• Το roadshow της Πειραιώς στις ΗΠΑ και η UBS, το big deal του Βασιλάκη, η μεταγραφή Κρούσκα στην Eurobank και ο πόλεμος, η διαπόμπευση του pirouetter ΜΜ, ο γουρλής Πιέρ και γιατί χώρισε η καλλονή δημοσιογράφος με τον manager

    Φίλοι αναγνώστες, χθες ταξίδεψαν για Νέα Υόρκη όλα τα κορυφαία στελέχη της Πειραιώς, ακόμα και ο επικεφαλής της Τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου, για το roadshow που διοργανώνει η UBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την Πειραιώς.

    image

    Περιεχόμενα

    Δυνατές Αττικής, Σαράντης και ΜΟΗ

    Αγαπητοί αναγνώστες, χθες την έκπληξη έκανε η Tράπεζα Αττικής που έκλεισε με μεγάλα κέρδη 19% στα 9,82 ευρώ.

    Βέβαια ο όγκος των συναλλαγών ήταν μικρός και δεν ξεπέρασε τα 9.500 χαρτιά καθώς οι μετοχές σε ελεύθερη διασπορά (Free float) είναι σχεδόν μηδενικές.

    Η μεγάλη άνοδος οφείλεται στην απόφαση για συγχώνευση της Αττικής με την Παγκρήτια.

    Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ πήγε καλά, εξαιτίας της διαφαινόμενης επίλυσης της κρίσης με το καλώδιο στην Κύπρο.

    Βέβαια χρειάζονται ακόμα 2 σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει η ρυθμιστική αρχή της Κύπρου, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

    Η μετοχή έκλεισε με κέρδη 4% αλλά και πάλι έχει αρνητική απόδοση από τις αρχές της χρονιάς.

    Τώρα από τις μετοχές του FTSE25, η Motor Oil κέρδισε τις εντυπώσεις.

    Έκλεισε στα 22,10 ευρώ στο +2,03%,  με όγκο συναλλαγών τις 448.000 μετοχές.

    Επίσης δυνατός ήταν και ο Σαράντης που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με κέρδη 4,5%.

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Roadshow σε Νέα Υόρκη – Βοστώνη από την  UBS

    Φίλοι αναγνώστες, χθες ταξίδεψαν για Νέα Υόρκη όλα τα κορυφαία στελέχη της Πειραιώς, ακόμα και ο επικεφαλής της Τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου, για το roadshow που διοργανώνει η UBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την Πειραιώς σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη.

    Συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη η Πειραιώς θα παρουσιαστεί σε 22 κολοσσιαία αμερικανικά funds από τα οποία τα μισά είναι ήδη μέτοχοι αλλά τα υπόλοιπα μισά δεν είναι.

    Μεθαύριο θα παρουσιαστεί στη Βοστώνη σε 5 funds.

    Η UBS, στις 15 Ιουλίου, όταν έβγαλε το report για την Πειραιώς, έδωσε τιμή στόχο τα 5,50€ και στο bull της σενάριο τα 6,70€.

    Το πιο σημαντικό όμως είναι, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, πως η UBS πιστεύει ότι η τράπεζα Πειραιώς αυτή την στιγμή είναι μια από τις φθηνότερες τράπεζες στην Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές.

    Για αυτό τον λόγο βλέπει και μεγάλα περιθώρια ανόδου για την μετοχή της.

    Το report της UBS για την Πειραιώς.

    Βασιλάκης: Μεγάλη κίνηση, απορία για την μετοχή

    Αναμφισβήτητα η συμμετοχή της AEGEAN AIR, στην Ισπανική Volotea δημιούργησε αίσθηση.

    Η ελληνική εταιρεία, που σήμερα έχει χρηματιστηριακή αξία 1,020 δισ. ευρώ, αποκτά το 13% της Ισπανικής  αεροπορικής και στην συνέχεια το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 21% χωρίς να αποκλείεται να αυξηθεί εκ νέου στο μέλλον.

    Η επενδυτική κοινότητα δεν πρόλαβε τα καλά νέα της AEGEAN και για αυτόν τον λόγο, η μετοχή έκλεισε με μικρά κέρδη 1,25% στα 11,30 ευρώ και χαμηλό όγκο συναλλαγών που δεν ξεπέρασε τα 60.000 χαρτιά.

    Προφανώς χρειάζεται χρόνος για να αποτιμηθεί το συγκεκριμένο deal.

    H κίνηση αυτή της διοίκησης του Ευτύχη Βασιλάκη, έρχεται σε μια στιγμή που ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης έχει ενισχύσει την θέση του στην αεροπορική εταιρεία.

    Όπως είναι γνωστό, το ποσοστό του, μέσω  της Alnesco Enterprises Company LTD, ανέρχεται στο 12,02% καθώς τον Μάρτιο του 2024, εξαγόρασε το 3,4% του μετοχικού κεφαλαίου (3.069.000 εκατ. μετοχές) από τον αδελφό του Θανάση.

    Η τιμή είχε προσδιοριστεί τότε στα 12 ευρώ ανά μετοχή.  

    Πρακτικά, για αυτό το ποσοστό του 3,4%,  ο Πάνος Λασκαρίδης έχει υπεραξίες 2,05 ευρώ ανά μετοχή, καθώς η AEGΕAN, προ μηνών, έδωσε μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή.

    Kι άλλο ποσοστό στην Volotea;

    Είναι σημαντική πάντως η συμφωνία που πέτυχε ο Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το αποτύπωμά του στην αεροπορική αγορά.

    Το deal με τους Ισπανούς για την είσοδο στην αεροπορική εταιρεία Volotea, προβλέπει αρχική επένδυση 25 εκατ. ευρώ σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ και απόκτηση του 13% αλλά και δυνατότητα για νέα ΑΜΚ όπου η Aegean θα βάλει άλλα 25 εκατ. και το ποσοστό της θα ανέβει στο 21%.

    Κι όπως είπαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας: «Όλες οι εταιρείες στην Ευρώπη έχουν μια εταιρεία low cost. Εμείς δεν μπορούσαμε να έχουμε ολόκληρη την εταιρεία, θα αποκτήσουμε μερίδιο στη Volotea».

    Και είναι προφανές ότι ο Βασιλάκης δεν θα μείνει σε αυτό που ανακοινώθηκε χθες.

    Άφησε άλλωστε το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσοστό πάνω από 21% τα επόμενα χρόνια κι εφόσον η ισπανική εταιρεία παρουσιάζει ικανοποιητικά μεγέθη.

    Το σίγουρο είναι ότι η Aegean ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο ελέγχοντας ένα σημαντικό ποσοστό μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη.

    Η Volotea φτάνει σε περισσότερα από 110 αεροδρόμια, διαθέτει 44 Airbus και απασχολεί περί τους 2.100 εργαζόμενους.

    … Και το «απαγορευτικό» από τις γυναίκες τους

    Στη συνέντευξη Τύπου που έκανε η Aegean Airlines περίσσευαν τα χαμόγελα με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Volotea.

    Κάποια στιγμή, όταν ρωτήθηκαν οι κ. Βασιλάκης και Γερογιάννης αν η Aegean θα ακολουθήσει τη στρατηγική της Volotea ή το αντίστροφο απάντησαν με ιδιαίτερο χιούμορ: «Δεν αλλάζει κάτι, οι δύο εταιρείες θα λειτουργούν όπως και πριν ξεχωριστά.

    Άλλωστε ούτε η δική μου γυναίκα, ούτε του κ. Γερογιάννη μας αφήνουν να πάμε… Ισπανία», είπε ο κ. Βασιλάκης προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκόμενων.

    Δήμητρα Κρούσκα: Η τραπεζική μεταγραφή και ο πόλεμος Βασιλείου- Καραμούζη

    Μια μεταγραφή έκπληξη, είχαμε αργά χθες το βράδυ.

    Μια μεταγραφή που αναμένεται να αναζωπυρώσει την κόντρα Εθνικής και Eurobank.

    Η ταλαντούχα και χαρισματική Δήμητρα Κρούσκα, από τα ανερχόμενα στελέχη της Εθνικής μετακινήθηκε στην Eurobank, στην θέση της βοηθού Γενικής Διευθύντριας  και αναπληρώτρια διευθύντρια των μεγάλων επιχειρήσεων.

    «Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα, μια σημαντική αλλαγή, μια μεγάλη πρόκληση» λέει η ίδια η κ. Κρούσκα, μιλώντας σε στενούς της συνεργάτες.

    Επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων στην Eurobank, είναι ο αναπληρωτής CEO και ιδιαίτερα ικανός Κώστας Βασιλείου.

    Η μεταγραφή αυτή, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη,  αποδυναμώνει την Εθνική, καθώς η Κρούσκα είναι δυνατό μυαλό, και μάλιστα ήταν το δεξί χέρι του επικεφαλής της επιχειρηματικής τραπεζικής του δαιμόνιου στις τραπεζικές business Βασίλη Καραμούζη.

    Μετά από αυτή την κίνηση του Βασίλειου, που θεωρείται χτύπημα στον Καραμούζη,  ολόκληρη η αγορά περιμένει ποια θα είναι επιθετική κίνηση Καραμούζη για να αντικαταστήσει την Κρούσκα.

    Προφανώς θα «χτυπήσει» στέλεχος της Εurobank.

    Καθώς στην αγορά άπαντες γνωρίζουν την κόντρα μεταξύ Βασιλείου και Καραμούζη, στις τραπεζικές business και ειδικά στα δάνεια των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων.

    Alpha Bank: Ανοίγει τον δρόμο για άνοδο στο ταμπλό το ρεκόρ προσφορών για το ΑΤ1 

    Έγραψε ιστορία το ρεκόρ ζήτησης που πέτυχε η Alpha Bank με την έκδοση του ομολόγου ΑΤ1, υπερκαλύπτοντας κατά σχεδόν 10 φορές τον στόχο της να αντλήσει €300 εκατ. και με το κουπόνι να διαμορφώνεται τελικά στο 7,5%, όταν το προηγούμενο ΑΤ1 της τράπεζας, τον Φεβρουάριο του 2023, είχε κουπόνι 11,875%.

    Έχοντας αποδείξει τις υψηλές επιδόσεις της στους επενδυτές ομολόγων, η τράπεζα βάζει πια πλώρη για νέες κορυφές στο ταμπλό.

    Όπως αναφέρουν μάλιστα πηγές της αγοράς, η ενίσχυση των κεφαλαίων της τράπεζας δίνει ένα δυνατό χαρτί στην Alpha Bank στις συζητήσεις με τον επόπτη για αύξηση του payout στο 35% για φέτος και στο 50% για τα επόμενα χρόνια, φέρνοντας τα €2 στο ταμπλό του ΧΑ πολύ πιο κοντά και πολύ πιο σύντομα.

    Το γεγονός, μάλιστα, ότι η τράπεζα παραμένει η πιο υποτιμημένη τραπεζική μετοχή αποτελεί ένα επιπλέον δέλεαρ για πιθανούς επενδυτές.

     

    Κύπριοι προς pirouetter ΜΜ: «Σικκιμέ τζιαι κόντρα σούστες!»

    Τις τελευταίες λίγες ώρες έχουν βαλθεί να μας πείσουν οι… κήρυκες του κου Μάνου Μανουσάκη (ΜΜ) του ΑΔΜΗΕ, ότι η συμφωνία (που ακόμη δεν έχει επιτευχθεί οριστικά, αρχικά σημεία έχουν εγκριθεί από τις δυο πλευρές) είναι προσωπική επιτυχία του… «διάσημου» κου «Πιρουέττα», όπως τον είχε ονομάσει πρώτος ο wiseman προ διετίας και πλέον όλοι τον αποκαλούν έτσι.

    Το πιο χαριτωμένο είναι πως το έχουν κοπιάρει και οι αδελφοί Κύπριοι και με τη γνωστή προφορά τους (που προέρχεται από την αρχαία Ιωνική διάλεκτο, γι’ αυτό ας μην ειρωνεύονται οι αστοιχείωτοι) λένε χαρακτηριστικά: «ήντα ήκαμεν πάλιν αυτός ο… Πιρουέντας (σ.σ. με -νι στη μέση) που τον λαλεί τζαι το Μόνον (σ.σ. πάλι με -νι στο τέλος) Νιούζ στην Αθήναν (σ.σ. και τρίτο -νι προφανώς για να τιμηθεί και ο κος Μανουσάκης με ομοιοκταληξίες)…»

    Προτρέπουν μάλιστα τον κο Μανουσάκη: «Πνάσε νάκκον» που σημαίνει να κατέβει από το καλάμι στο οποίο έχει αναρριχηθεί.

    Για να τον χαρακτηρίσουν μάλιστα λένε τον ιδιωματισμό: «Σικκιμέ τζιαι κόντρα σούστες!» αφού ο… «σικκιμετζιής άνθρωπος» είναι αυτός που δε νοιάζεται για τις συνέπειες των πράξεών του και πράττει χωρίς ιδιαίτερους ενδοιασμούς και ώριμες σκέψεις. Δίνει έτσι εντονότερη αίσθηση στο όλο mood της αδιαφορίας ενός επιπόλαιου ανθρώπου.

    Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Μεγαλόνησο ο… άρχοντας της αστοχίας.

    E όχι και επιτυχία του κ. «Πιρουέττα» η Κύπρος…

    Στα περί… επιτυχίας  να ξεκαθαρίσουμε προς τους…κήρυκες (με το αζημίωτο φυσικά, παχυλές οι συμβουλευτικές αμοιβές τους) του κου Πιρουέττα, πως η βασική απαίτησή του για την οποία έγινε όλη η φασαρία, απορρίφθηκε οριστικά και αμετάκλητα: Οι  Κύπριοι αρνήθηκαν μέχρι τέλους την απαίτηση Μανουσάκη που διατυπώθηκε με αγενέστατο τρόπο («ατομικές αγωγές στα μέλη της ΡΑΕΚ, αύριο κιόλας!») να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές με χρεώσεις στο στάδιο της κατασκευής της διασύνδεσης, δηλαδή για την περίοδο 2025 – 2030.

    Πρόσφερε η Λευκωσία ένα μέτρο ισοδύναμου αποτελέσματος, δηλαδή να παίρνει ο ΑΔΜΗΕ 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο από το Δημόσιο, το οποίο θα αντλεί αυτά τα ποσά από τα έσοδά του από την πώληση δικαιωμάτων ρύπων.

    Ο κος Μανουσάκης απαιτούσε να πληρώνεται μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η διασύνδεση, κάτι που θα τον ευνοούσε σε περίπτωση καθυστερήσεων πέραν του 2030.

    Οι Κύπριοι τον έστειλαν στο… καλό (δεν μπορώ να γράψω που ακριβώς τον έστειλαν, είναι σοβαρή η στήλη)  και μπροστά στον κίνδυνο ναυαγίου, παρενέβη ο ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης και δέχτηκε όσα πρόσφερε η Λευκωσία, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ (επίκαιρο αυτό το τελευταίο, χθες ήταν 3 του Σεπτέμβρη, αν και ο κος Μανουσάκης είναι ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΠΑΣΟΚ).

    Το πήρε πάνω της η κυβέρνηση της Αθήνας και είδαμε λίγο φως αλλιώς….

    Δεν ευσταθούν, πάντως, και οι βαλτές διαδόσεις Μανουσάκη πως «για όλα είχα συνεννοηθεί με την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό…».

    Να προσέχει σε ποιόν τα λέει διότι αυτές οι κουβέντες μεταφέρονται αυτολεξεί από τους αυτήκοες μάρτυρες. Ας ρωτήσει και στον ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών λίγο.

    Άλυτο έμεινε και το άλλο βασικό και δύσκολο θέμα, δηλαδή αν θα πληρώσουν οι Κύπριοι καταναλωτές τα κόστη σε περίπτωση καθυστερήσεων του έργου λόγω αστάθμητων παραγόντων (λέγε με Άγκυρα).

    Ούτε εδώ πέρασε η πρόταση του… παμμέγιστου Μανουσάκη, οπότε όπως μαθαίνει ο wiseman θα μείνει η διατύπωση που υπήρχε, που  αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της Λευκωσίας το αν θα πληρώσουν οι καταναλωτές σε αυτή την περίπτωση.

    Το βασικό ερώτημα είναι όταν κλείσει αυτός ο κύκλος, εάν θα καταφέρει ο κος «Πιρουέττας» να βρει επενδυτές ενός μεγάλου σχεδίου 2 δις ευρώ που έχει επενδυτικούς κινδύνους και δεν μιλάμε για τους γεωπολιτικούς, αυτοί θα επιλυθούν στην Ουάσινγκτον…

    … Μετά το 2030 έρχονται τα… καλύτερα

    Και να κλείσω με τον κ. «Πιρουέττα» να σας πω και κάτι ακόμη πολύ σοβαρό.

    Η κατ’ αρχήν συμφωνία προβλέπει, όπως μου λένε οι «κουμπάροι» από την Κύπρο, την ξεκάθαρη θέση της κυπριακής κυβέρνησης ότι ο γεωπολιτικός κίνδυνος θα βαραίνει τον επενδυτή, κι όχι τους καταναλωτές.

    Όπερ σημαίνει ότι αν καθυστερήσει το έργο γιατί θα αντιδράσουν π.χ. οι Τούρκοι, θα έχουν επεισόδια στο Αιγαίο και άλλα τέτοια, τη ζημιά μετά το 2030 θα την πληρώσει ο επενδυτής.

    Χμ, για να δούμε πώς θα το «πουλήσει» αυτό ο κ. Μανουσάκης.

    Κομματάκι δύσκολο να «χωνέψει» κάποιος επενδυτής έναν τέτοιο όρο.

    Μεγαλώνει το Costa Perla στο Πόρτο Χέλι

    Επέκταση του θερέτρου στο παλιό Costa Perla στο Πόρτο Χέλι, όπου θα λειτουργήσει το Infinity Project υπό την ομπρέλα της Six Senses, ετοιμάζουν οι επενδυτές μεταξύ των οποίων βρετανικά funds και η οικογένεια Γούτου.

    Το οικόπεδο του θερέτρου αυξάνεται κατά σχεδόν 30 στρέμματα, ενώ η δομήσιμη επιφάνειά του θα είναι 67.770 τετραγωνικά μέτρα.

    Το Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμά δυναμικότητας 271 κλινών περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα, κοινοχρήστους χώρους, χώρους υποδοχής, εστίασης και αναψυχή, πισίνες και spa δυναμικότητας 100 ατόμων.

    Βάσει του χρονοδιαγράμματος, ολοκληρώνεται η κατεδάφιση το επόμενο διάστημα και ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής με ορίζοντα ολοκλήρωσης την άνοιξη του 2027.

    Ο billionaire που αγόρασε ο Καζίνος τον πύργο στη Λευκωσία

    Χθες η Trastor ανακοίνωσε την απόκτηση του εμβληματικού πύργου γραφείων και πολυτελών κατοικιών στη Λευκωσία, του LABS Tower.

    Έχει ύψος 90 μέτρα, 22 ορόφους και 3 υπόγεια πάρκινγκ και συνολική επιφάνεια 14.102 τ.μ.

    Τιμή αγοράς δεν δόθηκε, αλλά το κόστος της επένδυσης για να κατασκευαστεί ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ.

    Αλλά υπάρχει και αλλού ενδιαφέρον.

    Ιδιοκτήτης του πύργου είναι ο ισραηλινής καταγωγής Κύπριος δισεκατομμυριούχος, Teddy Sagi ο οποίος έκανε περιουσία με την κατασκευή λογισμικού για τυχερά παιχνίδια. παρέχει λογισμικό για διαδικτυακά καζίνο, διαδικτυακές αίθουσες πόκερ, διαδικτυακά παιχνίδια bingo, διαδικτυακά αθλητικά στοιχήματα, παιχνίδια scratch, παιχνίδια για κινητά, παιχνίδια σε πραγματικό χρόνο και διαδικτυακά παιχνίδια arcade.

    Η εταιρεία του Playtech PLC ιδρύθηκε το 1999 είναι εισηγμένη στο Λονδίνο ενώ ο ίδιος έχει περιουσία πάνω από 5,6 δισ. ευρώ και βρίσκεται μεταξύ των πλουσιότερων στο Ισραήλ κι ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον τομέα της τεχνολογίας.

    Και για να κάνουμε χιούμορ, διευθύνων σύμβουλος στην Trastor είναι ο Τάσος Καζίνος ο οποίος αγοράζει το κτίριο από έναν πολυεκατομμυριούχο που βγάζει λεφτά από τα… τυχερά παιχνίδια.

    Πόσοι έχουν γραφτεί στο IRIS

    Τριάντα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες εγγράφηκαν χθες στην εφαρμογή  IRIS P2B, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων να ανέρχεται πλέον στις 520.000.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διατηρούν επαγγελματικό λογαριασμό στις τράπεζες είναι 715.000, απομένει λοιπόν να εγγραφούν άλλες 195 χιλιάδες, ενώ η προθεσμία εγγραφής έληξε χθες και από σήμερα, όσοι δεν έχουν την εφαρμογή IRIS Ρ2B κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.500 ευρώ.

    Την ίδια ώρα 3.056.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή IRIS P2P στο κινητό τους.

    Σήμερα 12 τράπεζες παρέχουν πλέον την υπηρεσία IRIS, οι Alpha Bank,  Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Viva.com, Optima Bank, Attica Bank, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

    Ο επαγγελματίας μπορεί εύκολα και γρήγορα να συνδεθεί με την εφαρμογή IRIS P2B,  μέσω του web banking ή mobile banking των συνεργαζόμενων τραπεζών 24 ώρες το 2ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

    Και μέσα από το Internet Banking της τράπεζας του: Επιλέγει την υπηρεσία IRIS Payments από την ενότητα Υπηρεσίες στο Internet Banking. Δηλώνει το αναγνωριστικό προς τους πελάτες του (ΑΦΜ). Συνδέει τον επαγγελματικό λογαριασμό στον οποίο θα πιστώνονται τα χρήματα που θα λαμβάνει μέσω IRIS Payments.

    Με την ολοκλήρωση της εγγραφής του στην υπηρεσία, παράγεται ο μοναδικός κωδικός QR της επιχείρησης, τον οποίο μπορείτε να διαμοιράζει στους πελάτες του για να τον σκανάρουν και να κάνουν πληρωμές στην επιχείρησή του.

    Συμπροεδρία Κασσελάκη – Πολάκη – Παππά

    Δεν ξέρω αν απορήσατε με την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τον ίδιο Πολάκη που είχαν διαγράψει στις 25 Ιουλίου για την άθλια επίθεσή του σε βάρος συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη, και μετά βεβαίως τα κλάματα που είχε βάλει η Αθηνά Λινού.

    Κι όπως μου είπε κάποιος αστειευόμενος: «Πιο πολύ έμεινε παντρεμένος ο Γκλέτσος με την Αννα Μαρία Λυκουρέζου, παρά ο Πολάκης εκτός Κ.Ο.»

    Στον πολιτικό θίασο που καμώνεται ότι είναι αριστερό κόμμα όλα μπορείς να τα περιμένεις.

    Άλλωστε, ουδέποτε έφυγε πραγματικά ο Πολάκης, ουδέποτε τόλμησε πραγματικά ο Κασσελάκης να τον διαγράψει.

    Το παρασκήνιο είναι πλούσιο, ο wiseman το έχει ξαναγράψει και το γράφει και τώρα ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    Ο Πολάκης θέλει ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν του αρκεί να είναι απλός βουλευτής.

    Και για αρχή ο ρόλος του αντιπροέδρου του κόμματος είναι μια χαρά. Και μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει, αποσύροντας όλες τις απειλές για πρόταση μομφής και διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

    Στα «παζάρια» που κάνει για να μην γκρεμίσει τον Στέφανο είναι και η υποψηφιότητά του σε εκλογική περιφέρεια της Αθήνας όπου έχει περισσότερες ελπίδες να εκλεγεί, απ’ ότι στην Κρήτη όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίζεται.

    Εξυπνος ο Πολάκης. Πόσο ηθικό είναι βεβαίως να κοροϊδεύεις τους ψηφοφόρους σου;

    Δύσκολο έως αδύνατο είναι λοιπόν το Σαββατοκύριακο να αμφισβητήσει τον Κασσελάκη, ο οποίος σε συνεργασία με Παππά και Πολάκη μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της ΚΕ και να πάει στο Συνέδριο για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

    Μέχρι τότε μπορεί βεβαίως να έχουν φύγει μερικοί ακόμη βουλευτές και στελέχη. Και ο Κασσελάκης θα εξευτελίζεται από τον Πολάκη με τον τρόπο που το έκανε και χθες έξω από το περιστύλιο της Βουλής.

    Ο ίδιος θα συνεχίσει να προεδρεύει ως… «κουτσή πάπια» που λένε και στην Αμέρικα από την οποία προήλθε.

    Θυμηδία προκάλεσε πάντως η πρόταση του για το νέο όνομα του κόμματος. Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς. Δηλαδή πώς θα το λέμε;

    ΣΥΣΥΑ; ΣΥΧΑ, ΣΣΑ; Αχ βρε Στέφανε, μας μπέρδεψες πάλι…

    … Και η Βούλα είναι στη θέση της;

    Πάντως, εγώ αν ήμουνα η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, θα είχα παραιτηθεί μετά το εξευτελιστικό άδειασμα που της έκανε ο πρόεδρος Κασσελάκης και ο άλλος πρόεδρος (13-0) Νίκος Παππάς.

    Διότι όταν το πρωί δηλώσει η Κεχαγιά στους δημοσιογράφους ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής Πολάκη αν δεν ζητήσει συγγνώμη και λίγο μετά βγαίνει η ανακοίνωση επανένταξης δύο πράγματα συμβαίνουν:

    Ή στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη βαρέσει διάλυση και καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί.

    Ή η Βούλα Κεχαγιά είναι παντελώς άσχετη με όσα συμβαίνουν στο κόμμα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

    Και να σκεφτεί κανείς ότι έχει άριστη σχέση με τον Στέφανο και με τον Παππά…

    Ένα καυτό πολιτικό quiz

    Ότι δεν είναι όλα ρόδινα στην κυβέρνηση το ξέρουμε όλοι. Και γκρίνιες υπάρχουν, και αντιπαραθέσεις, και άγριοι τσακωμοί, για τους οποίους σας έχει ενημερώσει ο wiseman.

    Άλλωστε, όπως έλεγε κι ο μεγάλος Τολστόι, «κυβέρνηση είναι μιας παρέα ανθρώπων που παρενοχλούν τους υπόλοιπους».

    Το κουίζ που σας έχω σήμερα, λοιπόν, είναι σοβαρό. Από αυτά που δεν… παίζουν.

    Ποιο κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης λέει συχνά – πυκνά: «Δεν μπορεί η χώρα να έχει δύο υπουργεία Εξωτερικών;»

    Και ο νοών νοήτω…

    Ο ΚΜ «προβάρει» ερωτήσεις

    Προσομοίωση της συνέντευξης τύπου που θα γίνει την Κυριακή στη ΔΕΘ, έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Δηλαδή προβάρουν ερωτήσεις που θα δεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και που οι απαντήσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

    Άλλωστε, η ΔΕΘ και η καθιερωμένη συνέντευξη Tύπου έχουν… κάψει κόσμο.

    Ποιος ξεχνά τον Κώστα Καραμανλή που κάηκε όταν κάλυψε τον Γιώργο Βουλγαράκη;

    Ή τον Αλέξη Τσίπρα που δεν ήξερε πώς να εξηγήσει το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που έμεινε στην Ιστορία;

    Μαθαίνω λοιπόν ότι οι βασικές ερωτήσεις που προβάρει ο πρωθυπουργός αφορούν στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τι συμβαίνει με τον Δένδια, στην υπόθεση των Τεμπών, στην ακρίβεια και στις πυρκαγιές.

    Αυτά θεωρούν «καυτά» θέματα στο Μαξίμου.

    Ο Πατέλης και τα σενάρια

    Ποιο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου λέγεται πως βρίσκεται λίγα βήματα πριν από την αποχώρηση από το ΜΜ;

    Απλά πράγματα, για να μη σας κουράζω. Όλα τα δημοσιεύματα δείχνουν τον Αλέξη Πατέλη.

    Η σχέση του πάντως με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένει πολύ καλή σε προσωπικό επίπεδο, όπως μαθαίνω.

    Οπότε, εάν τελικά αποχωρήσει είτε θα είναι για να πάει σε πόστο εκτός Ελλάδος, είτε επειδή επιμένουν και πιέζουν πολλοί άλλοι να πάει σε πόστο εκτός Ελλάδος, λόγω και της πολιτικής συγκυρίας…

    Διότι δεν μπορώ να πιστέψω πως η αιτία είναι η ΕΡΤ! Η αφορμή ίσως, αλλά όχι αιτία…

    Και για να εξηγούμαι: Του καταλογίζουν ότι προωθούσε τον άλλοτε «Ποταμίσιο» και πρώην υφυπουργό, Γιατρομανωλάκη για επικεφαλής στην ΕΡΤ. Αδύνατο να φεύγει (αν φεύγει) γι’ αυτό.

    Γουρλής ο Πιέρ στο Παρίσι

    Θυμάστε που έγραψα χθες για τον Πιερ και το ταξίδι αστραπή στο Παρίσι, προσκεκλημένος της UNESCO στο Digital Learning Week 2024 κι ότι πήγε και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

    Όχι μόνον πήγε, αλλά παρακολούθησε τον αγώνα του Αντώνη Τσαπατάκη, ο οποίος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο.

    Μάλιστα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τον συνάντησε όπως επίσης και άλλους αθλητές των Παρισίων, καθώς και τον Πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελλάκη.

    Γούρικος, πάντως, ο Πιερ.

    Η Ελλάδα τα πηγαίνει εξαιρετικά στους Παραολυμπιακούς.

    Quiz: Ο χωρισμός hot παρουσιάστριας με τον manager

    Είναι… προπατορικό το ερώτημα (όπως και το αμάρτημα) γιατί αυξάνονται οι χωρισμοί το καλοκαίρι. Απάντηση δεν υπάρχει, αλλά είναι αλήθεια ότι μετράμε αρκετούς χωρισμούς πολύ γνωστών (και αγαπημένων) ζευγαριών.

    Το quiz που θα σας βάλω σήμερα τα έχει όλα: Θυελλώδης έρωτας, πάθος, πολυετή σχέση, πανάκριβα ταξίδια και δώρα και έναν… χωρισμό που -όσοι ξέρουν- ήταν αναπόφευκτος. 

    Μαθαίνω, λοιπόν, ότι γνωστή πανέμορφη παρουσιάστρια αποφάσισε να χωρίσει με δυναμικό επιχειρηματία και manager, μιας και το επόμενο βήμα δεν μπορούσε να γίνει. Υπήρχαν… αντικειμενικές δυσκολίες και τα σκαλιά της Εκκλησίας ήταν μακρινό όνειρο.

    Όχι ότι στεναχωρήθηκε και ιδιαίτερα βεβαίως, διότι μαθαίνουμε ότι βρήκε σύντομα ξανά τη χαρά του έρωτα.

    Και η ζωή συνεχίζεται…

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.