του fund που έχει ιδρύσει μαζί με την αδερφή του Νέλλη Κάτσου.
Tο σπουδαιότερο deal του μέχρι σήμερα ήταν η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της οικογενειακής Pharmathen στη BC Partners (σήμερα ανήκει στην ελβετική Partners Group), ενώ ο Βασίλης Κάτσος διατηρεί συμμετοχή στην Ideal, στη Lamda και σε εταιρείες παραφαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικού τουρισμού.
Φαν των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων, θύμισε χθες πως «μετά από 10-12 χρόνια κρίσεων στη χώρα μας έχουμε αμελήσει να κάνουμε επιχειρηματική μεταρρύθμιση.
Η επιχειρηματική μεταρρύθμιση ουσιαστικά έχει μείνει ανεκπλήρωτη διότι η χώρα μας δεν έχει πολλούς εθνικούς πρωταθλητές.
Είναι απαραίτητη η δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρηματικών μονάδων που απλώνουν ένα πλέγμα προστασίας των αγορών και τόνωσης της επιχειρηματικότητας».
O Φραγκίσκος Κουτεντάκης προβλέπει αυξημένο πολιτικό ρίσκο για το 2023
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης για όσους δεν θυμούνται υπήρξε στέλεχος του Οικονομικού επιτελείου στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και στη συνέχεια τοποθετήθηκε επικεφαλής του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής.
Με αφορμή την καταθέση του Προυπολογισμού για το 2023 το εν λόγω γραφείο συνέταξε μία μίνι Εκθεση.
Στέκομαι στις πολιτικές προβλέψεις παρά στα νούμερα (τα οποία είναι και κουραστικά συν τοις άλλοις).
Η Έκθεση λοιπόν η αφού χαρακτηρίζει ως ασφαλή την επίτευξη του φετινού δημοσιονομικού στόχου, όμως για το 2023 διαβλέπει σημαντικές αβεβαιότητες – αναμενόμενο – λόγω των διεθνών εξελίξεων οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανατροπές.
Διαβλέπει δε και .. «τον πολιτικό κίνδυνο που μπορεί να προέλθει από τις πιθανές δυσκολίες σχηματισμού κυβέρνησης, εξαιτίας των πολιτικών συσχετισμών και του οξυμένου πολιτικού κλίματος.»
ΟΠΑΠ: Μεγάλα κέρδη και υψηλό μέρισμα
Την μπάνκα στον αέρα τίναξε ο CEO του ΟΠΑΠ Jan Karas με την καθαρή κερδοφορία που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68 με 286 εκατ. ευρώ και τους μετόχους, δικαίως, να τρίβουν τα χέρια τους για υψηλό μέρισμα.
Ο ΟΠΑΠ είναι η μόνη εταιρεία που έχει «υπογράψει» άλλωστε, «συμβόλαιο» με τον… λαό του χρηματιστηρίου για κατ’ ελάχιστο μέρισμα 1 ευρώ στην τρέχουσα δεκαετία. Εμείς να πούμε μόνο, ότι το μουντιάλ μόλις ξεκίνησε.
Οπότε, την ανάλυση και τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του 2022, τις αφήνουμε στα καλόπαιδα τους αναλυτές από τις χρηματιστηριακές και τους ξένους οίκους αξιολόγησης.
Πάντως, ο ΟΠΑΠ με τα καταστήματά του σε πλήρη λειτουργία αποτελεί μηχανή παραγωγής χρήματος.
Στον ΟΠΑΠ το άλμα φαίνεται όχι μόνο σε σχέση με πέρσι, αλλά και από 3μηνο σε 3μηνο.
Χαρακτηριστικά, το μικτό κέρδος (από παιχνίδια) το εννεάμηνο 2022 αυξήθηκε κατά 40,0% σε ετήσια βάση στα €574,8εκ. (εννεάμηνο 2021: €410,5εκ.), λόγω της αύξησης των εσόδων σε συνδυασμό με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.
Το γ’ τρίμηνο 2022 το μικτό κέρδος (από παιχνίδια) αυξήθηκε κατά 10,3% στα €204,6εκ. (γ’ τρίμηνο 2021: €185,4εκ.).
Στο «συν» κάθε τρίμηνο
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το εννεάμηνο 2022 στον ΟΠΑΠ αυξήθηκαν κατά 40,4% στα €533,3εκ. (εννεάμηνο 2021: €379,9εκ.) ή αυξημένα κατά 48,4% σε επαναλαμβανόμενη βάση, αντικατοπτρίζοντας την ομαλοποίηση των λειτουργικών δραστηριοτήτων μας ως αποτέλεσμα των αυξημένων εσόδων.
Τα EBITDA γ’ τριμήνου 2022 ανήλθαν σε €197,6εκ. (γ’ τρίμηνο 2021: €175,0 εκατ.), ενισχυμένα κατά 12,9%, ή αυξημένα κατά 13,4% σε επαναλαμβανόμενη βάση.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα €285,8εκ. το εννεάμηνο 2022 (εννεάμηνο 2021: €178,2 εκατ.) αυξημένα κατά 60,3% σε ετήσια βάση (ή αύξηση 87,3% σε επαναλαμβανόμενη βάση).
Τα καθαρά κέρδη το γ’ τρίμηνο 2022 ανήλθαν σε €118,5εκ. (γ’ τρίμηνο 2021: €99,3 εκατ.), αυξημένα κατά 19,4% (ή ενισχυμένα κατά 16,4% σε επαναλαμβανόμενη βάση).
ΕΧΑΕ: Μεγάλες αμοιβές
Άκουσα ένα ωραίο χθες.
Συμφέρει να είναι κανείς υπάλληλός στην ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ 0% 4,87 , παρά… μέτοχος!
Οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού αυξήθηκαν στο 9μηνο από 8,153 εκατ. ευρώ πέρσι σε 8.601 εκατ. ευρώ φέτος!
Τα δε κέρδη μετά από φόρους από 7,01 εκατ. ευρώ πέρσι στο 9μηνο, μειώθηκαν σε 6,843 εκατ. ευρώ στο φετινό.
Μέρισμα από τη ΔΕΗ!
Ξεχάστε αυτά που ξέρατε.
Για πρώτη φορά ο Γιώργος Στάσσης, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών, είπε ότι το 2023 η ΔΕΗ θα περάσει σε καθαρή κερδοφορία και πως θα μοιράσει και μέρισμα!
Κι ενώ οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 , οι οποίοι, σημειωτέον, γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κρατικοποιήσει την επιχείρηση, αναδεικνύοντας στις κομματικές παρατάξεις την ΔΑΚΕ και ταυτόχρονα ετοιμάζονται να εισπράξουν για δεύτερη φορά δώρο Χριστουγέννων (στο 34% η συμμετοχή του Δημοσίου, μέσω Υπερταμείου), ο Γιώργος Στάσσης κατορθώνει το ακατόρθωτο εν μέσω κρίσης.
Η διοίκηση της εταιρείας που πριν από τέσσερα χρόνια υπέγραφε ζημιογόνους ισολογισμούς (να μην τα ξεχνάμε αυτά), συνεχίζει να εμφανίζει ανθεκτικό EBITDA, στα 644 εκατ. ευρώ στο 9μηνο.
Πότε τα είχε δει αυτά η ΔΕΗ;
Ο Γιώργος Στάσσης αναδεικνύεται στον μεγάλο τιμονιέρη της ΔΕΗ, επιβεβαιώνοντας, όπως άλλωστε δήλωσε χθες, «τον στόχο που έχουμε θέσει για διατήρηση της επαναλαμβανόμενης λειτουργικής κερδοφορίας το 2022 στα επίπεδα του 2021.
Παρά το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον και τα ρυθμιστικά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης, η θέση και οι προοπτικές της ΔΕΗ παραμένουν ισχυρές όπως και ένα χρόνο πριν όταν παρουσιάσαμε το επικαιροποιημένο Στρατηγικό μας Σχέδιο στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου».
Μποναμάς 5 εκατ. ευρώ για τον ΑΒΑΞ
Ζεστό χρήμα αναμένεται να μπει στα ταμεία του Ομίλου ΑΒΑΞ, καθώς έμαθα ότι θα λάβει αποζημιώσεις για την τρίμηνη παράταση που δόθηκε για την ολοκλήρωση της επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά.
Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 4,8 εκατ. Ευρώ και εκτοξεύει τον τελικό προϋπολογισμό του έργου στα 465,8 εκατ. Ευρώ.
Ο Όμιλος παρέδωσε το έργο παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της πανδημίας, αλλά και την αλλαγής της χάραξης στην οποία υποχρεώθηκε μετά από την αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
Στο μεταξύ η ΑΒΑΞ φαίνεται πως κάνει σκληρά παζάρια για τα ιδιωτικά έργα που έχει αναλάβει καθώς ο Αντώνης Μιτζάλης, που είναι μέλος του ΔΣ της εισηγμένης, δήλωσε χθες σε πάνελ για τις κατασκευές ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για τις τελικές τιμές των projects.
Quiz
Ποιος μεγάλος επιχειρηματίας “κάνει” κολλητή παρέα με τον Πατέρα Αντώνιο;
Μάλιστα τον πήγαινε τα καλοκαίρια βόλτες με το μεγάλο σκάφος του στην Σκιάθο και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Το θέμα είναι εάν υπάρχουν φωτογραφίες με τον επιχειρηματία και τον Πατέρα.
Και σκαφάτος, λοιπόν, ο πατήρ Αντώνιος!!!
Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση